Indstil din startside
HotStart
Ugens horoskop
Velkommen til vores horoskop side. Horoskopet skal ses som underholdning, og ikke som et udtryk for råd, vejledning eller spådom.

Generelt om stjernetegnet for krebsen

Krebsen er kendt som det følsomme tegn. Man bør dog huske, at der findes forskellige måder at være følsom på.

Krebsene er følsomme i den betydning, at de er nærmest overfølsomme, når det drejer sig om deres egen person og dens betydning for andre. De er overdrevent afhængige af andre menneskers vurdering af deres person.

"Smid ikke gavepapiret ud", hører du tit en Krebs sige, det kunne jo være, det kunne bruges til noget en skønne dag. Krebsens forkærlighed for at gemme ting er lidt sygelig.

Krebsene er meget moderlige, uanset køn, og holder sit hjem i perfekt orden.

Humøret er meget svingende, en dag jublende glad, den næste totalt afvisende.

Krebsen følger havets, månens og tidevandets rytmer, så det er et tegn, der handler om faser, om cykliske forløb. Krebsemennesket oplever uophørligt igennem sit liv disse ebber og floder i livskraft og kreativitet, i glæde og sorg.

Tegnet er i tættere kontakt med Moder Jords naturprocesser, end noget andet tegn.

Mange krebs er faktisk yderst sårbare over for klima og årstidsændringer og går i en form for dvale om vinteren. De kan være lettere deprimerede og sløve eller mangle energi. Og så, når foråret kommer, liver de op igen.

De er modtagelige, fantasifulde, og har en god evne til at indleve sig i andres følelsesliv. De er forstående, tolerante og hjælpsomme, grænsende til selvudslettelse.

På trods af, eller måske snarere på grund af deres følsomhed, viser de sjældent deres følelser af frygt for at de ikke vil blive værdsat på den rigtige måde. Mange Krebse udviser derfor en hård, kompenserende skal.

De handler ud fra en følelse af, at retfærdighed må ske fyldest. De kan ikke bære, at andre lider eller kommer galt af sted.

Det er den type mennesker, som farer til Sydpolen for at redde pingviner, eller tilbringer fem år i hungernørdsramte egne, fordi de ikke kan udholde at se, verden lider. Hverken mennesker, dyr eller natur gør fri af deres medlidenhed.

At dette tegns følsomhed grænser til det sygelige, fremgår vist tydeligt. Det betyder ikke at alle Krebse skal tro, at alt håb er ude. Der er en plads i verden til alle holdninger, adfærd og anlæg.

Krebsen føler sig hjemme i alle situationer og sammenhænge, hvor deres følsomhed, indlevelsesevne og beskyttende adfærd kan komme til sin ret.

De befinder sig derfor godt som hjemmearbejdende, institutionsmedarbejdere, jordmødre, psykologer, forfattere eller i restaurationsbranchen. Ligeledes i alle andre erhverv hvor der kræves en stærk indlevelsesevne.

Socialt kan Krebsen være en plage.

Egentlig befinder de sig bedst hjemme, og deres konstante behov for personlig, følelsesmæssig kontakt og respons kan være en belastning på udebane. Men Krebsen kan også i kraft af sin humor blive en gevinst for et selskab.

For at kunne udvikle sig må Krebsene overvinde deres generthed.

Et par kendte krebse:

Ingmar Bergman, Rembrandt, Meryl Streep, Tom Hanks, Tom Cruise, Nelson Mandela, Frits Helmuth, Ernst Hemingway, Prinsesse Diana, Prinsesse Alexandra, Louis Armstrong, Anker Jørgensen.

Skrevet af astrologen Carsten Nørtoft