Danmarks startside og genvej til nettet, siden 1997.

Om HotStart

HotStart er en startside og genvej til nettet. Vores mål er, at gøre det nemt og hurtigt at komme videre til de bedste sider på nettet, give adgang til hurtig søgning via forskellige søgemaskiner, samt sætte fokus på nyt, aktuelt og interessant webindhold.

De sider vi linker til er håndplukkede og vi tjekker løbende op på om de fortsat lever op til vores kvalitetskrav. Internettet er en dynamisk størrelse som hele tiden ændre sig, så hvis du finder et link som ikke længere virker, er vi altid glade for at blive gjort opmærksom på det.

Du kan bruge HotStart som startside på din computer, men det er også en god genvej til nettet fra mobilen og en tablet. Du kan her se hvordan du indstiller din startside, og hvis du har brug for hjælp til at skifte startside er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her for at gå til Startsiden.

Op på musen og ud på nettet

Lidt om HotStart´s historie

Siden startede helt tilbage i 1997, dog under et andet og lidt kringlet navn på en privat hjemmeside hos Tele Danmark. Der var ikke mange websider dengang, og det var ikke altid nemt at finde dem som var der, så siden blev hurtigt populær - mange af vores brugere fra dengang bruger stadig HotStart som deres foretrukne startside.

I starten af 2001 blev siden udvidet med en række ekstra services som online-postkort, gratis sms sender (dengang kostede det et beløb pr. sms man sendte via mobilen), mulighed for at tilføje egne favoritlinks, et debatforum, en spilsektion og et par andre funktioner. Og så blev vores webkatalog udvidet med mulighed for sociale interaktioner.

I 2002 skiftede siden navn til HotStart.dk - det var meget nemmere at huske! Samtidig blev siden udvidet men en række andre funktioner som et uge-horoskop, adressebog og kalender. Mens mange webservices var kommet i problemer da dot.com-boblen brast, voksede HotStart fortsat med høj hastighed og siden udviklede sig efterhånden mere og mere til en egentlig portal.

Umiddelbart efter relanceringen af HotStart i 2002, blev den næste version og det hidtil mest ambitiøse projekt sat i værk. En række populære websteder blev opkøbt da de skulle integreres med HotStart og et par eksterne udviklere i flere forskellige lande blev koblet på projektet, men tidsplanen skred og den nye side var først klar i slutningen af 2005.

Da vi endelig var klar med den nye side var alle eksisterende funktioner blevet forbedret, og der blev bl.a. tilføjet en omfattende opskriftfunktion, en jokeside, en mail udvidelse som gav mulighed for at få en mail når ens besked var blevet læst, en online notesbog som gjorde det muligt at skrive og dele noter på flere forskellige computere (det var længe før Evernote). Vores populære webkatalog blev udvidet med en speciel funktion for netbutikker, hvor brugerne kunne anmelde og give karakter for de butikker de benyttede (det var inden der var noget som hed Trustpilot). Vi havde også arbejdet på vores egen søgemaskine, men i mellemtiden var en lille Amerikansk søgemaskine med navnet Google, blevet vældig populær også herhjemme og den var faktisk vores egen langt overlegen, så vi valgte i stedet at integrere Googles søgebox på startsiden. Derudover var der blevet tilføjet en lang række andre mindre undersektioner og funktioner.

De kommende år arbejdede vi på mindre forbedringer, og der var fortsat stor vækst i brugertallet. Men behovet for altmulig-portaler som HotStart havde udviklet sig til, blev mindre da der kom nye og bedre dedikerede alternativer, som fokuserede på én enkelt ting frem for en hel masse som web-portalerne dengang gjorde.

I 2017 blev det besluttet at HotStart skulle tilbage til sine rødder - vi ville igen fokusere på at være en fantastisk startside og genvej til nettet og ikke en hel masse andet. Internettet og måden det bruges på havde ændret sig meget siden vi startede for 20 år siden, men behovet for at finde, opdage og komme nemt videre til godt indhold på nettet er der stadig. Og i 2018 var vi klar men en ny og langt mere enkel startside, hvor altmulig-startside-portalen er skiftet ud med et fokus på håndplukket indhold, forbedret sikkerhed med SSL krypteret forbindelse, samt mulighed for at benytte HotStart på alle enheder som computer, tablet og mobil. Webdesign og optimering af hjemmesiden er lavet af Odina, der er en super dygtig webdesigner. I det nye design er der især gjort meget ud af at siden loader hurtigt uanset om den benyttes fra en computer eller en mobiltelefon.


Vi ønsker dig en rigtig god start ud på nettet, og håber vi kan bidrage til du både hurtigt kommer videre, finder det du søger og måske opdager noget nyt som bidrager positivt til dit udbytte af netforbindelsen.