HotStart.dk - Internet portal og startside for dig der har Internet.
  Kilk og stem! - hotstart.dk      

   
.

Jordbærtærte med chokolade

Vurdering: 6
(0=ikke vurderet)

Gem som favorit
Send til en ven

Udskriv opskrift
Vurder opskrift:
Ca. Tidsforbrug:
Antal personer / stk.:
Indsendt af: Augustenborgs

Ingredienser:
Dej af:
100 gram smør
150 gram hvedemel
1 spsk. sukker
1/2 æg
100 gram mørk chokolade
10 gram smør

Kagecreme:
2 æg
1 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
2 1/2 dl mælk
Korn af 1/4 stang vanille
1 1/2 dl piskefløde
500 gram jordbær
200 gram ribsgelé

Fremgangsmåde:

kommentarer til opskriften:  Jordbærtærte med chokolade
(Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer.)

mvedel  - ja... jeg har oprettet en konto udelukkende for at brokke mig :-) sagen er den: målene i opskriften virker såmænd gode nok, men beskrivelsen er ikke særlig detaljeret, hvilket i mit tilfælde resulterede i en vanillesuppe med jordbær og ribsgelé klumper i "sin rede" af dej med chokolade. Heldigvis var der ikke nogen speciel anledning til at jeg ville lave denne kage, ellers så var jeg blevet rigtig sur. En ting er at "jeg jo altid bare kan lave en anden" men det er spild af gode resourcer og tid at lave noget som ender i vælling. Jeg kan godt forstå i vil lave simple og overskuelige tekster men resultatet er lige til skraldespanden. Det var vel ikke det der var meningen. Nu ved jeg godt hvor det gik galt, men det havde været rartmed lidt flere tips og råd. Jeg har smagt min vælling og potentialet er der....mvh Martin
Coco :)  - Okay, så vælger jeg at være den, der opretter en bruger, udelukkende for at hjælpe (; Hm, først og fremmest er det vel meget vigtigt, at alt er helt koldt før det lægges sammen. Tærtebunden skal være helt kold før chokoladen kommer på. Cremen skal være kold før flødeskummen kommes i, og chokoladen skal være stivnet, før cremen kommes på. Derudover er det vigtigt, at cremen varmes helt op til kogepunktet (dog uden at koge), ellers kan den ikke stivne. Og sidst men ikke mindst, skal geléen varmes op til den er tykflydende - den må ikke være for varm. Håber det går bedre næste gang, for det her er en virkelig god kage, hvis den bliver lavet ordenligt :)
nusica  - For at få en god tærte kræver det du laver dejen sætter den i køleskabet så den bliver lettere at rulle ud. Kog cremen sæt den i køleskabet og lad den afkøle rør rundt i den så den ikke danner hinde når denne er kold og stiv piskes flødeskum og røres i. Tærten bages som forskrevet hvis man ikke lige har en chokolade smelter kan man bruge choko knapper som ligges på den varme bund og let kan smøres ud denne afkøles helt inden cremen smører på tærten. Ribsgele smeltes og påføres kagen når denne er lettere afkølet og begyndt at stivne. For at gøre tærten ekstra lækker kan man inden den bages smøre et lag mazarin masse på bunden.