HotStart.dk - Internet portal og startside for dig der har Internet.
  Kilk og stem! - hotstart.dk      

   
.

Tips og gode råd

Mål i gamle kogebøger
Her kan du se oversættelsen af mål fra gamle måleenheder. Så hvis du ligger inde med en rigtig gammel opskrift, så kan du nu prøve at lave den selv om måleenhederne er lidt anderledes end i dag.
L?s mere

Mål og vægt - Generelt
Hvis du ikke har en vægt, kan du benytte denne tabel, til at beregne hvor mange dl. du skal anvende - for at få en given vægt.

L?s mere

Mål og vægt - Store fester
Skal du holde en stor fest, kan du benytte denne tabel, til at beregne hvor meget der skal indkøbes.


L?s mere

Amerikanske og engelske mål
Omregningstabel mellem Engelse og danske mål:
L?s mere

Opbagning
En opbagning laver man ved at smelte smør i en gryde og tilsætte mel og dernæst væske. Det er en let måde at lave sauce på, da den sjældent klumper.
L?s mere

Rengøring af ydersiden på gryder og pander
Hvis stegepandens yderside er helt sort af stegefedt mv. er det næsten umuligt at fjerne med vand og sæbe - her er en nem løsning på dette problem.
L?s mere

Stegetermometer - anvendelse
Selv en øvet køkkenskriver kan have glæde af et stegetermometer, ikke mindst når der kommer gæster.


L?s mere

Stegetider
Omtrentlige stegetider for forskelligt kød.
L?s mere


Varmluftovn - vejledende temperaturer
Varmluft kræver andre temperaturer end en almindelig ovn
L?s mere

Borddækning formel
Den formelle opdækning til en traditionel 4 retters middag i Danmark.
L?s mere

Bordplaner (formelle) ved bryllup mv.
Ved visse familie højtider, er der forskellige regler for placering af gæsterne. Dette er et forsøg på at beskrive de formelle regler og traditioner (god takt og tone) som anvendes under større fester her i landet.
L?s mere

Teste tørrede bønner for fejl
Find ud af om der er fejl i form af insegt angreb eller mug i tørrede bønner
L?s mere

Chili - Mildne smagen af for meget chili
For meget chili i maden, eller brænder det i munden?
L?s mere

Citrussukker, hjemmelavet
Sådan laves citrussukker.
L?s mere

Energitabel
Energitabellen baseret på uddrag fra levnedsmiddeltabeller.
L?s mere

Frikadeller, hurtig tilsmagning af frikadeller
Når man laver frikadeller, kan det være vanskeligt at vurderer om man har fået smagt farsen rigtigt til.
L?s mere

Meljævning
Tips til meljævning så sovsen bliver perfekt.
L?s mere