HotStart.dk - Internet portal og startside for dig der har Internet.
  Kilk og stem! - hotstart.dk      

   
.

Spioner på din PC

De fleste ved at man skal beskytte sin PC mod virus med et antivirus program, men virus er ikke det eneste problem din PC er udsat for. Der er nemlig også stor sandsynlighed for at der er installeret små spion programmer på din PC, disse spioner kan holde øje med din færden på Internettet, indsamle e-mail adresser, og smide reklamer i hovedet på dig eller bare tappe på din computers regnekraft.

Hvad for nogle spioner?
Spion programmerne på din PC er kendt under navnet spyware, det er små software programmer der køre gemt i baggrunden af din PC uden at du er klar over det.

Hvad gør spyware?
Det er forskelligt hvilket formål de forskellige spion programmer har, men de typiske opgaver er:

1) Indsamle information om dine interesser og færden på Internettet, med reklame for øje. De indsamlede informationer kan bagmændene bruge til at sende målrettet reklame i hovedet på dig eller til at videresælge.
2) Indsamle e-mail adresser som kan bruges til spam mail.
3) Åbne døren for en hacker. Her har bagmanden mulighed for at få direkte adgang til din computer og alt dens indhold.
4) Bruge din båndbrede og processor kraft. Her kan din PC sættes til at udføre et tungt stykke arbejde for derefter at sende resultatet tilbage til ?spionens arbejdsgiver?.
5) Starter små popup vinduer med reklamer.

Hvordan er de kommet på min PC?
I de fleste tilfælde har du selv givet spionerne lov til at blive installeret på din PC, det har du gjort når du har installeret gratis programmer du har fundet på Internettet eller fået af en ven. Ved installationen af nogle gratis programmer acceptere man nemlig også at der installeres et spyware program sammen med det program man installerede, det er på den måde at personerne bag nogle gratis programmer tjener deres penge. En anden måde spyware kan blive installeret på er ved at du acceptere at visse Internet komponenter installeres fra en webside. Et meget udbredt spyware program er cometCurser, det er et lille program der gør det muligt for hjemmeside ejere at vise specielle cursore på deres side, i og det er næsten umuligt at se den hjemmeside der benytter cometcurser uden at installere cometcurser og dertil hørende spion, da installations vinduet bliver ved med at poppe op indtil man har sagt ja til at installere det.


Hvordan slipper jeg af med dem?
Nu er det jo så heldigt at man nemt kan slippe af med spyware igen, der findes en række programmer til dette formål. Vi vil her kigge på et af de bedste af slagsen, det hedder Ad-Aware og udbydes af Lavasoft, programmet fås i både en gratis og en betalings version.

Ad-Aware virker på samme måde som et antivirus program. Programmet kan scanne hukommelse, registerings database og filer på computeren. De spyware programmer der findes i hukommelsen er spioner der et aktive imens din computer scannes.

For at fjerne de spyware programmer der er på din computer laver du en komplet scanning, når scanningen er afsluttet kan du vælge de elementer du ønsker at slette.

Du kan hente programmet via lavasofts hjemmeside: Lavasoftusa.com.


Hvad finder du?
Redaktionen fandt 87 spioner på vores test PC og 4 på vores udviklings PC. Hvor mange spioner er der på din maskine?


Links:
www.Lavasoftusa.com -for at finde gratis versionen skal du vælge ad-aware personal edition.
www.bulletproofsoft.com
www.Spychecker.com
www.spywareinfo.com
www.spycop.com