HotStart.dk - Internet portal og startside for dig der har Internet.
  Kilk og stem! - hotstart.dk      

   
.

Valentins dag

Valentins dag er i dag kendt som hjerternes fest, og er den dag i året, som mere end nogen anden bliver brugt til at vise sin kærlighed, til den man holder af. Valentins dag holdes hvert år den 14. febuar, hvilket skyldtes, at præsten Valentinus blev halshugget den 14. februar år 270. Det er måske lidt svært at se, hvad halshugningen af en præst har at gøre med den Valentins dag vi i dag fejre med romantiske middage og små romantiske gaver, men forklaringen kommer her:

Under kejser Claudius II, blev romerne angrebet på næsten alle fronter og der var mangel på soldater. Kejseren mente, at det var svært at få gifte mænd til at blive soldater, derfor besluttede han, at alle forlovelser skulle hæves og ingen kunne blive gift. På det tidspunkt var kristendommen endnu ikke statsreligion i romerriget.

Præsten Valentinus fandt sig ikke i kejserens forbud og foretog til trods vielser i kirken.
 
Da kejseren fandt ud af, at præsten ikke overholdte forbudet, beordrede han Valentinus arresteret. Mens Valentius sad i Rom's fængsel udførte han angiveligt det mirakel, at han fik fængselsvogterens datter, som var blind til at se igen. Dette gjorde sagen endnu mere alvorlig og kejser Claudius II beordrede Valentinus halshugget. Den morgen han skulle halshugges, skrev han et afskedsbrev til pigen med signaturen: "Fra din Valentin".

Omkring 498 gjorde pave Gelasius den 14. februar til Valentins dag. Men det var først i 1950´erne, at Valentinsskikken begyndte at blive indført i Danmark. Det var bl.a. blomsterhandlerne, der stod bag, de arrangerede et særligt Valentinsdag-blomsteroptog i København. Selv om blomsterhandlernes kommercielle kræfter gjorde sit til at indføre Vallentins dag, var det først i midten af 1990´erne, at Valentins dag virkelig begyndte at vokse sig stor. I dag er det ikke kun blomsterhandlerne, som ser de kommercielle muligheder i hjerternes fest, det gør næsten alle supermarkeder og butikker, som benytter dagen i deres annoncer. 

Vallentins dag bliver af mange fejret med både gaver og romantiske restaurantbesøg, men det vigtigste er dog, at man benytter dagen, som en påmindelse om at man af og til skal huske, at fortælle at man elsker hinanden.

Vi har her samlet et par gode Vallentins links til dig:

HotStart's Vallentins postkort
- Send et valentins kort online og få at vide, hvornår kortet er læst.

Mere historie om Vallentins dag
- Hvis du vil vide mere om historien bag Vallentins dag. Siden er på engelsk.

Valentine.dk
- Dansk side dedikeret til romantik. Findt blandt andet ramantiske citater her.

Interflora.dk
- Sig det med blomster. Her kan du købe blomster online.