HotStart.dk - Internet portal og startside for dig der har Internet.
  Kilk og stem! - hotstart.dk      

   
.
Brugernavn: Password:    
  Forum start | Opret ny bruger | Søg | Hjælp
 

Del dig forum
 
Forum, debat og snak på HotStart.dk > Så er der debat! > Fra TV og andre medier > 10 års fængsel til Dansker.  Hurtig navigation
 
Du kan ikke poste nye emner i dette forum Du kan ikke besvare emner i dette forum Printervenlig version
[ << Forrige tråd | Næste tråd >> | Vis nyeste indlæg først ]

OSS
Power HotStarter med udmærkelse
Tilmeldings dato Mar 2006
Antal indlæg : 1178
 
   Sendt 30-08-2006 16:17 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
Her er så en historie fra Thailand som jeg gerne ville
høre, hvad i mener om.
 
 
 
 
10 års fængsel lød dommen over en dansk statsborger, der stod anklaget for at sætte ild på en kyllingefarm i Thailand.

En brand i en kyllingefarm i Thailand kostede tirsdag en dansk statsborger 10 års fængsel. På trods af sin benægtelse fandt en domstol ham skyldig i brandstiftelse.

- Han var chokeret. Og vi var overraskede, for vi synes jo ikke rigtig, at der var nogen beviser, siger Ulrik Sørensen, der er dansk...  i Bangkok, og som har fulgt retssagen.

Den dømte, 44-årige James Christensen, vil forsøge at anke dommen til en højere instans, men der kan nemt gå op til et år, før ankesagen behandles.

/

Post Edited (OSS) : 30-08-2006 17:48:51 GMT

Tilbage til toppen
 

ews
Power HotStarter med udmærkelse
Tilmeldings dato Mar 2006
Antal indlæg : 1657
 
   Sendt 30-08-2006 18:28 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
OSS.
Der er gået noget galt for dit indlæg er stort set uforståeligt.
Tilbage til toppen
 

thaikurt
Power HotStarter med udmærkelse
Tilmeldings dato Feb 2006
Antal indlæg : 2611
 
   Sendt 30-08-2006 19:25 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
Jeg vil prove om jeg ikke kan for lov til at kopi James Christensen søster Eva, udmærker indlæg i en andre forum her til for det vil saa giver jer en lidt andet syn paa sagen.

Her er saa en link paa engelsk hvor man kan læse lidt mere om denne sag

http://www.scandasia.com/viewNews.php?news_id=2652&coun_code=dk
 


         Ord kan være gode nok,
           men kun handling tæller.

Tilbage til toppen
 

Sass
Debattør af 3. grad
Tilmeldings dato Apr 2006
Antal indlæg : 273
 
   Sendt 30-08-2006 19:44 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
Retsikkerheden i Thailand er tilsyneladende noget nær ikke-eksisterende.
Manden er åbenbart blevet idømt 10 år uden reelle beviser. Ydermere er det vist vanskeligt at overleve 10 år i et Thailansk fængsel.
Tilsyneladende er der rigtig god grund til at være opmærksom på, hvor man befinder sig og hvilke situationer man befinder sig i, hvis man ønsker at opholde sig i lande som Thailand.
Jeg håber at Det danske Konsulat vil kunne hjælpe ham.

Mvh
Sass
Tilbage til toppen
 

ews
Power HotStarter med udmærkelse
Tilmeldings dato Mar 2006
Antal indlæg : 1657
 
   Sendt 30-08-2006 20:11 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator

Tja Thaikurt dit link gav nu ikke meget for man kunne ikke gå ind på henvisningerne så jeg ved ikke rigtig hvad sagen går ud på undtagen at der åbenbart er en indsamling igang.

Så vidt jeg ved så er Thailand et dybt korrupt land så er det ikke bare det det drejer sig om - betal så ordner det sig.

Tilbage til toppen
 

ussi
Wannabe debattør


Tilmeldings dato Aug 2006
Antal indlæg : 20
 
   Sendt 30-08-2006 20:32 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
boing HEJ
 
DE ER IKKE RIGTID KLOGE I THAILAND TI ÅR DET ER ALT FOR MEGET
DET VAR IKKE RIGTID HVAD HAN GJORD MEN TI ÅR DET ER SKU FOR MEGET
 nono
Tilbage til toppen
 

thaikurt
Power HotStarter med udmærkelse
Tilmeldings dato Feb 2006
Antal indlæg : 2611
 
   Sendt 31-08-2006 04:47 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
                         Hej ews

Jeg har ikke problemer med at komme ind paa de link.

Håbet saa at du vil faa lidt mere at vide og James Christensen naar jeg har sat det
det indlæg af hans søster Evahar skrevet.

JA der er en meget bruge at man kan betale sig for næste alt ting her.


         Ord kan være gode nok,
           men kun handling tæller.

Post Edited (thaikurt) : 31-08-2006 03:51:00 GMT

Tilbage til toppen
 

thaikurt
Power HotStarter med udmærkelse
Tilmeldings dato Feb 2006
Antal indlæg : 2611
 
   Sendt 31-08-2006 04:56 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
          Her er saa det at James Christensen søster Eva har skrevet.

                    Hej Alle

Tirsdag d 15 august fik James en uretfærdig dom på 15 års fængsel.


Jeg vil gerne som James søster, fortælle historien om James, som der har været skrevet og talt om i medierne. Jeg er meget inde i sagen og har masser af dokumentation.

James skulle altså ifølge dommeren have båret eller kørt 2 styk 15 kg tomme gasflasker ca 600 meter forbi en masse huse, gået over et tæt bevokset område med slanger i bæl ravende mørke og sat ild på et træhus med høj cementsokkel.
 Efter 6 uger og en masse regnvejr dukker der pludselig hjulspor og for små fodaftryk op omkring huset, som de påstår er James’s. Hans hæl stikker ca 2 cm længere ud end sandalen. Fodsporet er presset ned i ny strøget sand, og har ikke spor efter hæl eller tå. Ingen vidner har på noget tidspunkt set James i nærheden af kamphanefarmen.
 Og kvinden som har skrevet under i politirapporten fortæller at hun blev op søgt af politiet 6 uger efter for at skrive under, uden at have set beviserne. Der er ikke foretaget nogen fingeraftryk og der er ingen beviser på at gasflaskerne er hans, eller hvem der har haft fat i dem. James gasflasker blev af James meldt stjålet dagen før.

Man kan jo undre sig over hvorfor James skulle have gjort det, når det ville have været meget lettere med en kop benzin og en tændstik. Branden lignede rent teknisk ikke en brand forårsaget af gasflaskerne.

Hvem er James og hvordan kunne dette her ske? James elsker hunde og hjælper de udsultede og syge hunde med mad og medicin. Gang på gang opsøges James af Khun Tong og hans mænd, som påstår, at James hunde har spist en dyr kamphane. Til trods for at der ca. 100 m derfra ligger et tempel, hvor løsgående gadehunde holder til. Disse har ingen ejer.

James betaler. En dag da James kommer hjem, ser han at de selv smider en Kamphane (eller vist nærmere en almindelig hane?) ind over hegnet til hans hunde. Her siger James STOP!

Efterfølgende dør hans hunde af gift.

James går til politiet, som afviser ham.

En dag går James til Gastank-stationen for at meddele at hans 2 gasflasker er tomme og placeret ved havelågen og de skal komme og skifte dem ud.

Næste dag er de stjålet. James går til politiet og melder at hans gasflasker er væk. 3 dage senere hentes James af politiet, som siger at de bare lige har nogle spørgsmål til ham på politistationen og at han vil komme hjem igen snart. Han går gerne med.

På politistationen bliver James spurgt om de 2 gasflasker som står et pænt stykke fra James, er hans. James svarer efter en afvisning af at undersøge dem tættere på: "Ja, det er muligt, men ikke til at vide, da de alle er ens".

Lige som James skal til og hjem, kommer politimanden Khun Nue Rong og siger en masse højt på Thai, hvorefter at James sættes i hans politibil og køres til fængslet og ender i en isolationscelle uden vindue, uden udgang 24 timer i døgnet, uden nogen at snakke med, uden at vide hvorfor.

I mellemtiden tømmes James hus totalt for værdigenstande (hans hjem var opbygget efter dansk stil og faciliteter) og resten brændes.

I cellen er et hul i jorden og en lille skål vand ved siden af til soignering ved toiletbesøg og drikkelse. Der er rationering på vand - spilder han bliver der ikke fyldt op. Der er ikke vand nok til vask af tøj eller andet. En gang om dagen smides en grydeske ”mad” ind på hans gulv. I cellen har James intet andet end ham selv og det tøj han står i.

Der går 2 måneder på denne måde. James taber sig i denne periode 25 kg. Han er ikke længere en sund muskuløs mand, men en syg dansker såvel fysisk som psykisk. Han ender på psykiatrisk hospital. Her er han i 4 mdr

Herefter tilbage til i isolationscellen, hvor helvedet kun bliver værre og værre, da han får skørbrug pga. vitaminmangel og hans tænder ødelægges meget smertefuldt. Smerten har ingen pause, ingen ende. Der kan siges rigtig meget om hans 15 mdr. ophold i fængslet, men jeg vil vælge at vende tilbage til sagen.

Retssagen, som forløb fra d. 25-27 juli 2006. En retssag, hvor der ikke er nogle vidner, der har set James gøre det eller set ham i nærheden af hanekampfarmen på noget tidspunkt overhovedet. Et vidne som siger hun skrev under, da Khun Nue Rong (politimand) 6 uger efter hændelsen opsøgte hende for at få en underskrift på hans bevisførelse, som hun slet ikke havde set med egne øjne. Han havde skrevet i politirapporten, at der var fundet spor af en trillebøre, sandalspor str. 10 (James bruger 11-11,5), fra Khun Tong´s kamphanefarm over marken i retning mod hovedvejen, hvortil der stadig var ca 500 meter til James hus.

Et foto som blev fremvist i retten skal bevise ovennævnte påstand. På fotoet ses et fodaftryk som er trykket ned i sandet, og forsigtigt løftet op igen. Der ses ikke et sandalspor efter en gående person.

På kamphanefarmen finder politiet 2 gasflasker og en gasbrænder nogle meter kamphanefarmens gavl, som har fået svitset sin sokkel og træværket ovenover. Flaskerne er hele og ikke eksploderede. De er også tomme. Skaden vurderes til 64.000 bath. i anklageskriftet. (Jeg har også hørt noget om en erstatning på yderligere 400.000-500.000 bath, men jeg husker ikke hvor jeg har den oplysning fra.)

Branden anmeldes før midnat, men brandfolkene tilkaldes først kl. ca. 5 om morgenen!

Jeg så ingen billeder af skaden – ved ikke om det findes. Men flere har set den lige efter og refereret til absolut minimal skade. Hanekamp huset er nu istandsat og malet m.m.

Ejeren af gastankstationen, fortæller at hendes fragtmand ikke nåede at bytte James gasflasker den samme dag, James havde henvendt sig. Hun siger også, at hun ikke ved om de gasflasker på billedet er James´s, for der er ingen registrering på dem og alle ligner hinanden, men at hun havde givet James 2 sprit nye gasflasker sidste gang, han var der.

Politiet har ikke taget fingeraftryk af gasflaskerne eller af den lille trillebøre, som der er spor af over marken. Således kan det heller ikke vise om James fingreaftryk er på dem eller afsløre om en anden har haft fingrene på dem.

Karaktervidnet, vidnet som skal beskrive James som person, er søster til den mand, James i sin tid stoppede i hans bil og skældte ham ud over, at han kørte vildt uforsvarligt i et område, hvor der var legende børn på gaden, som var ved at blive kørt over af hans ræs. De ender på politistationen, hvor begge går hver til sit igen uden nogen anholdes.

Hendes karakteristik var at James var en farlig mand m.m.

Et andet vidne som bliver afhørt samme dag får indskudt, at James er en meget rar person og at alle kan lide ham.

Opsummering: Der er ingen vidner, der er ingen bevismateriale på det er James. Der kunne være et motiv. Det kunne der også omvendt. At Khun Tong vil presse James for penge igen. Men sidstnævnte er tilsyneladende ikke i dommerens tankegang.

Dommeren fastsatte dommen med baggrund af at der er et motiv bag. Og at James iflg. politirapporten har svaret ja til at gasflaskerne var hans. I politirapporten havde de ikke taget med at James sagde, ja det kan være mine, men jeg ved det ikke. Politirapporten blev aldrig skrevet under af James advokat. Under politiforhøret var der tolk på. En thailands tolk.

James fik 15 år. Jeg har fået fortalt at dommen blev nedsat til 10 år efter råd fra UM dk, som vejledte James til at sige gasbrænderen var hans.

James fik sidste sommer taget sin invalidepension. Han har ingen penge til at anke sagen, til kaution eller til fornødenheder i fængslet. Hans eneste mulighed er hjælp fra folk, for den danske regering gør ikke. Det eneste ambassaden er forpligtiget til er at kontakte familien og sørge for at der er en advokat. Derfor et nødråb ud til folk. På www.scandasia.com er Gregers Møller i gang med en indsamling til James.

Alle er meget velkomne til at sende fornødenheder, breve, bøger ect. ned til James, og at besøge ham i Lang Suan fængsel i Thailand.

Adressen er:
To James Ellermann Christensen
Lang Suan prison
Lang Suan Road 300
Lang Suan District
Chumporn 86110
Thailand

Et nødråb fra en søster der elsker sin bror.

Eva Behring

Jeg er søster til den meget omtalte uskyldige dansker James, som d 15.08.2006 fik en dom i Thailand på 15 år, nedsat til 10 år. Var i Thailand for at støtte ham under retsforløbet.


         Ord kan være gode nok,
           men kun handling tæller.

Post Edited (thaikurt) : 31-08-2006 04:00:33 GMT

Tilbage til toppen
 

OSS
Power HotStarter med udmærkelse
Tilmeldings dato Mar 2006
Antal indlæg : 1178
 
   Sendt 31-08-2006 05:39 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
Jeg havde sådan håbet, at en fast bosiddende i Thailand
ville give sin mening tilkende.
Som søster er der vel ingen tvivl om, at man vil forsvare
broderen.
Du må da kurt have en mening om, hvad der er årsag til en hård dom,
Thailand er jo ikke retsløs men dog korrupt.
Når en Dansker får en i vore øjne så hård en dom, må der være en
årsag som ikke fremkommer af det vi har læst til nu.

Hvis manden er så åbenbart uskyldig som søsteren mener, burde det jo nærmest give en diplomatisk krise mellem Thailand og Danmark.
Tilbage til toppen
 

thaikurt
Power HotStarter med udmærkelse
Tilmeldings dato Feb 2006
Antal indlæg : 2611
 
   Sendt 31-08-2006 07:33 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
Jeg skriver her er ud fra hvad jeg hore og hvad jeg oplever i min daglig dag i thailand det kan godt være andre som har være her ikke opfatte det paa samme måde men nu se man jo hele ikke tinge ens.

Thailand er enlig en mærkelig land nar vi tale om  loven. hvis man er udlændinge er der helt andre spilleregler der glæder man bliver hele ikke behandle paa samme måde da de jo forventer at man som udlændinge har penge saa man kan betale, hvis det thai skal betale 500 bath saa skal jeg udlændinge betale op til 4 gang mere for det han har begået og i mange tilfældet hvis det er en udlændinge der er indblande saa er det ikke thai der faa skyldesen selv og der er bevis paa at det var thai der havde fejlen.

En hele uskylds ting som ikke vil koster thai nogen vil som udlændinge komme til betale for.

Hvis i ikke forstaa det jeg skriver saa skriver det og jeg vil saa prøver at gore det som i kan forstaa det.


         Ord kan være gode nok,
           men kun handling tæller.

Post Edited (thaikurt) : 31-08-2006 06:40:56 GMT

Tilbage til toppen
 

OSS
Power HotStarter med udmærkelse
Tilmeldings dato Mar 2006
Antal indlæg : 1178
 
   Sendt 31-08-2006 08:11 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
Du må da kurt have en mening om, hvad der er årsag til en hård dom,
Thailand er jo ikke retsløs men dog korrupt.
Når en Dansker får en i vore øjne så hård en dom, må der være en
årsag som ikke fremkommer af det vi har læst til nu.

Hvis manden er så åbenbart uskyldig som søsteren mener, burde det jo nærmest give en diplomatisk krise mellem Thailand og Danmark.
_____________________________________________________
Det var nærmest det her jeg gerne ville have dig til, at give din mening om, det med at udlændinge sjældent får ret i Thailand
hvis der er en uoverensstemmelse er jo dagligdag.
Men at de på en bagatel giver en Dansker 10 år, er sku ikke normalt, derfor et gæt på hvorfor.
Tilbage til toppen
 

thaikurt
Power HotStarter med udmærkelse
Tilmeldings dato Feb 2006
Antal indlæg : 2611
 
   Sendt 31-08-2006 08:44 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
                                          oss
Da du jo selv har en kone her fra og kender til forholden i Thailand saa hvad det mere til dem som ikke kender til hvordan det er at være her som udlændinge og skal leve her.
 
 Jeg ved ikke mere en hvad jeg har læst i et andre forum og hvad der har stået i  avis.

 Men efter at havde læst sosten indlæg saa jeg overbevis om at her er tale om en uretfærdig  dom og alt tyder jo paa at dommen kun er blivet saa haard fordi han er udlændinge.

         


         Ord kan være gode nok,
           men kun handling tæller.

Post Edited (thaikurt) : 31-08-2006 08:02:45 GMT

Tilbage til toppen
 

OSS
Power HotStarter med udmærkelse
Tilmeldings dato Mar 2006
Antal indlæg : 1178
 
   Sendt 31-08-2006 09:36 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
At gavlen på et hønsehus i Thailand bliver sodplettet giver ikke 10 år
heller ikke til en udlænding, derfor må der være ting som ikke er kommet frem i medierne.
Bare det at der ikke har været omtalt nogen der har eller havde forbindelse til ham så som kone eller mandlig ven, i det hele taget en eller anden form for kontakter.
Og en anden ting i historien der slår mig, hvem i Thailand bruger 2 gasflasker, hvis det kun er til hjemmebrug.
Hele sagen lugter langt væk, men af hvad ?
Tilbage til toppen
 

Debatøren
Power HotStarter med udmærkelse
Tilmeldings dato Aug 2006
Antal indlæg : 1183
 
   Sendt 31-08-2006 20:22 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
Ud fra det lange indlæg deroppe, kan man gætte på, at han er blevet uvenner med kyllingefabrikken pga hanekampe og de derpå har plantet beviserne og bestukket politiet til at medvirke.
Tilbage til toppen
 

OSS
Power HotStarter med udmærkelse
Tilmeldings dato Mar 2006
Antal indlæg : 1178
 
   Sendt 01-09-2006 02:37 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
hankhuulman said...
Ud fra det lange indlæg deroppe, kan man gætte på, at han er blevet uvenner med kyllingefabrikken pga hanekampe og de derpå har plantet beviserne og bestukket politiet til at medvirke.
Ja det er et meget rimelig gæt. Og der skrives så flot om kamphaner som kyllingefarmen opdrættede, officelt er hanekamp forbudt i Thailand, så jeg tror ikke rigtig på, at de har brugt kamphaner som undskyldning i retten.
Nej når der er samlet penge nok ind til, at han bliver løsladt , så er det bare med at komme ud af landet i en fart.
Tilbage til toppen
 

Gregers Møller
Praktikant


Tilmeldings dato Sep 2006
Antal indlæg : 1
 
   Sendt 07-09-2006 14:53 (GMT +1)    Citer dette indlægMeld dette indlæg til administrator
Kære alle,
Jeg hedder Gregers Møller. Det er mig, der har startet indsamlingen af de penge, James skal bruge for at få sin sag appelleret og slippe ud mod kaution, så han ikke skal sidde i fængslet i de to - tre år, den appelsag kan vare.

Mandag og tirsdag var jeg i Langsuan og besøge James og mang andre involverede i sagen. Jeg var dernede sammen med den nye dygtige advokat Kamthorn Ounhirunskul, vi har fået til at tage sagen uden honorar. Han er tæt knyttet til flere af de danske virksomheder herude og har et stort hjerte.

Til jer der ovenfor spekulerer på, om ikke der er mere i denne sag, end vi har fået at vide indtil nu, kan jeg kun sige: Jo. Det synes som om James er blevet et offer for en strid mellem nogle indflydelsesrige grupper med politiske undertoner. Det er lykkedes den ene gruppe at få indicierne til at se så stærke ud, at dommeren godt har kunnet forsvare sin dom. Men ved nærmere eftersyn er det kun indicier og de er ikke stærkere, end at vores advokat er sikker på, han kan pille dem i stykker ved en appeldomstol, der vel at mærke ikke skal finde sted nede i det miljø, der er inficeret af striden, men her oppe i Bangkok.

Men uden flere økonomiske tilskud kommer vi ikke videre fra ord til handling. Det er frustrerende, at det "kun" er penge, der skiller os fra at i første omgang få James ud af fængslet, så han kan leve anstændigt og få ordentlig mad i de to - tre år, appelsagen kan vare. Og siden komme hjem med den oprejsning, en frifindelse vil være. Men uden penge sker det ikke, så jeg må kort og godt bede jer om komme til lommerne!

Totalt set skal vi finde 100.000 kr for at James kan komme hjem som en fri mand. Indtil nu har vi samlet ca. 31.000 kr sammen

Vi mangler altså 70.000 kr for at nå målet. Det er rigtig mange penge, men det er vigtigt at holde sig for øje, at når dommen falder ved appel domstolen, vil kautonen naturligvis blive refunderet! Det er kun de 20,000 kr. der vil være gået tabt til i advokat salær nede i Langsuan og nogle praktiske udgifter.

Er der en risiko for, at James bliver dømr skyldig igen ved appel domstolen?
Ja. Det vil der altid være, men langt mindre end ved retten i Langsuan i Sydthailand. Vi har en stærk sag, fordi James alene er dømt på indicier og vi har fundet nye, meget vægtige oplysninger i sagens materiale og afhøring af nye vidner, der kaster alvorlig tvivl om anklagemyndighedens stærkeste kort, nemlig et fodaftryk, de hævder er James'.

Er der en risko for at James stikker af, og at kautionsbeløbet dermed går tabt også?
Ja. Det kan jeg ikke totalt afvise. Men det flotte ved James er bl.a. at han ikke gjorde det ved første instans nede i det spændte miljø, hvor risikoen for at blive dømt skyldig reelt var langt større, til trods for at mange omkring ham vurderede, at han med stor sandsynlighed ville blive frikendt. Han siger selv, det er en æressag for ham. Han vil være fri på lånte penge, og han har lovet ikke at svigte den tillid, som også vil kunne skaffe ham retfærdighed og oprejsning, fremfor at stikke af.

Jeg tror, han bliver. Jeg har mødtes med ham og siger god for ham. Hvis I også vil vise ham jeres tillid, så kan I læse, hvordan i støtter indsamlingen her: www.scandasia.com

Med venlig hilsen
Gregers Møller
Tilbage til toppen
 
Du kan ikke poste nye emner i dette forum Du kan ikke besvare emner i dette forum Printervenlig version