HotStart.dk - Internet portal og startside for dig der har Internet.
  Kilk og stem! - hotstart.dk      

   
.
 

opskrifter - Sitemap A-G

 

Her finder du en alfabetisk oversigt for de fleste punkter under opskriftsamlingen. Vi anbefaler dog at du benytter opskriftsiden til at finde det du søger, der finder du alle opskrifterne kategoriseret og der er også en super god søgefunktion og meget mere. klik her for at gå til opskriftsiden.


Map A-G | Map H-N | Map O-U | Map V-Å


Udang Goreng (rejeboller)

Ugens opskrift

Ungarn
Ungarn

Ungarsk brød
Der bliver ikke brugt andet end hvedemel i Ungarn, til gengæld er dette brød med kartofler meget populært til alle middagsretter. Det kan holde sig friskt et par dage på grund af kartoflerne.<br

Ungarsk Gullash suppe
Ungarsk gullash er IKKE en sammenkogt ret med sovs, som vi altid har troet her i Danmark...det er en suppe. Gulyás betyder rigtig nok hyrde, og der tænkes her på kohyrde. Faktisk hedder retten oftest Bográcsgulyás, da den særlige gryde hyrderne<br

Ungarsk landbrød
Ungarsk landbrød kan spises på alle tidspunkter i løbet af dagen med smør.

Unghane med morkel
Anret grønsagsstrimlerne i en lille top midt på tallerkenen. Anbring de varme morkler og gulerødder rundt om. Skær brystfileter og lår i tynde skiver, og læg dem oven på grønsagerne. Hæld med en øse lidt af saucen over kødet, morkler og gulerødder.<br

Urtegårdskylling

Urtemarinerede lammekoteletter

Urtepottebrød
Urtepottebrød kan f.eks. anvendes som madbrød.<br

Urtesalt

USA
USA

Vafler

Vagabondens kanonslag

Vagtler stegt i æbler
Serveres med butterdejs indbagte kogte kartoffelskiver krydret med trøffelolie, salt og peber.<br

Valnøddebrød
Valnøddebrød med ahornsirup, lynghonning og solsikkekerner.

Valnøddesnaps
Ventetiden kan bruges til at nyde det farveskift der sker med valnøddesnapsen. Efter et par dage, er snapsen svagt lysegrøn, det grønne forstærkes i en kort periode, hvorefter snapsen bliver grumset gråsort, for til sidst at ende med den smukkeste mørke maghoni farve.<br

Vaniljekranser (1)

Vanillebrûleé

Vanillekranse (2)

Vanillekranse (3)

Varm avocadosuppe

Varm citron-urte vinaigrette
Tilbehøret serveres til fisk, fx. pandestegt laks, og vinaigretten kan laves på panden laksen er stegt på, for at få den gode fiske kraft med.

Varm kartoffelsalat (1)

Varm kartoffelsalat (2)

Varme aspargesbrød

Varme drikke (uden alkohol)
Varme drikke (uden alkohol)

Varme drikke med alkohol
Varme drikke med alkohol

Vegetar
Vegetar

Vesterhavskuller
Opskriften er en del af den menu som serveres til 90 års fødselsdagen (den som sendes på TV hver nytårs aften.) Menuen består af Mulligatawny, Vesterhavs kuller, Chicken og frugtsalat.<br

Vietnam
Vietnam

Vietnamesisk Fondue

Vietnamesisk kyllingesalat med mynte

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller i salatblade
Rispandekager forhandles i asiatiske forretninger. De er tørre og skrøbelige indtil de bliver fugtet med vand.

Vildt
Vildt

Vinblade, fyldte
Som forret rækker de til 8 personer, som hovedret til 6 personer.

Vinbondens mørbradret

Vindruekompot

Vindstyrke 11

Vingummi

Vinterens bedste råkost
Denne råkost salat kan tilsættes rosiner og drysses med hakkede nødder. En mindre del af gulerødderne kan erstattes af andre rødder.<br

Vintersuppe - Vegetar Grundsuppe
Denne suppe kan bruges som grundmateriale til vegetarretter.<br

Waldorfsalat
Dressingen kan fx tilberedes af lige dele creme fraiche 18% og creme fraiche 38%. Waldorfsalaten kan serveres til fx vildtretter, kødretter, eller farseret fjerkræ.

Whisky marinerede frugter
Whisky marinerede frugter med is, sprøde kager og kaffe ? chokoladesauce.

Whisky sour

Whiskykylling
Serveringsforslag: Serveres med løse ris og en frisk salat, eller råstegte kartofler og dampet broccoli.<br

Whiskysauce (1)
Samlet energiindhold : 12.370 kJ<br

Whiskysauce (2)
Anvendelse: En lidt sød flødesauce, som kan serveres til varmrøget eller fersk laks, kylling eller lam. Skal det være ægte skotsk, så server den sammen med stegt dyrekølle.

White lady

Wienerbrød

Wienerschnitzel

Wok
Wok

Wokstrimler med chili og lime
I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvæge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.<br

Wokstrimler med rød karry, citrongræs og kokosmælk

Wokstrimler med sesam, chili og nudler

Wontons
Wontonerne kan også serveres kolde.

Yoghurt med appelsinhonning

Yoghurtdrik
I Tyrkiet drikker man denne forfriskende og sunde drik, når som helst i dagens løb, men dog især til måltiderne.<br

Yoghurtkylling
Marinaden af yoghurt giver både smag og mørner kyllingekødet.

Yoghurtmarineret kylling på couscousbund

Yoghurtmarineret oksekød
Yoghurten mørner kødet, så det bliver meget mørt og velsmagende.<br

Yoghurtmousse
Denne Yoghurtmousse er hurtig og nem at lave. Den er frisk i smagen og en fin dessert på en varm sommerdag. Yoghurtmoussen kan også laves med hindbær, solbær eller anden frugt.<br

Yoghurtsalat med agurk og gulerod

Yorkshirepudding

Youghurtsalat med gulerødder

Zabaione
Denne klassiske ret, stammer helt tilbage fra 1500 tallet, hvor man bl.a. ved det Italienske hof, nød denne dessert. Marsaladruen, der giver retten dens karakter, blev dyrket ved byen Marsala på Sicilien.<br

Zabaione mousse
Zabaione mousse er en af Italiens mest kendte desserter. En skummende mousse, der er god til friske bær eller frugt efter sæsone

Æbleflæsk
Steg et par kviste timian med æblerne. Rist porreringe i stedet for løg og drys med lidt karry og salt. Man bruger sjældent sukker i hovedretter, men ingen regel uden undtagelse. Er æblerne meget sure, kan man drysse lidt puddersukker over

Æbleflæsk
Serveres rugbrød

Æblegratin med kanelcreme

Æblekage

Æbleskiver
Æbleskiver

Æbleskiver

Æbleskiver
Serveres lune med syltetøj og sukker til

Æblete (kold)

Æg med bacon og peberfrugt
Retten kan indgå som en del af en brunch - og man starter derved dagen med et solidt morgen måltid.<br

Æggesandwich

Ærtesuppe med champagne

Ævle bævle

Ølbrød
Et ølbrød er et sigtebrød, der har fået sit navn, fordi det er æltet med øl i stedet for vand. Derved får det en krydring, der minder noget om tysk brød.

Ølkage
Servering: Skiver af kagen smøres med smør eller f.eks. appelsinmarmelade og lægges sammen (som en "klapsammenmad").<br

Øllebrød
Serveres med mælk, fløde eller flødeskum.

Ørred med grønsagsfrikasse

Ørredmousse
Anret moussen på årstidens salater. Pynt med dildkviste og citronbåde, evt. Cherry tomater. Server med flüte til.<br

Østrigsk - Ungarsk fletbrød
Et flot fletbrød til f.eks. kaffebordet.

Østrigsk kartoffelbrød
Østrigsk kartoffelbrød kan anvendes som madbrød.