HotStart.dk - Internet portal og startside for dig der har Internet.
  Kilk og stem! - hotstart.dk      

   
.
 

opskrifter - Sitemap A-G

 

Her finder du en alfabetisk oversigt for de fleste punkter under opskriftsamlingen. Vi anbefaler dog at du benytter opskriftsiden til at finde det du søger, der finder du alle opskrifterne kategoriseret og der er også en super god søgefunktion og meget mere. klik her for at gå til opskriftsiden.


Map A-G | Map H-N | Map O-U | Map V-Å


Oksefilet i kokos

Oksefilet med honning-ingefærsauce
Server ris til.

Oksehaler i hvidvin

Oksekød
Oksekød

Oksekød i fad

Oksekød i grøn karry med kokos

Oksekød i rød karry

Oksekød med appelsin og ingefær

Oksekød med bambusskud

Oksekød med broccoli

Oksekød med frisk chili

Oksekød med løg og broccoli

Oksekød med sur-sød sauce
Server ris til.

Oksekød med tamarind

Oksekødsruller med grønsager

Okseruller med oliven
Forslag til drikkevare ? en kølig tør rosevin, fx far chili.

Okseruller med stærkt fyld

Oksetyndsteg
Højrebsteg steges på samme måde. Saucen bliver ekstra god, hvis man tilsætter 2 - 3 dl rødvin i bradepanden, i stedet for noget af bouillonen.<br

Olie-eddikedressing
Denne dressing er en klassiker, som man kan smage til efter ønske.

Olier
Olier

Olivers Brød
Nem madbrød.<br

Olsens hurtige jordbæris

Om opskriftsamlingen. - opskrifter - madlavning - kogebog
Stor og omfattende dansk kogebog, men opskrifter fordelt i mange forskellige kategorier.

opskrifter - madlavning - tips & tricks - kogebog
Stor og omfattende dansk kogebog, men opskrifter fordelt i mange forskellige kategorier.

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

opskrifter alfabetisk listed

Orange rum

Orange-chokolade

Orange-Chokolademælk

Orangebomber
Opbevares i en beholder et mørkt og køligt sted. <br

Orangechokoladekage
Pur Caraibe 66%, Grand Cru : Fremstillet af 100 % Trinitario fra det caraibiske øhav, primært Trinidad, der regnes for chokoladeverdenens Medoc. Koncentreret smag med store finesser. Afrundet med associationer til appelsinblomst, mandler, modne figner og vanille. Glimrende til bagte chokoladedesserter, kolde cremer og mousser, is trøfler og varm chokolade.<br

Orangedrøm

Orangeglaseret skinkeculotte
Orangeglaseret skinkeculotte serveres med fx. friske grønsager stegt på panden og med kartofler.

Orangekage
Denne opskrift er amerikansk, så den opererer med cups - det er en stor tekop eller 1/4 liter.<br

Orangesnitter
"Snitterne" ser ikke ud af så meget, men der er et stort arbejde med at forberede dem. De er til gengæld ikke dyre at lave - og chokoladeovertrukne orangesnitter er meget lækre.

Oreganobrød
Oreganoboller med parmesanost.

Orientalsk fiskeret med forårsløg
Server med flüte til. Retten kan varieres - ved fx. At anvende ris i stedet for æggenudler.<br

Orientalsk krydderkylling
Serveringsforslag: Serveres med løse ris samt tilbehør som stegte æblebåde og bananskiver, kokosmel, ristede mandelflager, mango chutney og orientalske krydderier, f.eks. sambal oelek,<br

Orientalsk wokgryde
Som tilbehør kan serveres ris samt en salat.

Osso Buco

Oste fondue
Ostefondue med flute og skinke.

Ostefrikadeller

Ostegratineret fiskefilerer

Ostegratineret rødtunge
Dejlig og anderledes fiskeret.

Ovnbøf med champignon

Ovnbagt farsret

Ovnbagt kylling i annanasjuice, karry og rom

Ovnbagt laks "Hollandaise

Ovnbagte balsamico-Rosmarinkartofler
De bagte hvidløg kan eventuelt smøreres over et stykke brød.

Ovnbagte hele squash

Ovnmedister

Ovnstegt lammekølle
Provencekrydderi kan drysses på inden stegningen.<br

Ovnstegte barbecuekyllinger

Ovnstegte fiskefileter med grønt

Ovnstegte hvidløgskylinger

Ovnstegte karrykyllinger

Ovnstegte rødspættefileter med fløde-oste sauce

Pålæg og smørrebrød
Pålæg og smørrebrød

Pærebrændevin

Pærer i Daim
"You never forget your first Daim" og denne dessert glemmer du heller ikke!!

Pærer i hindbærsauce

Pærer i portvinssirup
Pærerne bliver meget flotte røde i kanten, af at blive kogt i vinen. Der kan evt. anvendes en anden let is i stedet for en beaujolais.<br

Paella (1)
Pynt ved servering med skyllet og tørret bredbladet persille.<br

Paella (2)

Pandekager
Pandekager

Pandekager
Kan serveres enten med is eller jordbærsyltetøj og sukker.

Pandekager med fyld

Pandekager med kødfyld
Pandekager med kødfyld, hvidkål, champignon, bønnespirer og revet ost.

Pandesauce
Den bedste pandesaucen laves simpelt hen af den kødsaft der bliver tilbage i stegepanden, efter at kødet er stegt færdigt.<br

Pandestegt fisk med krydret vineddikesauce
Server den varme fisk ledsaget af den krydrede sauce.

Paneret kyling / kalkun
I steget for kylling/kalkunkød kan der også anvendes svinekød, oksekød eller lammekød. Retten bliver lige god og velsmagende uanset hvilket kød der vælges - det kan vælges efter temperament.<br

Paneret kyllingebryst

Paneret stegt søtungefilet i sauce med tapanadesmør

Panmdestegt sværdfisk

Papaya krabbe

Papaya med krabbefyld

Paprikakoteletter
Retten kan også tilberedes med mørbradbøffer eller af skiver af skinkeinderlår.

Paprikakylling

Paprikakylling i skarp sauce

Paprikasauce

Pariserbøf

Parmentier kartofler
Franskmændene var blandt de sidste, der anerkendte kartoflen. Fra læg til lærd, hævdes det at den var en ildesmagende, upoetisk sag, der gik ud over helbredet. Det blev økonomen, agronomen og gastronomen Antonie-August Parmentier (1737 - 1817) der lavede en afhandling om kartoflen og rehabiliterede den som et velsmagende og sund næringsmiddel. Således blev en del kartoffelretter opkaldt efter ham, blandt andet denne suppe.<br

Parmesanolie

Pasta Anne-Maria
En spændende, velsmagende og frem for alt relativ billig ret (ca. 2o kr. pr. couvert).

Pasta i gorgonzolasauce
En rigtig velsmagende pastaret. Der kan evt. anvendes fløde 13 hvis man tænker for meget på kalorierne. Hvis saucen er for tynd, kan den jævnes med lidt mel.<br

Pasta med bacon og ost

Pasta med bacon og ost

Pasta med blomkål og karry

Pasta med krappesauce

Pasta omelet

Pastaret med kylling og bacon

Pastasalat med blomkål

Pastasalat med skinke

Pastasalater
Pastasalater

Pastisjo (gratineret makaroni)
Pastisjo er en græsk gratin med makaroni, den serveres bedst med græsk salat.

Peach melba
Denne klassiske dessert blev skabt i London omkring årsskiftet 1900. Den blev tilegnet en af datidens højt skattede sangerinder, Nellie Melba fra Melbourne i Australien.<br

Peberfrugt sauce
Anvendelse: Serveres til kogt pasta eller dampet ris. Denne sauce passer også godt til fisk og skaldyr, som grillstegt helleflynder, sværdfisk eller tunbøffer. Kan også serveres til rejer stegt i krydret hvidløgsolie.<br

Peberfrugter med risfyld

Peberkartofler
Kartoflerne kan også laves med skræl på. Du kan eventuelt lave kartoflerne portionsanrettet ? så hver især får sin egen pakke med kartofler.<br

Pebernødder

Pebernødder (1)

Pebernødder (2)

Pebernødder (3)

Pebernødder (4)

Peberrodssauce

Peberstegt rendyrkølle med flødesauce.

Pekingsuppe

Pekingsuppe (2)

Penne med spinat

Perlehøne i stegeso
En stegeso har mange navne. Lergryde, Römertopf og cocotte. Ved tilberedning i en stegeso bliver kødet brunt og saftigt ? og retten passer helt sig selv.<br

Persillesauce
Til pocheret eller dampet hvis fisk, som torsk, rødspætte eller skrubbe, og ikke at forglemme stegt flæsk.<br

Pesto

Pestosauce
Der findes et utal af varianter, som glimrende kan forsøges for lidt afveksling, f.eks. kan der bruges bredbladet persille i stedet for basilikum, og der er også nogle der foretrækker valnødder i stedet for pinjekerner. Hvis du vil gemme (lave en større portion) så brug et gammelt syltetøjsglas med låg. Bliv ikke forskrækket over det mærkelige udseende sagen får efter at have stået i køleskabet. Det er bare olivenolien der skiller og klumper. Det forsvinder igen så snart saucen har fået lidt varme. Saucen holder sig nemt 2-3 uger i køleskabet.

Pide (Tyrkiske fladbrød)
Pide er ikke kun et brød, men også en form for pizza, en tyrkisk specialitet. Den originale pide består i al sin enkelthed af bund (pizzabund), hakket oksekød blandet med hakket tomater, løg, bredbladet persille og krydderier. Blandingen fordeles på bunden og bages. Denne ret serveres som regel med salat og Ayran (yoghurtdrik). Pide er blevet meget populært i Tyrkiet og derfor findes der nu pide restauranter, hvor man kan få næsten alt hvad hjertet begærer.

Piedej

Pighvar med pesto og saltmarinerede urter
Servering : Arranger urterne på tallerknerne fordel fisken herpå. Pestoen fordeles uden om fisken.<br

Pighvarfond

Pikant kartoffelsalat med haricots verts
Energifordeling: Protein 10 %, Kulhydrat 68 %, Fedt 22 %

Pikant kylling

Pikante forårsruller

Pillau krydrede ris

Pimentsuppe med krebsehaler
Suppen kan laves dagen i forvejen. Dog skal krebsehalerne varmes samme dag som ved servering.<br

Pina Colada

Pina Colada surprise
Variation: Ananas, kokosmel, Malibu Rom, ananasjuice og sukker kan blendes med vaniljeis og serveres til dessert i de udhulede ananasskaller, der flækkes på langs. Pynt med chokoladesovs og chokoladekringler.<br

Pineapple Cooler

Pineapple suprise

Piroger med svinekød

Pistacie kage med valnødder og chokolade

Pitabrød med hvedeklid
Pitabrødet kan f.eks. fyldes mad salat, tun eller skinke

Pizza
Pizza

Pizza - grundopskrift

Pizza med tomat, kødfyld og ost

Pizzabøffer
Lækre pizzabøffer i sauce. Energifordeling : 17 % fra protein - 45 % fra fedt - 38 % fra kulhydrat.

Pizzasmørrebrød

Poletter med pizzaiole sauce
Polpetter er små italienske frikadeller, her serveret med en klassisk sauce af tomater, hvidløg og oregano.

Polsk rødkål

Pommes frites

Porcheret fisk

Porcheret rødtungetatar med danske asparges

Porchettakrydret flæskesteg
Porchettakrydret flæskesteg med æble og appelsinsalat.

Porregratin

Porresuppe m. chili og kaffir Limblade

Porretærte
Porrer kan erstattes med andre grønsager fx løg i skiver, asparges uden væde eller letkogte broccoli.<br

Portugal
Portugal

Potato Laktes
Denne kartoffelpandekage er robust, fed og klodset. Ordet laktes er en betegnelse for kartofler og løg der er blandet sammen i en dej og dernæst stegt. Passer godt til røget fisk eller kogt skaldyr.

Potato skins
Amerikanske Potato skins med ost og chili.<br

Poussin a la Serridslevgaard

Poussin i krydret surdej med forårsurter
Anretning: Et låg skæres af poussinpakkerne og snoren fjernes fra fuglene. Poussinerne anrettes i dejsoklerne på et fad eller tallerken ? brug eventuelt dejlåget som dekoration. Der garneres med grønsagerne.

Poussiner med varm frugtsalat

Praline
Brug fx. pralieen til at parfumere (tilsmage) cremer, is, trøffelmasser eller marcipan med.<br

Pralinekage med appelsin og citron

Provencekartofler

Provencekylling

Punch
Punch

Queensland avocado

Quickie Pølsepande

Rå grønkålssalat

Rådyrfilet med broccolipuré

Rådyrsteg i gryde med kraftig sauce
Hasselbackkartofler, minimajs, broccoli eller grønne bønner, gele og syltede løg.<br

Råmarineret andelår med appelsinsalat

Råstegte timian kartofler
Der spises flere kartofler, når de tilberedes på denne måde, end hvis de fx. havde været kogt.<br

Råstuvede kartofler

Råsyltede agurker
En virkelig god opskrift på råsyltede agurker. Agurkerne holder sig friske, sprøde og fine i farven i mange måneder, hvis de opbevares i køleskab.<br

Rød gæstesalat

Rød karrypasta

Rød karrypasta

Rødbedeketchup
Prøv en helt anderledes ketchup. Er specielt egnede pommes istedet for tomat ketchup.

Rødbeder a la James Bond
Det er dejligt til alt, hvad man ville drømme om at spise syltede rødbeder til, røget fisk, kogt torsk, eller som en forret med brød og grøn salat.<br

Rødbeder med citron og kanel

Rødbedesild

Røde sild
Retten kan godt tilberedes dagen før.

Rødgrød med fløde
Hvis du drysser lidt sukker over grøden, når den hældes op i skålen, trækker den ikke skind. De friske bær kan eventuelt erstattes med frosne. Tilsæt da eventuelt 1/2 dl. saft for at få en kraftigere smag.

Rødkål

Rødkål (2)

Rødkålsalat
En virkelig lækker salat, og salater behøver jo ikke være grønne.

Rødspætte med grønsagsblanding
Fisken kan også paneres i sammenpisket æg og rasp. Det giver en mere sprød overflade.<br

Rødspættefilet

Rødspættefilet florentine

Rødspættefilet i cidersauce

Rødspættefilet i hvidvin
Pr. person: 3 gram kulhydrat, 5 gram fedt, Energi: ca. 925 kJ <br

Rødspættefilet'er med remouladesauce

Rødspættefileter med rejer og kaviar
Server med flüte til. Andet velegnet tilbehør er agurkesalat.

Rødspættei ovn

Rødspætterfileter med laksefars

Rødspætteruller på grøntsagsbund
Variation: Pastinak kan anvendes i stedet for persillerod.<br

Rødtunge med svampe og vilderis
Anretning: Fisken lægges på varme tallerkner, de vilde ris anbringes i en bunke ved siden af. Grønsagen i en anden bunke. Saucen hældes over fisken.<br

Rødtungeruller med ærter, bacon og perleløg

Rødtungesalat
Server salaten med flüte. Grønne eller hvide asparges kan erstatte haricots verts. Andre salattyper kan bruges, ligesom små spinatblade passer til denne ret.

Rødtungeterrine med laks og havens urter

Rødvinsauce
Saucen kan holde sig i køleskabet i et par dage.<br

Rødvinsauce m. rosiner og bacon

Rødvinsfondue

Rødvinspærer med skovbær og orangesauce
Energifordeling:<br

Røget lakseroulade
Anretning: Lakserouladerne skæres i 8 skiver, 2 til hver person, saucen hældes ved og salaten lægges udenom.<br

Røget lakseroulade med urtemarinerede krebshaler

Røget laksetimbale med rejemousse

Rabarber - chokoladetærte
Den lyse chokolade og rabarberne, er som skabt til hinanden. Den relativt røde og fyldige lyse chokolade, går virkelig godt sammen med de syrlige og friske rabarber. Bemærk ? at det er vigtigt, at følge opskriften på tærtebunden ? man får da en sprød og helt skærefast tærtebund i modsætning til de sædvanlige smuldrende.<br

Rabarbergrød

Rabarbertærte med mørk chokolade

Randis salat

Ratatouille

Reje-Bisque
Dejlig reje suppe.

Rejebrød
Rejebrød anvendes ofte som tilbehør til retter fra det Indonesiske køkken. Rejebrød kan serveres både varme og kolde.

Rejecocktail (1)
Skaldyrscocktail kan varieres med krabbekød, hummerkød, jomfruhummerhaler eller muslinger. I stedet for asparges kan optøede fine ærter og tynde skriver af rå champignoner blandes med skaldyrkødet.<br

Rejecocktail (2)

Rejecocktail (3)
Variation: Anret jomfruhummerhaler på samme måde<br

Rejecocktail (4)

Rejefyldte citroner
Godt alternativ til den sædvanlige rejecoktail.

Rejefyldte kyllingebryster
Rejefyldte kyllingebryster med melonsauce og gulerodstoppe.

Rejekroketter

Rejemousse
Server med en kold mayonnaise sauce rørt med creme fraiche og fintklippet purløg. Desuden fintstrimlet agurk, tomater og citron. Kan tilberedes god tid i forvejen<br

Rejer a la Anja

Rejer i folie

Rejer i hvidløg

Rejer i hvidløg - tomatsauce
Hvem siger at en frokost behøver at bestå at rugbrød eller sandwitch? Her er en lækker rejeret som smager skønt.

Rejer i karry

Rejer i kokosmælk

Rejer i kokosmælk på hvidløgsristet brød

Rejer i oste-dildsauce

Rejer med sursød chilisauce og couscous
Energifordeling: Protein 27 % - Kulhydrat 59 % - Fedt 14 %<br

Rejer og advocado med karsesauce
Retten er en variation af den klassiske forret for den travle. Saucen er let syrlig og krydret med karse. Virker nem at lave.

Rejesalat
Lækker hjemmelavet rejesalat, som rent faktisk indeholder rejer.

Rejesmør
Server smørret til fiskeretter, både kogt og stegt fisk.

Rejesuppe med rødtunge, karry og fersken
Udgangspunktet for denne opskrift er, at ingrediensernes mængde anvendes efter egen fornemmelse / smag.<br

Rejesuppe med tomatpasta
Anretning: Brødet afskorpes og ristes og serveres ved siden af den kogende suppe. I en skål serveres tomatpastaen, så man selv kan røre så meget af den i sin portion suppe, som man har lyst til.<br

Rensdyrkølle med rødbeder, mild chili og oliven
Serveres med ristede kartofler eller mos.<br

Retter med æg
Retter med æg

Revet kartofler bagt i ovnen

Rillette af hornfisk
Rør lidt creme fraîche i, hvis moussen skal være lidt mere "løs".<br

Ris a lamande
Serveres med kirsebærsauce til. Husk en hel mandel til mandelgaven.<br

Ris med fisk og rejesauce
Denne fiskeret stammer fra det Amerikanske Cajun køkken.

Ris med marineret fisk
Anret ris, fisk og limefrugt i et stort fladt fad. Server de ristede cashewnødder og soyasauce i små skåle ved siden af.<br

Risalamande
Køb f.eks. en færdig kirsebærsovs og varm den op, serves lunken. <br

Risboller med rejer
Andre former for skaldyr kan indgå i fyldet, fx hummerhaler, krebs eller kammuslinger. I stedet for mørdej kan anvendes en frossen butterdej.<br

Risengrød

Risengrød
Serveres med kanelsukker, smørklat, saftevand eller hvidtøl

Risengrød i mikrobølgeovn

Risret med kalkun, kokos og grapefrugtsalsa
Energi pr. person 3030 kj. (720 kacl)<br

Risretter
Risretter

Ristede champignoner

Risvin

Romtopf
Romtopf er en stor krukke fyldt med alle sommerens bær, gennemvædet af sukker og rom. Krukken efterfyldes efterhånden, og skal derefter stå et par måneder. Resultatet bliver en fyldig kompot.<br

Rosinbrød
Rosinbrødet kan f.eks. serveres friskbagt med smør.<br

Rosinfyldte æbler i kanel - ingefær sabayonne

Rosinkage med chokolade

Rosmarin eller timian olie
Husk at olien har en stærk smag og skal bruges nøjsomt. Olien giver en aromatisk smag til alt fra stegt eller grillet fisk til grøntsagsretter.

Rosmaringrillet svinemørbrad
Energi pr person 2180 kj = 520 kacl.<br

Rugbrød
Godt rugbrød til frokost.

Rugbrød med surdej (1)
Rugbrød med kærnemælk. Anvendes til frokost.

Rugbrød med surdej (3)
Rugbrød med revne gulerødder.<br

Rugbrød med surdej (4)
Godt hjemmelavet rugbrød.<br

Rugbrød, Hjemmelavet (2)
Rudbrød til frokosten.

Rullepølse
Lav din egen rullepølse.

Ruller af skinkeschnitzel med stærk æblekompot og chili

Rusland
Rusland

Russisk Nytårs Punch

Rustik farsbrød med dampet broccoli og pastasløjfer

Sød-sur sauce

Sød-surt svinekød

Sødsyltede grønne tomater

Sønderjysk grønlangkål

Søren Gerickes æblekage
Prøv at skære 2 æbler i stykker og kom dem i æblemosen, inden æblekagerne lægges sammen og bages.<br

Søtunge a la Bretagne
Forslag til tilbehør: Hvide, kogte kartofler, som er drysset med hakket persille.

Søtunge dugléré
Forslag til tilbehør: Kogte ris og grønsager, fx broccoli, kan serveres til retten. Pynt med et par kviste kørvel eller persille.<br

Søtungetimbaler

Sachertorte
Sachertorte optræder i mange udgaver. Denne er en af de bedre.<br

Safran ris

Safransiskesuppe med skaldyr og laks

Saint-Emilion au chocolat
En tilberedning har ofte en konsistens eller form, der er svær at rubricere. Er det en dessert eller en kage ? Denne kage kan anvendes som begge dele og smager fx fortræffelig til en kop kaffe eller te. Kan tilberedes i den form : rund, aflang o.s.v. som passer bedst til den endelige servering.<br

Saint-Emilion makroner
Makronerne er eventyrlige i sig selv, spist alene, eller sammen med rosiner marineret i samme dessertvin som indgår i opskriften. Kan også indgå i andre tilberedninger.<br

Salat af kylling og avocado
Salat af kylling og avocado med sherryvinaigrette

Salat af tomat, løg og koriander
Denne friske salat er et glimrende tilbehør til praktisk talt alle måltider<br

Salat med kidneybøner og avocado

Salat med tigerrejer og laks
Energifordeling:<br

Salat med vilde ris og rosiner
Salat med vilde ris og rosiner med citrondressing.

Salater
Salater

Salsa

Salsa Fresca
Anvendes som tilbehør til alle slags bønne, ris og kødretter.<br

Salsa med vandmelon
En forfriskende salsa af melon som passer fint til stærk mad ? fx fra grillen.

Salt af grillede nye kartofler med sennepsfrø og tabasco
En nem lille ting til grillen, når den alligevel er i gang. Kartoffelsalaten smager fint til grillet kyllingefilet, der fx har ligget i en marinade af yoghurt, ingefær, hvidløg og lidt garam masala eller karry.<br

Salt selv dine høstsild
Opskrift på spegesild samt krydder spegesild.<br

Saltede citroner
Disse citroner kan mod sædvane spises med skal og det hele. Syrlig og bitterheden er nemlig på grund af saltet, forvandlet til en varm og aromatisk citronsmag. De kan bruges til stort set alt ? undtagen desserter.<br

Saltede citroner (2)
Saltet fjerner bitterstofferne fra citronen, så hele citronen kan anvendes.<br

Saltlage
Saltlage med denne saltningsgrad kaldes en indsaltningslage og bruges til sprængning af kød.<br

Saltmandler

Samsøfad

Samsølaks med krydderurtesauce
Anretning ? Laksen anrettes på en tallerken eller et fad med grønsager og sauce pænt pyntet om laksen. Lidt rejer lægges på laksen, sammen med en citronskive.

Sandwich
Sandwich

Sandwich med æg og skinke

Sandwich med frikadelle og flødeost
Sandwichene kan pakkes i plastfilm og opbevares i køleskab i ca. 3 timer. Vil passe fint til en madkurv til skovturen.

Sandwich med laksemousse

Sangria
En anden populær opskrift erstatter cognac'en med Grand Marnier eller Contreau. Her skræller man frugterne, inden de skæres i skiver og man tilsætter en dåse ferskenstykker. Hvis man hælder ferskensaften i sangriaen, kan man udelade sukkeret.

Sanswich med torskerogn

Saté med svinekød, hvidløg og jordnødder

Satay med jordnøddesauce

Sataysauce

Sauce
Sauce

Sauterede rødbeder

Scampi on the road

Sejkoteletter a la provencale
Server retten med kogt pasta, gerne tagliatelle. I stedet for pasta kan retten serveres med ris.<br

Sennepkoteletter

Sennepsæg
Kan serveres med ærter og gulerødder samt brød.

Senneps-Honningmarinade
Denne dressing / marinade kan anvendes til : Kalve og oksekød, fisk samt grøntsager

Sennepsdressing

Sennepssauce

Sesamkylling med kartoffel-ostefad
Kødstykkerne kan vendes i mælk, før de vendes i melblandingen (lav dobbelt portion), hvis du foretrækker en sprød skorpe. Kartoffelfadet kan også smages til med krydderurter, et løg eller andre grøntsager i stedet for osten.<br

Sex on the beach

Shamrock

Shots
Shots

Sichuan appelsinkrydret oksekød
I stedet for oksekød kan fx. anvendes kylling eller kalkunkød. Der kan ligeledes tilsættes bambusskud, vandkastanier og peberfrugter kan undlades - retten kan således varieres på mange måder. Det er dog vigtigt at fastholde dybstegningen af appelsinskaller. Mængden af chili kan også nedsættes væsentligt, efter smag.<br

Sidecar

Sigtebrød med surdej
Sigtebrød med stødt fennikel.

Sildesalat

Singapore sling
Betegnelsen "sling" er af amerikansk oprindelse. Det er drinks bestående af mineralvand, sukker og spiritus.<br

Skagensbrød
Skagensbrød med kærnemælk og honning.

Skaldyrpandekager
Denne ret stammer fra det Amerikanske Cajun køkken.

Skaldyrs-minipies
Denne ret stammer fra det Amerikanske Cajun køkken.<br

Skaldyrsstuvning
Skaldyrsstuvningen kan serveres alene med ristet brød eller butterdejssnitter, eller den kan bruges som fyld i fx. Usødet pandekager.<br

Skibberlabskovs

Skildpaddeis
Tilberedningstid 30 minutter ? Frysetid 4 ? 5 timer

Skinke i wok med nektariner
Wokret med nektariner og forårsløg, fra det asiatiske køkken.

Skinkemignon i pizzasauce
Energifordeling og indhold pr. person:<br

Skinkesalat

Skinkeschnitzel glaseret i honning og grønne peberkorn
Fedt 22% <br

Skinkeschnitzel med spinatsauce
I stedet for fløde 13 kan bruges piskefløde, men så bliver fedtindholdet en del højere. Energifordeling og indhold pr. person vil da være. Protein 25 %, Kulhydrat 39 %, Fedt 36 % - 2500 kJ ? 600 kcal (pr person). Hvis opskriften følges vil følgende energifordeling være gyldig Protein 30 % Kulhydrat 45 % Fedt 25 % 2175 kJ ? 520 kcal (pr person)<br

Skinketærte med spinat og champignon

Skipperlabskovs (2)
Energifordeling : pr portion 660 kacl (2750 kj)<br

Skordaliá (Kartoffel-hvidløgspure)
Kartoffel-hvidløgspure er fra det græske køkken. Spises til fx. stegt fisk, stegte auberginer og courgetter. Kan også tilsættes 30 - 50 gram valnødder, som er stødt fine i en morter.<br

Skotland
Skotland

Skotske æg

Slåen snaps
Slåensnapsen har smuk rødlig eller rødgylden farve. Den vinder ved lagring.<br

Slik & konfekt
Slik & konfekt

Små bagte kartofler
Bagetid, ca. 15 minutter ved 250 grader.

Små banankugler

Små butterdejshorn

Små chokoladekager

Små chokoladetærter
For at undgå salmonella, bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer, skal der anvendes pasteuriserede æg.

Små krydrede madbrød
Krydrede madbrød med karrypasta. <br

Små oksekødspakker

Små overraskelser
Små overraskelser af oksekød. Server fx. med ris til.<br

Små pizzabrød

Småkage konfekt
Er ikke fryseegnet.

Småkager
Småkager

Smørkylling
Pynt med frisk grøn koriander og finthakkede grønne chili.<br

Smørkylling med chili

Smørsauce (beurre blanc)

Sneæg

Snegleglasur

Sol over lammefjorden - Gulerodssuppe
Til de modige kan man stille en skål salsa på bordet af en finthakket rød chili, et finthakket rødløg, saften af 1 lime og hakket friske koriander. Så kan hver især selv krydre sin suppe med den stærke salsa.<br

Solæg
Ægget skæres over i 2 halve. Blommen tages forsigtigt op, og i blommehullet hældes lidt dijonsennep. Blommen lægges forsigtigt tilbage i ægget.<br

Solbær syltetøj

Solbærsaft
En god solbærsaft, kan man have stor glæde af i vinterens løb, både som sund saftevand eller i forbindelse med tilberedning af frugtdesserter.

Solbærsnaps

Solbærsorbet
For at undgå salmonella, bør anvendes pasteuriserede æg. Når der laves til over 10 personer, skal der bruges pasteuriserede æg.<br

Soltørrede tomater i olivenolie
Soltørrede tomater er velegnet som tilbehør til mange retter.

Sommer punch

Sommerlig tomat-brød suppe

Sort chilipasta

Sorte oliven i olie
Det er sjældent man herhjemme har mulighed for at sylte friske, sorte oliven. Køber man sorte oliven i løs vægt er ovenstående opskrift en god måde at opbevarer dem på - eller køber man oliven i glas - giver ovenstående metode god smag. Man kan som her bruge olivenolie, men det er ikke nødvendigt. Olivenerne opbevares lige så godt i en god spiseolie.<br

Souffle
Det anbefales at man laver soufflens grundbase, kagecremen først - gerne flere timer før den skal bruges. Den afkølede creme koges derefter igennem med æggeblommer og den smag man vil have. Det kan være Grand Mariner, Appelsinsaft, Chokolade, nødder eller reven ost. I sidste tilfælde undlades sukkeret, og der tilsættes i stedet lidt salt.<br

Southern fried chicken
Server straks med kartoffelmos, cole slaw og majsbrød.<br

Southern fried chicken (2)

Spagetti i ovn

Spagetti med danablusauce

Spaghetti & pasta
Spaghetti & pasta

Spaghetti all Arrabiata

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti Alla Carbonara (1)

Spaghetti Bella Notte
Den klassiske pastaret fra Lady og Vagabonden.

Spaghetti bolognese
Server pasta med kødsaucen. Drys eventuelt med lidt fedtfattig ost.

Spaghetti med pangrattato

Spaghetti med stegte tomater og lammekødsboller
Energifordeling:<br

Spaghetti napoletana

Spaghetti Roulade med oksekød
Server den varme roulade sammen med salat og flüte.<br

Spanien
Spanien

Spansk kylling

Spidstegt svinekød med hvidløg

Spinat med hakket kød og yoghurt

Spinat og morkelsuppe

Spinat salat

Spinatsouffle fra London
Retten stammer fra London restauranten "James" og smager ekstra godt med smør oven på.<br

Spinatsuppe
Suppen kan også serveres kold på en varm sommerdag. Køl den hurtigt af ved at sætte gryden i koldt vand i vasken og opbevar suppen i køleskab til den skal serveres. Smag den kolde suppe til med citronsaft lige før serveringen.<br

Spinatsuppe med lime og chilibrød

Sprøde fiskefrikadeller med ferskrøget laks, blåmuslinger og kantareller
Anrettes på varme tallerkener med sauce i bunden og frikadeller i midten omgivet af muslinger og kantareller.<br

Sprøde havregrynskager med chokolade

Sprøde kødboller
Server sød chilisauce til og som tilbehør eventuelt ris eller en salat.<br

Sprøde kartoffelkager

Sprøde risnudler
Sprøde risnudler kan sammen med sur-sød sauce fra Thailand, serveres som tilbehør til de fleste fiskeretter fra østen. Sprøde risnudler passer også godt til østerlandske kyllingeretter.<br

Sprøde sesamflager med hvid chokolade creme

Squash nudler
Nudler af squash

Squash-valnøddekage

Squashsauté

Squashsuppe med rejer

Stærk chiliolie

Stærk chilisauce
Saucen kan opbevares tildækket i køleskabet i ca. 24 timer.

Stærk karry

Stærk krydret oksekødskroketter på spyd
"Paillet peber" : I Tyrkiet bruger man mange former for chili. En særlig type er "Pul biber", der består af tørrede, knuste chilier med kerner. De bittesmå røde flager og de gyldne kerner har givet krydderiet navn. Krydderiet skal ikke knuses yderligere, men tilsættes som det er. Advarsel : Det er rigtigt stærkt.<br

Stærk rød svinekødskarry

Stærk rejesuppe
Suppen kan sagtens laves i forvejen og varmes op, når den skal serveres. Det bliver den kun bedre - og stærkere af.

Stærk tomatsauce
Man kan tilsætte lidt tomatkoncentrat, hvis man fx. har været uheldig og få nogle vandede tomater ? og der derfor mangler lidt tomat smag.<br

Stærk vietnamesisk sauce
Denne stærkt krydrede sauce, passer til alle kød og fiskeretter. Den kan desuden serveres som dip.

Støvring salat

Stegt andebryst med vindruer og balsamico sauce
Kartoflerne kan drysses med lidt tørret timian, inden de steges. Når opskriften anbefaler at stege kødet færdigt i ovnen ved den lave temperatur, er det fordi købet bliver meget saftigt. Andekødet bør være rosastegt, ikke rødt, dvs. at indertemperaturen skal være over 70 grader.

Stegt duebryst

Stegt kylling fra New Orleans
Serveres med ristet bacon, agurkeskiver, majs på kolbe eller løskogte majs og skiver af banan og ananas.<br

Stegt kylling med citron
Citronkylling er en af de klassiske retter fra det græske køkken

Stegt lammekølle med bønner og hvidløg

Stegt rødfiskefilet
Serveret med karry/abrikossauce og sauté af løg og æbler.<br

Stegt Roastbeef
Servering: Skær kødet ud i tynde skiver. Som tilbehør serveres hasselback kartofler og en tomatsalat.

Stegt strudsesteaks med druesauce

Stegte ål

Stegte ål
Tilbehør: Råstuvede kartofler, finthakket persille og citronbåde.<br

Stegte æggenudler med kylling, skinke og kæmpe rejer

Stegte bananer

Stegte grønne bønner

Stegte kartofler med æbler

Stegte kartofler med hvidløg og rosmarin

Stegte nudler danang

Stegte rejer med hvidløg og chili
Rejerne kan serveres varme eller kolde med hvidt brød og lime- eller citronbåde til. Pynt med lidt bredbladet persille.

Stegte ris
Stegte ris eller som det originalt kaldes Nasi Goreng.

Stegte ris (2)
Stegte ris, er "østens biksemad". Du kan variere dit valg af grøntsager og kød.<br

Stegte ris med hvidløgsrejer

Stegte Sild
Serveres med rugbrød og smør.<br

Stegte sild

Stegte vagtler
Ønskes saucen tykkere, kan den jævnes med lidt majsstivelse (Maizena mel) udrørt i lidt vand. Tilbehøret bør være enkelt, så den sarte vagtelsmag ikke overdøves. Server fx. hasselbackkartofler og letkogte grønsager til.

Stenalderbrød
Stenalderbrødet et godt rugbrød.

Stenbiderrand

Stifado

Stiv kuling (Shots)

Stjerneskud

Strandkrogens kartoffelsalat

Struds i wok

Strudseburger
Strudseburger med papay kompot og råstegte kartofler

Strudseburger
Strudseburger med rødbeder og peberrod

Strudsesteak med madagascarpeber

Strudsesteaks i portvinssauce

Stuvet hvidkål

Stuvet spidskål

Sukkerhjerter
Ikke fryseegnede

Suppe med Couscous

Suppe med kylling og kokos

Suppe med oksekødspakker
Server straks - sammen med et lunt stykke flüte.<br

Supper
Supper

Sur - søde nudler

Sur-sød dip
Denne dip ? er meget hurtig og nem at tilberede.

Sur-sød fisk

Sur-sød sauce fra Thailand

Surdejshævede minibrød
Minibrød til frokosten.

Surf and turf med hummer og kænguru
Energifordeling : Protein 19% - Kulhydrater 63 % - Fedt 18 %<br

Surrib
Surrib er en klassisk nordtysk gele ret, som man dernede ikke kan komme uden om til frokost.<br

Sursød agurkesalat

Sursyltede grønne tomater

Svampesuppe
Kan serveres med en lille skefuld flødeskum<br

Svensk Juleskinke

Svensk pølseret

Svensk pølseret

Sverige
Sverige

Sveskelommer
Til opskriften skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse. <br

Svinekød
Svinekød

Svinekød i sur-sød sauce
Svinekød i sur-sød sauce serveret med ris.

Svinekød i vildtsauce
Saftig og smagfuld kødret. Velegnet sammen med ris og salat.

Svinekød med citrongræs

Svinekød med grønne bønner

Svinekød med ingefær

Svinekøds kroketter

Svinekam i oste-valnøddesauce

Svinemørbrad i lime og peanutsauce

Sylte af slethvar og røget ørred

Syltede ananasskiver

Syltede græskar

Syltede hvidløg
Hvidløgene er gode som garniture og i sovs.

Syltede hvidløg (2)

Syltede løg

Syltede rødbeder (1)
Rødbederne kan nemt holde sig i køleskabet, men hvis man vil være sikre på at de kan holde sig, kan der tilsættes atamon til lagen.<br

Syltet appelsin med chokoladeovertræk
Glukose fås i specialforretninger og på apoteker<br

Syltning og henkogning
Syltning og henkogning

Sylvest Cookies

Syriske lammekødboller

Søg efter opskrift

Søg efter opskrift

Tærte med kylling og peberfrugter

Tærter
Tærter

Tærter
Tærter

Tandoorikylling
Serveringsforslag: Ris drysset med finthakket rød peber, haricots verts vendt i smør og citronbåde.<br

Tarteletter med høns og asparges

Tarteletter med rejer

Tequila calient

Tequila Sunrise

Terrine de campagne (Landterrine)

Tetrøffel

Tex-Mex chili i bagt kartoffel
I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvæge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet. I stedet for bagte kartofler kan Tex-Mex chiligryden spises til tortillas, tacoskaller eller lignende.<br

Texas Chilli
Serveres i en skål, som den er, og spises med ske, eller med flute.<br

Thai kalkun med tomat
Det stærke i chilier sidder i frøstolen, og i det hvide kød som frøene sidder på. Skærer du frøstolen og det hvide fra chilien, inden du hakker den, bliver retten mindre stærk.<br

Thai omelet
Omeletten kan også anvendes som tilbehør til bl.a. stegte ris og nudler. Den rulles sammen og strimles.

Thai rejer
Rejerne serveres straks med limebåde og evt. sød chilisauce.<br

Thailand
Thailand

Thailandsk kylling

Thailandsk urtesuppe

Thailandske fiskefrikadeller

Thailandske fritter

Thailandske kalkunspyd med mango og lime
Energifordeling: Protein 25 %, kulhydrat 62 %, Fedt 13 %<br

Thailandske medailloner med karry og kokosmælk
Resten af kokosmælken kan gemmes i køleskab i et par dage, eller den kan fryses ned til senere brug.<br

Thaisuppe med rejer og citronsaft
Rejerne må ikke koge for længe, så bliver de seje. Det er ikke nødvendigt at bruge salt i suppen, det klarer fishsaucen. Ingredienserne til denne suppe kan købes i asiatiske specialbutikker. Galangarod kan være svær at få fat i. Den minder meget om ingefær, som da også kan erstatte den. Vær varsom med frisk koriander i større mængder, det kan let få retten til at smage for parfumeret.

Thanksgiving kalkun
Amerikanerne har forskellige måder at tilberede deres thanksgiving - kalkun på, men det følgende fyld er ret klassisk.<br

Thousand island dressing
Dressingen anvendes til salater og skaldyrsretter, fx. rejer, rejecocktail mv.<br

Tigerrejesalat med papaya og koriander

Tilbehør
Tilbehør,Dressing,Marinader & dip,Sauce,Kartofler

Tilbehør
Tilbehør

Timbale af pighvar og grønne asparges

Timiangrønsager

Timiankrydret baconmørbrad
Serveres med frisk pasta og evt. landbrød.<br

Tina special

Tips og gode råd

Tiramisu
Tiramisu kan laves dagen før ? eller om eftermiddagen.<br

Tiramisu (2) (træk mig op)
For at undgå salmonella, bør anvendes pasteuriserede æg. Når der laves til over 10 personer, skal der bruges pasteuriserede æg.<br

Tju bang

Tom collins

Tom Yam Kai

Tom Yam Kung

Tom Yam Mu

Tomat og Chilidressing

Tomat-chili mix

Tomatbrød

Tomater fyldt med majssalsa
Tomater udhulet og afdryppet med salt og sukker danner en fin ramme om en salsa lavet af grillet majs, peberfrugt og fennikel. De fyldte tomater serveres som tilbehør til grillet kød eller fisk.

Tomater med avocadosalsa
Gode solmodne tomater har både sødme og syrlighed. De smager skønt til den chili-hotte avocadosalsa. Lidt godt brød fuldender billedet.<br

Tomatketchup

Tomatsalat (1)

Tomatsalat (2)

Tomatsalat (3)

Tomatsalat (4)

Tomatsalat med mild sherryvinaigrette

Tomatsauce

Tomatsild

Tomatsuppe med forårsløg og æggestrimler
Energi pr. person: 2.150 kilojoule (510 kcal)<br

Tomatsuppe med lime og kokosmælk
Suppen smager også dejligt kold, som tilbehør til koldt kød eller kold pocheret fisk.<br

Torsk i blanpuette med nye grønsager og estragon

Torsk i fad
Torskefilet fås både fersk og frossen. Med en frossen torskefilet, er det ikke nødvendigt at tø fisken op ? retten skal blot have 5 ? 7 minutter længere i ovnen.<br

Torsk i hvidvin

Torsk i pikant sauce
Torsk i pikant sauce. f.eks. serveret med kartofler og hakket persille.

Torsk med kaperssauce
Server fisk, grøntsager og saucen. Som tilbehør kan anvendes små ristede kartoffeltern.<br

Torske koteletter med tomatsauce og krydderurter

Torskefilet med pinjekerner

Torskefilet med tomater i ovn
Forslag til tilbehør - Ris og flüte. Sej eller rødfisk kan tilberedes på samme måde.<br

Torskerogn på grøn kartoffelmos
Anretning ? Læg kartoffelmos på en tallerken. Ovenpå lægges den bagte torsk ? og uden om lægges svampe blandingen.

Torskerognsalat

Torskerognsmousse

Tortilla med fyld
Variation: Fyldet i tortillaen kan varieres efter ønske. Spegeskinken kan erstattes med fx tun, kogte skinkestrimler eller en rest kyllingekød. Honningmelonen kan byttes ud med ananas, og tortillaerne kan erstattes med pitabrød.<br

Tournedos med gorgonzolasauce
Læg kødet på varme tallerkner og server saucen til. Som tilbehør kan serveres råstegte kartofler eller pommes frites og hele tomater stegt i ovnen.<br

Trøffelfarseret dådyrmedaillon
Anrettet på rødløgs kompot, dertil persille-dampet rosenkål og kraftig porter-rosmarin sauce, noisettes kartofler gratineret med frisk mozzarella.<br

Trøffelkage med kirsebær

Trøffelkugler
Skal opbevares i køleskabet. <br

Tranebær salsa

Tremelskage
Tremelskage - Mormors den bedste .

Tsatsikji
Ægte græsk Tsatsikji ( agurkesalat med hvidløg)

Tun Mousse

Tunbrød

Tunfiskemousse
Moussen kan også anrettes portionsvis med salatblade, citronbåde, brøndkarse og ristet brød/flüte.<br

Tyrkiet
Tyrkiet

Tyrkisk lammegryde
Lyst brød eller kogte ris er godt tilbehør.<br

Tyrkisk mokka
Tyrkisk mokka er berømt over hele verden. Man drikker den som regel kun efter måltiderne. For at kunne lave den skal du have en cezve, en langhalset kande af fortinnet kobber, aluminium eller emalje. Den fås i mange græske eller tyrkiske forretninger.

Tyrkiske brød
Tyrkiskbrød drysset med tørrede krydderurter.

Tyrkiske kødboller på spid
Serveringsforslag: Server kødbollerne med yoghurten, lune flüte samt en stor skål salat.<br

Tyrkiske lammekoteletter med tabouleh
Lammekoteletter med en smag og duft at tyrkisk sommer Tabouleh er en skøn og mættende salat, der laves i mange varianter i mellemøsten og den passer perfekt til lam. Tabouleh laves både med bulgur og cous cous. Den kan sagtens laves i god tid og bliver faktisk kun bedre af at trække.<br

Tzatziki
Tilberedningstid, ca. 30 minutter + 2 timer i køleskab.