HotStart.dk - Internet portal og startside for dig der har Internet.
  Kilk og stem! - hotstart.dk      

   
.
 

opskrifter - Sitemap A-G

 

Her finder du en alfabetisk oversigt for de fleste punkter under opskriftsamlingen. Vi anbefaler dog at du benytter opskriftsiden til at finde det du søger, der finder du alle opskrifterne kategoriseret og der er også en super god søgefunktion og meget mere. klik her for at gå til opskriftsiden.


Map A-G | Map H-N | Map O-U | Map V-Å


Håkonkager med chokolade

Højtider
Højtider,Julemad,Nytårsretter

Høne i Indisk karry

Hønsekødsuppe

Hachis

Haggis
Fjern fåremaven ? og server Haggis varm sammen med kartoffelmos.<br

Hakkebøf i tomat
Retten kan udvides med ca. 100 gram sorte oliven, som røres i sammen med de soltørrede tomater.

Hakkebøf med bløde løg, kartofler og brun sovs
Kartoflerne kunne sprayes med god olivenolie ved servering, eller der kunne tilføres kogevandet en spsk. god olivenolie. På meget fine - og fede - restauranter koges alle grønsager i 2/3 vand og 1/3 olivenolie. Det er nok af energimæssige og økonomiske årsager lige vel meget.<br

Hakkebøf med løg
Variation: Hakkebøf med ost : Form bøfferne. Steg dem 2 minutter på hver side. Læg dem i et smurt ildfast fad. Læg en skive ost på hver bøf. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 250 grader, til osten er smeltet og let gylden. Serveres med grøn salat og kartofler<br

Hakkebøffer i baked beans
Servering: Retten serveres med løse ris, grovbrød og råkost til.<br

Hakkebøffer med bearnaise sauce

Halve æbler med gelé
Kan serveres til andesteg eller flæskesteg.<br

Hamburger, klassisk
Den klassiske hambruger med oksekød bøf.

Hane i øl
Hvis man ønsker ekstra bitterhed, kan man anvende en engelsk Stout i stedet for den danske porter<br

Hannes and

Happy Family

Hare med kastaniepuré
Til 6 ? 8 portioner.<br

Harefilet med østershatte
Til 4 portioner

Hasselback kartofler

Havkat i ingefær og limesauce

Havregrød
Protein : 14 % (17 gram)<br

Havregrynskugler
Opbevares i køleskabet.

Helstegt fyldt kalkun
Servere brune- og hvide kartofler til.

Helstegt kylling

Helstegt kylling i kokossauce

Helstegt oksemørbrad med pikant soyasky
Energifordeling: Protein 31 %, Kulhydrat 41 %, Fedt 28 %

Herregårdssteg

Hindbær i gin

Hindbæreddike

Hindbærkylling med friske grønsager i strimler og løse ris

Hindbærmarmelade

Hindbærsaft

Hjemmelavede bolsjer
Lav dine egne bolsjer.

Hjemmelavet bolsjer (samt mange opskrifter)
Redskaber til bolsjekogning:<br

Hjemmelavet leverpostej
Mængden af spæk kan godt nedsættes - der skal så anvendes tilsvarende mere lever - leverpostejen bliver dog noget mere tør - hvis levermængden forøges.<br

Hjemmelavet pasta
Her følger 3 opskrifter på hjemmelavet pasta.

Hjemmelavet remoulade

Hjemmelavet vineddike

Hjemmelavet youghurt
Denne hjemmelavede yoghurt bliver fast i konsistensen. Den anvendes til madlavning. I mange tyrkiske retter anvendes yoghurt, her kan denne opskrift med fordel benyttes.<br

Hokaidosuppe med karry

Hollandaisesauce

Honning - salt brød
Honning - salt brød med stødt fennikel og kommen.<br

Honningbomber
I denne opskrift skal der anvendes muffinsforme.<br

Honningkage med hvid chokoladeparfait.
Honningkage med hvid chokoladeparfait og rabarberkompot.<br

Honningkagen fra 1805
Man kan lave en fin gammeldags bikube, ved at buge en stor lerurtepotte som form. Først beklædes dens indre dog med folie.<br

Honningmarineret kylling
I det asiatiske køkken spises denne ret enten som forret eller som en mellemret.<br

Honolulu

Hornfisk fyldt med urter og grønsager
Servering: Anret fisken på et varmt fad, og fjern tandstikkere eller kødnåle. Garnér med citronbåde, og pynt med dild. Pillekartofler er velegnede til hornfisken. Hæld smørret over fisken, eller server det til.<br

Hornfisk i mild hvidløgscreme

Hornfisk med svampe-røræg

Hornfiskeruller med spinatsauce

Hot spring
Til 1 drink

Hotch Potch (Lammegryde)

HotStart's opskrifter - opskrifter til alt slags madlavning

HotStart's opskrifter - opskrifter til alt slags madlavning

HotStart's opskrifter - opskrifter til alt slags madlavning

HotStart's opskrifter - opskrifter til alt slags madlavning

Hovedret
Hovedret,Egnsretter,Blandet kød ,Fjerkræ ,Fiskeretter,Kalvekød,Lammekød,Oksekød,Svinekød,Vildt,Fondue og raclet,Lasagne,Pastasalater,Spaghetti & pasta,Risretter,Pizza,Wok,Burger,Grill

Hovedretter
Hovedretter

Hummer og fiskesuppe

Hummerhaler i chilisauce

Hummerhaler i flødesauce

Hummersalat med safransauce
Server salaten med et stykke godt hjemmelavet brød til. Du kan lave salaten med andre skaldyr, fx fejer, krebs eller krabber. Salaten kan pyntes med andre typer rogn, fx stenbiderrogn.<br

Humus
Humus kan pyntes med chili og oliven. Spises som tilbehør sammen med gode skiver brød. Er velegnet til grillmad.<br

Hurtig kyllinge-nuddelsuppe

Hurtig mad
Hurtig mad

Hurtigt madbrød
Hurtigt madbrød med tørret rosmarin

Hvedeknopper og hveder
Hvedeknopper og hveder serveres lune med smør.

Hvid chokolademousse
Hvid chokolademousse med kanel og citron.<br

Hvid chokoladeparfait
For at undgå salmonella, bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer, skal der anvendes pasteuriserede æg.<br

Hvid chokoladeparfait med grapefrugt
For at undgå salmonella, bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer, skal der anvendes pasteuriserede æg.<br

Hvide islandske sild i blå Ålborg
Server med godt rugbrød, rå løg og evt. kapers.<br

Hvidkålsgryde

Hvidløg marinerede i olie

Hvidløgsbøffer

Hvidløgsbønner

Hvidløgsdressing

Hvidløgshøne med ost

Hvidløgshonning
Hvidløgshonning smager godt i salatdressinger og marinader. Den kan desuden bruges til glasering af svinekød og fjerkræ før det kommer i ovnen.

Hvidløgskylling i fløde med østershatte

Hvidløgsmarinade
Kan bruges til svinekød og fjerkræ. Er utroligt god til schnitzler.

Hvidløgsost

Hvidløgspure
Denne puré giver et ekstra pift til supper, stuvninger, sauce, salatdressinger mv. Kogningen fjerner den skarpe duft.

Hvidløgssmør

Hvidløgsspækket skinkeculotte

Hvidløgsspinat
Hvidløgsspinat kan bruges som tilbehør til mange retter, er bla, godt sammen med kød og kartofler.<br

Hvidløgsstænger

Hvidløgssuppe
Smagfuld suppe med masser af hvidløg

Hvidløgssuppe med druer og mandler
Dejlig spansk sommersupper, med masser af hvidløg.

Hvidvinsdampet makrel
Juni makrellerne er de mest egnede til denne ret, de er ikke så fede som efterårsmakrellerne. De hvidvinsdampede makreller kan også serveres kolde, da skal smørret udelades.<br

Hvidvinsdampet pærer med softice
Lækker dessert med hvidvinsdampet pærer og softice.

Hvidvinsdampet rødspættefileter med rejeragout

Hvidvinsdampet stenbider
Kan serveres med løse ris, pillekartofler, flute eller butterdejssnitter<br

Hvidvinssauce
Saucen kan holde sig i køleskabet i et par dage. Hvidvinssaucen kan eventuelt smages til med appelsinsaft, eventuelt lidt revet appelsinskal, så man har en appelsinsauce, som passer godt til fiskeretter.<br

Hyldebærsuppe (1)

Hyldebærsuppe (2)

Hyldeblomst drik

Ibarra Chokoladekage

Iman Bayildi
Retten kan serveres både kold og varm med salat til.<br

Indbagt bounty med ananas

Indbagt fars

Indbagt farsbrød

Indbagt farsbrød

Indbagt kalvemørbrad med estragonsauce

Indbagt kylling

Indbagt laks
Servering: Skær ud ved bordet. Server icebergsalat med appelsinskiver samt flødedressing - bland efter behov. Endvidere nye kartofler eller lign. samt hollandaisesauce.<br

Indbagt laks med mandelfars
Til ca. 3 personer - 4 hvis der serveres forret.<br

Indbagt mørbrad

Indbagt postej

Indbagte hakkebøffer med champignon
Saftige og kækre hakkebøffer på en anderledes måde.

Indbagte rejer

Indianergryde

Indien
Indien

Indisk kylling

Indisk tandoorimørbrad
Du kan stege mørbraden som et helt stykke. Så skal den stege i ovnen ca. 10 minutter på hver side og hvile 10 minutter, inden den skæres i tynde skiver og anrettes på salaten.<br

Indmadspostej
På trods af navnet på opskriften, er her tale om en leverpostej, som Søren Gericke ville lave den.<br

Indonesion
Indonesion

Indsend en opskrift

Ingefærbrød
Ingefærbrød med frisk revet ingefær.

Ingefærkylling med citrongræs
Hvis man kan lide stærk mad, kan man finthakke friske chilipebre og komme dem i retten lige inden serveringen. Citrongræsset som giver retten en helt speciel aroma, kan eventuelt fjernes, lige inden serveringen ? i så fald skal man nøjes med at skære det i korte stykker, og ikke i strimler ? som anført i opskriften.<br

Ingefærmarineret kalkun med kinesiske nudler

Ingefærpærer med karamelsauce
Et glas god tawny port vil være en god ledsager til ingefærpærerne.

Irish coffee

Is
Is

Is appelsiner

Is kaffe (1)
En flot drink, der serveres med sugerør. Det smager fortræffeligt.

Is Kaffe (2)

Is te

Isbjørn (1)

Isbjørn (2)
I stedet for kakaolikør kan man anvende samme mængde Baileys eller kaffelikør.<br

Israel
Israel

Italien
Italien

Italiensk brød
Italiensk brød med kartofler, kan anvendes som madbrød.

Italiensk farsrulle m. kartoffelgratin

Italiensk festgryde

Italiensk hverdagssuppe
Serveres rygende varm. Revet ost drysses over suppen. Serveres med flûtes / italienske ciabatta brød.

Italiensk hvidløgsbrød
Dette Italienske hvidløgsbrød smager af lidt mere og kan anvendes alle steder hvor et normalt hvidløgsbrød ville have været brugt.

Italienske svinekoteletter

Jægerkonens dyreryg
Tilberedningstid 2 1/2 time + 2 døgn til marinering.<br

Jødekager

Jalapeno Majsbrød
Et traditionelt, kageagtigt brød som serveres som tilbehør til f.eks. chili con carne i det sydvestlige USA.<br

Jamaica sauté

Jambalaya
Denne ret stammer fra det Amerikanske Cajun køkken.

Japan
Japan

Japansk æggestand med kylling

Japansk citronsauce
Anvendelse: En fremragende sauce til grønsager som grillstegte svampe eller dampet broccoli. Kan også anvendes med nudler.

Japansk fondue

Japansk rejetallerken

Japansk Sushi
Sushi er små japanske fiskeretter, der er tilberedt af rå fisk. Det er vigtigt at fisken er frisk. På de fineste japanske sushirestaruranter fileters fisken levende, mens gæsten overværer det. Så ekstremt er det selvfølgelig ikke nødvendigt at være, men sørg for at fisken er frisk.<br

Japanske mørbrad med wasabikartofler og tomatsalat
Du kan lave din egen Teriyakisauce af 3 spsk. sojasauce, 2 spsk. sake eller tør sherry, 1 tsk. sukker og 1 tsk. finthakket frisk ingefær.<br

Jens's Leverpostej

Jocondebunde

Jomfruhummer bisque

Jordan
Jordan

Jordbær gazpacho med fløde-yoghurt

Jordbær i gammel balsamico - vinaigre

Jordbær marineret i citrongræssirup

Jordbær med amarettocreme

Jordbærbowle

Jordbærgrød
Frosne jordbær er udmærket til jordbærgrød eller kompot.

Jordbærmarmelade

Jordbærsaft

Jordbærshake med ahornmynte og pebermynte
Vær opmærksom på jordbærrenes sødme og tilsæt ahorn sirup derefter.

Jordbærsyltetøj

Jordbærtærte
Saucen serveres i en skål, mens kagen serveres på tallerkener.<br

Jordbærtærte med chokolade

Jordskoksuppe

Jule- mad & drikke
Jule- mad & drikke

Jule-bagværk
Jule-bagværk

Jule-konfekt
Jule-konfekt

Juleboller

Juleflæsk
Kan serveres med rugbrød, sennep og syltet rødbeder.

Julehjerter
Hjerterne er ikke fryseegnede.

Julekage (1)
Kan fryses. Holdbarhed 3-4 mdr.

Julekage (2)

Julekager til børn
Kagerne er ikke fryseegnede.

Julekranse fedtkogte

Julemad
Julemad,Jule-konfekt,Jule-bagværk,Jule- mad & drikke

Julesalat med appelsin
Serveres lune flutes til

Juleskinke
Kan spises med brune kartofler og rødkål til. Hvis den serveres kold, kan den spises med kartoffelsalat eller en grøn salat.

Jysk Grønlangkål

Kåldolmer med kinakål
Tvebakkerne kan erstattes med 2 kogte kartofler. Oksekød/Kalvekød kan ligeledes erstattes af svinekød.

Kæmperejer i wok

Kæmperejer med chili og persille

Kæmperejer med spinat og safrancreme
Kæmperejer med spinat og safrancreme er velegnet som forret eller i forbindelse med en frokost.

Kænguru med orange sauce

Kængurusaute med agurk i yoghurt og koriander
Energi pr portion : 2850 kj (680 kacl)<br

Kærnemælkskoldskål (1)
Koldskål kan krydres med kardemomme, vanillesukker, eller appelsin i stedet for citron.<br

Kærnemælkskoldskål (2)
Server koldt med kammerjunkere og eventuelt frisk frugt. Smager HIMMELSK.<br

Kærnemælkssuppe
I stedet for æg kan man servere flødeskum (af ca. 1 dl piskefløde) til suppen. Rosinerne kan ombyttes med snittede mandler.<br

Kødboller i citronsauce

Kødboller i Pacheng-karry

Kødboller i sherrysauce

Kødboller i stærk sauce

Kødboller i Thaikarry med cashewnødder

Kødboller med salvie

Kødboller på spid
Lækre Kødboller på spid. Server evt. med ris eller pasta.<br

Kødboller til suppe
Tip: Kødbollerne kan fryses i op til 3 måneder.

Kødglace
Kødglace er mørk kalvebouillon som er reduceret til ca. 15% af den oprindelige mængde, således at man har et superkoncentreret produkt der kan sætte smag og bund i en ret, uden at ændre på mængden af den sauce eller bouillon som man har fra begyndelsen.<br

Kødgryde med karry og ananas

Kødrand

Kødsauce
Denne grundsauce anvendes fx. sammen med pasta - eller til lasagne.<br

Køkken ordbog

Kaffe-Chokolade

Kaffe-kako drik

Kager
Kager

Kakaomakronbund

Kalkun

Kalkun i hvidløg og kokossauce
Selvom der bruges mange hvidløg, får de en dejlig og mild smag, da de koges<br

Kalkun og grønsager i wok

Kalkun og rejer i karrysauce
Energifordeling: Protein 19 % - Kulhydrat 60 % - Fedt 21 %

Kalkun satay

Kalkunfrikadeller
Frikadellerne er skarpere i smagen end traditionelle danske kalv/flæsk frikadeller. Udelades persillen ændres smagen temmelig meget og i mildere retning. De kan også laves mindre og serveres som kødboller i tomatsaucen i "Spagetti Meatball" eller bollerne i karry saucen i "Ris og Karry".<br

Kalkunkød med svampe i gorgonzola sauce
Svampene kan også steges lige før spisning og serveres for sig selv til retten. Løse ris kan anvendes i stedet for pasta.<br

Kalkunkrebinette

Kalkunpaté med valnødder
Pynt med nyknækkede valnødder ved servering. Pateen er bedst dagen efter og den holder 3 ? 4 dage i køleskabet. Kalkunkødet kan erstattes af kyllingebryst. Timian kan erstattes med estragon.<br

Kalkunroulade med flødeost
Velsmagende ret. Kalkunkød er billig og ofte på tilbud, så der er også tale om billig mad.

Kalkunruller med asparges

Kalkunruller med bacon, feta, bønner og persillesmør

Kalkunsaute med porrer
Lækker kalkun ret, kan bla. serveres med ris.

Kalkunschnitzel med avocado, revet ost, pasta tagliolini og sauce provencale
Anretning: Pastaen anrettes i en passende skål og røres med en lille smule olie eller smør, så du undgår, at den klasker sammen til en stor klump. Schnitzlerne pyntes evt. med en kvist frisk basilikum og saucen serveres i en sovsekande ved siden af.<br

Kalkunschnitzel med banan og ananas

Kalkunschnitzel med friskkogt pasta og flødeostesauce

Kalkunschnitzel med sennepssauce

Kalvefilet med ost og portvinssky

Kalvefond

Kalvehalesuppe
Suppen kan tilberedes med oksehaler i stedet. Kogetiden skal så forlænges med mellem 30 ? 60 minutter.<br

Kalvekød
Kalvekød

Kalvekødsboller med tomatsauce
Hakket kalvekød er en lidt finere råvarer, der fortjener lidt ekstra omsorg ved tilberedningen. Her koges kødbollerne i bouillon og serveres med en mild hvidløgskrydret tomatsauce.<br

Kalvekarbonader med gorgonzola

Kalveroulade med parmaskinke og ost
Energifordeling: Protein 27 % - Kulhydrat 46 % - Fedt 22 % - Alkohol 5 %

Kalveruller i morkelsauce
Man kan anvende kantareller eller champignon i stedet for morkler.

Kalveschnitzel med rucolamarinerede kartofler
Energifordeling<br

Kalveschnitzel med salvie, hvidløg og hvidvinssky

Kalveschnitzel med skinke og salvie

Kanelbund
Bundene kan bages flere dage i forvejen og opbevares tæt indpakket i køleskab.<br

Kanelstjerner
Kagerne er ikke fryseegnede.

Kaneltærte med hvid chokoladetrøffel

Kaneltrøffel
Man kan justere konsistensen efter behag ved at tilsætte mere eller mindre fløde.

Kanin i rødvinsauce

Kanin med urter

Kantarelsauce

Kantarelsuppe
Gem eventuelt lidt hele kantareller som bruges som garniture.

Kantarelsuppe med hummer
Anretning: Hummerkødet skæres i terninger på ca. 1 x 1 cm. Disse hummerstykker og kantarellerne kommes på suppen. Har hummeren haft rogn kommes den ligeledes på suppen.<br

Karamel æbler
Mange andre frugter, fx bananer og ananas, kan tilberedes på samme måde.

Karamelglaseret grape med softice
Energi pr. person 1850 kj (440 kacl)<br

Karamelkurv med is
Man kan variere størrelsen på kurvene. De store er dog ret vanskelige at lave. Karamelkurvene er sprøde, spiselige (og skrøbelige). Små karamelkurve kan evt. laves dagen før, og opbevares i en lufttæt beholder (ellers bliver de bløde) Selv de små kurve kræver nok lidt øvelse at lave.<br

Karry (2)

Karry blanding
Blandingen er især god til kød og grøntsagsretter.<br

Karry-spaghetti

Karryflødesauce

Karrysalat (1)

Karrysild

Karrysuppe med ris og rejer
Energi pr. person: 2330 Kilojoule (560 kalorier)<br

Kartoffel pandekager
Ca. 20 tykke pandekager á 8-10 cm i diameter

Kartoffel Tårn

Kartoffel-ærtesuppe

Kartoffel-Frittata med tomat

Kartoffel-spinatsuppe
Groftrevet gulerod kan røres i suppen lige før den hældes op. Kold syrnet fløde 9 eller creme fraîche 18 % kan serveres til den varme suppe.

Kartoffelboller
Gode kartoffelboller kan serveres med smør.

Kartoffelbrød (1)
Et saftigt og holdbart madbrød, der kan skæres i tynde skiver uden at smuldre.

Kartoffelbrød (2)
kartoffelbrød der kan anvendes som madbrød.

Kartoffelfad på græsk
Lammekød kan erstattes af hakket oksekød med 10% fedt. Kartoffelfad på græsk spises sammen med en råkost eller tomatsalat bestående af modne skiveskårne tomater med rå løgringe og pyntes med sorte oliven.

Kartoffelmos

Kartoffelmos toppe

Kartoffelsuppe med topping

Kartoffet - jordskokke gratin
Retten kan evt. gratiners med reven ost. Kan serveres med kød eller som selvstændig ret.

Kartofler
Kartofler

Kartofler i pose
Andre krydderier end mynte kan anvendes, prøv fx. frisk citronmelisse - det giver en herlig duft, når "posen" åbnes.<br

Katlesi za samaki

Kattetunger
Kattetunger er svenske småkager, der minder om brunkager.

Kebab med yoghurt
I stedet for et stort fad, kan retten portions anrettes.

Kebab med youghurt

Keftedes
Keftedes er en form for græske frikadeller lavet af lammekød, og det smager rigtig godt (hvis man kan lide lam).

Kiksekage
For at undgå salmonella, bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer, skal der anvendes pasteuriserede æg.

Kiksekage - moderne
Her er en "moderne" version af den kiksekage, de fleste af os elskede som barn - hvor palmin er erstattet af smør og chokolade.<br

Kina
Kina

Kinarejer i sprødt rispapir-svøb
Server rejerne som forret med en dip af soja, tilsat lidt wasabi. Server evt. også med lidt salat til, hvor grønsager er udskåret i små mundrette stykker.<br

Kinesisk chilisauce
Saucen kan vendes med kogte rejer, nudler og kinakål til en salat, eller serveres til friturestegte fisk, skaldyr, svinekød eller fjerkræ. Kan også anvendes som dyppesauce.<br

Kinesisk kylling i wok med svampe
Server retten med ris eller ægnudler. Grønsagerne kan varieres med fx. forårsløg, bønnespirer, bambusskud eller champignon. En finthakket chili kan tilsættes marinaden.<br

Kinesisk vegetarsuppe med æggetråde

Kinesiske kåldolmer
Kinesiske kåldolmer, serveres fx. med groft brød eller kartofler.<br

Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær

Kirsebær bowle

Kirsebærsauce

Kirsebærtærte

Kiwimousse

Kiwimousse i chokoladeskåle
Kiwi indeholder et enzym som hurtigt ødelægger proteinet i fløden. Vent derfor til sidste øjeblik med at komme kiwimosen i flødeskummen.

Kiwisorbet

Kjeftedes
Tyrkiske lammefrikadeller.<br

Kløben boller
Boller med rosiner, sukat, cocktailbær og kardemomme.

Klejner (2)

Klejner (3)
Klejnerne skal opbevares i tætsluttende dåse, når de er helt kolde. De skal opbevares køligt.<br

Klejner (4)

Klokkelærlingen

Knas med chokolade, honning og mandler

Kofta på spyd
Læg træspydene i vand i mindst 30 minutter ? så er det nemmer at undgå at de brænder på grillen.<br

Kogt hamburgerryg
Fjern plastskindet efter kogning og skær kødet i skiver. Serveres sammen med grønsager.<br

Kogt hyldebærsaft

Kogt rødkål
Ribssaft kan erstattes af halvt solbærsaft og halv ribssaft.<br

Kokos sambol
Et herligt tilbehør, til kødretter.

Kokoshøne fra Celebes

Kokosharmoni
For at undgå salmonella, bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer, skal der anvendes pasteuriserede æg.

Kokosis med lime
For at undgå salmonella, bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer, skal der anvendes pasteuriserede æg.<br

Kokoskage

Kokoskogte jasminris

Kokoskugler
Til opskriften skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse. <br

Kokoslegeret græskarsuppe

Kokospandekager med æbler

Kokossuppe med jomfruhummerhaler
Det asiatiske køkken er kendt for sine mange og smagfulde supper, dette er en af dem.

Kokossuppe med kylling

Kokossuppe med kylling og galangal

Kokossuppe med kylling og rejer

Kokossuppe med rejer
En dejlig, fyldig og krydret suppe, der smager syrligt og lidt bittert. Lav evt. suppen i forvejen, men kom først rejer i lige inden serveringen.<br

Kokostoppe
Efter afkøling kan bunden evt. dyppes i smeltet chokolade.

Kold agurkesuppe (1)

Kold agurkesuppe (2)

Kold appelsinsauce
Saucen er velegnet til fx. stegt svinekød eller dampet fisk.<br

Kold avocadosuppe

Kold avocadosuppe med krydret creme
Spis tortillas til suppen samt en klat krydret creme.

Kold bearnaisesauce

Kold ferskensuppe med creme chantilly

Kold Porrecreme suppe
Den kolde porresuppe er praktisk gæstemad - da den kan laves færdig i forvejen.<br

Kold yoghurtsuppe
Stil en skål med nyristet franskbrødsterninger på bordet. Yoghurten kan tilsmages med knust hvidløg og den kan krydres med fintreven citron eller limeskal og saft. I sommersæsonen er det forfriskende at servere suppen med isterninger i. Andet grønt kan også bruges, fx. Friske tomater i tern eller courgetter i små tern.

Kolde drikke (uden alkohol)
Kolde drikke (uden alkohol)

Konfektruller
Til opskriften skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse.<br

Kong po kylling

Kongelig brun og hvid chokolademousse
For at undgå salmonella, bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer, skal der anvendes pasteuriserede æg<br

Koriandergravad okseindlår med agurkecreme

Kotelet med gril tomat og dampet græskar

Koteletter i estragonsauce
Anretning : Læg evt. koteletterne over i et par dybe varme serveringsfade, hæld estragonsaucen over og garner med grønsager.<br

Koteletter med abrikos, chili og spinatpasta
I stedet for frisk spinat kan bruges optøet frossen hel spinat, hvor vandet er trykket af.<br

Koteletter med champignoner & ost

Koteletter med kålsalat
Energifordeling og indhold :<br

Koteletter med karrysauce

Krabbe i gratin
Retten kan varieres ved at erstatte krabber med andre skaldyr.

Krabbekød, rejer og ris i ananas

Krabbekløer med to slags kold sauce

Krabbemousse

Krabbepilaf
Brug friske krabbekløer, når sæsonen er der (fra maj til oktober) Kog dem i 10 minutter i vand, der er tilsat 1 spsk. salt pr. liter. Lad dem køle af i kogelagen i 10 minutter ? ikke længere, så bliver de tørre. Knæk kløerne med en nøddeknækker eller et let slag fra en hammer og pil forsigtigt kødet ud.<br

Krabbesalat med mango

Kransekage
Lækker hjemmelaver kransekage.

Kransekage
Kransekagerne er fryseegnede. Opbevaringstid: Ca. 4 mdr.

Kransekagekonfekt
Til opskriften skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse. <br

Krappesuppe
Lækker krappesuppe serveres evt. med flüte til.

Krebinetter med ost og purløg

Krebsehaler tempura
Tilbehør ? et godt stykke brød.

Kreolerkylling

Krone af havkat og laks

Krydderdressing
Denne dressing kan bruges til salater, kartofler eller pasta.

Krydderkage
En meget enkel kage at bage, og yderst velsmagende.

Kryddersmør

Krydderurtedressing

Krydderurtepandekager med laksecreme

Krydrede agurkestænger

Krydrede farsboller

Krydrede hønsekarbonader

Krydrede kødboller i peberfrugtsauce
Servering: Kødboller i peberfrugtsovs serveres f.eks. med løse ris evt. med vilde ris i. Råkost eller dampede grøntsager serveres til.<br

Krydrede karbonader
Spis fx. råstegte kartofler til og læg citronbåde ved siden af karbonaderne.<br

Krydrede konger

Krydret agurkesalat

Krydret andebryst med appelsin

Krydret citronkylling

Krydret fiskefilet

Krydret fiskesauce

Krydret Græskarsuppe

Krydret kyllingesuppe med kokosmælk
Suppen skal koge sagte, så man undgår at kokosmælken skiller. Man kan reducere chilien, hvis suppen ønskes mindre krydret.

Krydret leverpostej
Leverpostejen kan også fryses ubagt, skal så bages i ca. 1 time 15 minutter. Bagt leverpostej som har været frossen, har tilbøjelighed til at smuldre.<br

Krydret rejesuppe med citrongræs
Rejerne må ikke koge for længe, så bliver de seje. Det giver det bedste resultat at bruge hjemmelavet kyllingefond.

Krydret skinkemignon
Energi pr. person: 2930 kJ ? 700 Kcal<br

Krydret suppe

Kurvebrød med durumhvede
Kurvebrød kan bruges til en forret eller til en hovedret.

Kvædesnaps

Kyllin i portvinssauce
Serveringsforslag: Serveres med løse ris eller pasta. Drikkevarer : En let rødvin, øl eller mineralvand.<br

Kylling a la denise
Opskriften på denne anderledes kyllingeret stammer fra Australien, hvor man ofte bruger frugt i maden, specielt i retter med fjerkræ. Kyllingen steges i druesaft og pyntes med banan, vindruer og bacon.

Kylling a la Nicoise
Server stegte courgetter, pasta eller ris til. De friske tomater kan erstattes af samme mængde fra dåse. De skal blot dryppes af, før de hakkes. Tilsæt gerne nogle kapers eller et par hakkede ansjosfilet'er til saucen.

Kylling Cordon bleu

Kylling i chili-chokoladesauce.

Kylling i chilisauce med cashewnødder

Kylling i Coco-cola

Kylling i fad med bacon og fløde
Lækker og saftig kylling i fad med bacon og fløde.

Kylling i galanga-kokosmælk

Kylling i Hvidløgssauce

Kylling i karry med søde kartofler

Kylling i karry og rosin sauce
Energifordeling: Protein 21 % - Kulhydrat 48 % - Fedt 31 %

Kylling i rød karry

Kylling i yoghurt
I stedet for hele kyllinger, kan eventuelt anvendes kyllingebryst, som befries for ben.

Kylling med æbler og cider

Kylling med 40 fed hvidløg

Kylling med abrikoser og appelsin
Servering: Drys med persille. Server retten med ris eller kartoffelbåde<br

Kylling med cashewnødder

Kylling med chili og tomat

Kylling med chokoladesauce og bagte rodfrugter

Kylling med couscousfyld og krydret honningsauce

Kylling med græskar

Kylling med grønsager i lergryde
Der kan bruges en netske eller hulske til at servere de enkelte portioner med.<br

Kylling med ingefær

Kylling med karry og kokos

Kylling med purløg og sennep

Kylling med rosmarin

Kylling med svampe og citrongræs

Kylling og banan i karry
Energifordeling: Protein 22 % - Kulhydrat 54 % - Fedt 24 % (650 kacl pr. person).

Kylling og rejer i kokosmælk
Retten stammer fra Seychellerne.<br

Kylling og skinketærte

Kyllingbryst marineret i peber, løvstikke og citron

Kyllinge og kokosnøddesuppe

Kyllinge satay

Kyllinge-pastagryde

Kyllingebryst i appelsinsauce

Kyllingebryst med ristet kokos

Kyllingegryde

Kyllingekebab på japansk

Kyllingeleverpostej
Server fx. postejen i tynde skiver med smørstegte champignoner, blandet salt og små chorni chons.<br

Kyllingeragout med bønnespirer

Kyllingesalat
Hvis man har en rest kyllingekød til overes, kan man hurtigt tilberede retten. Mængden af kyllingekød kan varieres efter, hvad der er til rådighed og der kan eventuelt suppleres med æg.<br

Kyllingesalat m. estragoncreme og bacon

Kyllingesuppe med citron

Kyllingesuppe med Couscous

Kyllingesuppe med kokosmælk

Kyllingeterrine

kyllingsalat med soya-ingefærvinaigrette

Løgsuppe
Velegnet som forret eller natmad

Løgsuppe med ostebrød

Løvehoveder
Denne ret, der stammer fra Yangzhou i Jiangsprovinsen (Kina) kaldes løvehoveder, fordi hver kødbolle skal forestille et løvehoved og kålen er manken.

Labskovs for fattigrøve

Lagkager
Lagkager

Laks

Laks bagt i folie

Laks bagt i glaseret rødkål
Anretning: Laksen anrettes på spinaten. Beurre blancen varmes meget forsigtigt, da den ellers vil skille. Smag til med knuste rosa peberkorn og salt. Eventuelt lidt peber efter smag og hæld den omkring laksen.<br

Laks i fløde-citronsauce med pasta

Laks med kinesisk ingefærsauce
Server dem med den kinesiske sauce hældt over og kogte ris.<br

Laks med ris kogt i vin

Laks og havtaske med limesauce

Lakseørred-ruller med kørvelsauce
Lækker fiskeret som er velegnet som forret.

Lakseørredboller med spinat

Lakse-tofu kroketter
Ca. 280 kacl. per. portion

Laksefarseret rødspættefilet
Rødspætte og laks danner sammen grundlaget for denne lækre fiskeret.

Laksefilet i papillot

Laksekoteletter med morkelsauce

Laksemousse (1)

Laksemousse (2)

Laksepakker med porre

Lakseravioli med peberfrugter
Anretning: Fordel saucen på en varm tallerken. Læg raviolien herpå og pynt med purløg, der er skåret i 4 cm. lange stykker.

Lakseruller med grønne asparges

Lakseruller med skaldyrssauce

Lakseruller med Tomatharissa

Lam Braiseret i beaujolais

Lam Exochike

Lam i rødvin

Lam med kikærter og abrikoser
I Tunesien kommer man sædvanligvis sukker i denne ret, man hvis abrikoserne er tilstrækkeligt modne, er retten formodentlig sød nok uden sukker ? men prøv eventuelt at søde retten, hvis du vil have den autentiske smag.<br

Lam, kogt i søde tomater, mandler og kartofler

Lammebov i kokos og ananassauce
Forslag til tilbehør: Dampede haricots verts, dampende varme ris samt lune pitabrød.<br

Lammeburger med Blue Cheese
Lammeburger med blue cheese, persille og hvidløg.<br

Lammefond

Lammefrikadeller med fetaost

Lammegryde

Lammekød
Lammekød

Lammekød i stærk sauce

Lammekød med chili og mynte

Lammekølle a la familien skovby

Lammekølle a la madame desbussont

Lammekølle bagt i salt

Lammekølle med kiwi-hollandaise og søde kartofler

Lammekarbonade

Lammekoteletter i ovn
I Tyrkiet beregner man rigeligt med kød, når man serverer lammekoteletter - derfor de mange lammekoteletter til 4 personer.

Lammekoteletter marineret i tandoori

Lammekoteletter på italiensk
Server med råstegte kartofler og en stor skål tomatsalat.<br

Lammepaté

Lammeragout

Lammesteg fra Portugal
Tilberedningstid, ca. 90 minutter + 1 dag til marinering

Langtidsbagte tomater

Langtidshævet brød (1)
Langtidshævet brød med pastamel og pizzamel.

Langtidshævet brød (2)
Langtidshævet brød med forskellige slags mel.

Langtidshævet brød (3)
Langtidshævet brød med havregryn

Langtidshævet franskbrød
Den lange hævetid, bevirker at gæren får lov til at gære helt igennem, så gærsmagen forsvinder. Samtidig bliver brødets krumme herlig elastisk, så brødet kan skæres i meget tynde skiver.<br

Langtidsstegt kylling med hvidløg og citron

Lasagne
Lasagne

Lasagne
Lasagnen kan forberedes flere timer før den skal anvendes ? så den bare skal i ovnen og gratineres lige inden den skal serveres.<br

Lasagne al forno

Leverpostej
Kan fryses, holdbarhed 2-3 mdr. <br

Libyen
Libyen

Likør af konfektrosin og lakridsrod

Limefromage
Citronfromage i en moderniseret udgave. Lime giver en fantastisk frisk og parfumeret smag, og en sart grøn farve. Server fromagen i dekorative høje glas.<br

Limeis

Limemarineret andebryst
Energifordeling:<br

Limemarineret kylling

Limesauce

Linsefrikadeller (1)

Linsefrikadeller (2)

Longdrink
Longdrink

Louisiana Gumbo
Louisiana gumbo er lånt af kokken John Folse fra restaurant Lafittes Landing i Louisiana. Skal det være dyrt, så lav den på østers og hummer. Men muslinger og krabbe, som jeg har brugt i opskriften, fungerer fint.<br

Lun laksetatar med avocadosalat

Lune pandebrød
Server de lune pandebrød til fx. en feta salat.<br

Lynhurtig chokolademousse uden æg
Er det ikke årstid for friske hindbær, kan frosne sagtens anvendes.

Lynstegt kylling i sur-sød sauce med skaldyr

Lynstegt kylling med mango og cashewnødder

Lynstegt stærkt krydret oksekød

Lynstegt svinekød

Lynstegt svinekød med grønsager
Tip: Med denne grundopskrift kan man tilberede alle slags kød og grønsager på ægte kinesisk facon Ingredienserne kan med andre ord varieres efter årstidens udvalg.

Lys bund med citron
Denne bund er sprød udvendig og blød indeni.<br

Lys chokoladekade med rabarbertrøffel
Jivara Lactèe 40% : Særegen og meget intens smagende chokolade med associationer til karamel og vanille. Kan anvendes i alle sammenhænge hvor man skal bruge en mælkechokolade. Dens finesse kommer dog mest til sin ret i kolde cremer, bavarioser og mousser.<br

Lys hønsefond

Lys kalvefond

Mælkeærter
Denne egnsret stammer fra Lolland.

Mælkechokoladetrøffel
Mælkechokoladetrøffel med citron, kardemomme og Blå Ålborg.

Mælkethe med krydderier

Mørbrad i gorgonzolasauce

Mørbrad med flødeost og nødder

Mørbrad medaljoner

Mørbrad vendt i nødder og timian sursød papajakompot
I stedet for chili kan man bruge 1/2 rød peberfrugt. I stedet for papaja kan bruges fx, gul peberfrugt eller tomater uden kerner. Hvis mørbraden steges til en centrumtemperatur på 65 grader, er den svagt rosa - ved 70 grader er den gennemstegt.<br

Mørbradbøf i fad

Mørbradbøf i gorgonzolasauce
Server mørbradbøfferne i saucen med fx. friskkogt pasta og groft brød.<br

Mørbradbøf med løg

Mørbradbøffer på tortillabund med citrondryp

Mørbradgryde

Mørbradpakker

Mørdej
Smør gør en mørdej skør. Sukker gør den sprød. For meget mel gør den tør. Kakao virker på samme måde som mel.<br

Mørk chokoladeparfait
For at undgå salmonella, bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer, skal der anvendes pasteuriserede æg.<br

Mørk hønsefond

Mørk kalvefond

Müsli
Brug fantasien (og egen smag) ovenstående blanding kan varieres i det uendelige, bland fx. Tørrede bananer i samt andre tørrede frugter.<br

Madeira marineret indbagt oksemørbrad
Server mørbraden med hjemmelavede pomfritter - og en salat bestående af meget fintsnittet hvidkål og æbler, rosiner - samt en dressing bestående af balsamico-eddike, olie og masser af knust hvidløg.

Majs m. chili og koriander

Majs-Chowder
Chowder, som er en tyk og fyldig suppe, findes i mange varianter i det amerikanske sydstatskøkken. Denne majs-chowder er velsmagende, mættende og nem at tilberede.<br

Majsbrød, flade
Majsbrødet kan spises til morgenmad eller som tilbehør til supper eller til en god salat.

Majsfrikadeller

Majskolber

Majskolber medkryddersmør

Majssuppe, Amerikansk

Makaroni gratin

Makrel eller hornfiskesalat

Makrel med basilikum
I Indonesien stiller man ofte fisken koldt natten over, efter at den er færdigstegt, og varmer den op et øjeblik næste dag ? lige inden den serveres. Fisken kan også serveres kold, som forret.<br

Makrelbøffer

Makronbund med lys chokoladesherry mousse
Kagen ledsages evt. Af pærer pocheret 15-30 minutter ( alt efter modenhed og sort) i en lage af 1 liter vand, 1 dl. sherry, 500 gram sukker og 1/4 stang vanille.

Malta
Malta

Mandarin pandekager
Pandekager med andebryst og grøntsager.

Mandel - Ingefærkurv
Mandel - Ingefærkurv med kanel valnøddeparfait og rødvinspocherede pærer.<br

Mandelbund

Mandelkage med klassisk trøffelcreme

Mandelkonfekt

Mandelmasse med abrikos-ingefær

Mandelsplitter i chokolade

Mandeltoppe med cornflakes og rosiner
Opbevares koldt

Mango glød habanero chilisovs
En dejlig orange sovs, som giver selv de mest hærdede chili-fans varmen indefra. Kan også laves med andre chilier end habaneros, men smagsindtrykket bliver noget anderledes.<br

Mangoglaseret and

Mangosuppe med jordbær og lime

Manhattan

Mansaf
Mansaf er fra det Jordanske køkken og består af lammetern kogt i youghurt,

Marcipan
Opskriften kan varieres på utallige måder. Mandlerne kan erstattes helt eller delvist af fx. Pecannødder, valnødder, pistacienødder, hasselnødder o.s.v. Eller en blanding heraf.<br

Marcipan med rosiner
Hvis det er muligt anvendes 80% rom og ikke den sædvanlige 40% rom. <br

Marcipan og bærkage m creme fraiche
Er det tiden, hvor man skal have ryddet ud i fryseren og skaffet plads til den nye bærhøst?, så er her en dejlig dessert. Den er hurtig, nem og dejlig frisk.<br

Marcipanæblekage

Marcipanbrød
Til opskriften skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse. <br

Marcipanbrød med abrikoser
Til opskriften skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse. <br

Marcipanbrød med cognac og rosiner

Marcipanbrød med pistacie
Til opskriften skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse.<br

Marcipanbrød med svesker
Til opskriften skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse.<br

Marcipankage
Servering: Kagen skal spises lun, server flødeskum eller creme fraiche til.<br

Marcipankurve med is
Marcipankurvene kan bages nogle dage før og opbevares i en lufttæt kagedåse. Det er vigtigt at smører dejen tyndt ud, ellers kan det blive vanskeligt at forme kurvene.<br

Margarita

Marinade til grillet lammekød
Tør kødet lidt af før det grilles !<br

Marinade til grilning af fisk og kød
Fede fisk, laks, makrel eller helleflynder egner sig bedst til marinering, da det tager kortere tid for marinaden at give smag hertil.<br

Marinader & dip
Marinader & dip

Marinerede fiskespyd

Marinerede kartofler

Marinerede kartofler
Den lidt dyrere jomfruolivenolie, men også meget velsmagende olie kan erstattes af andre typer olier, såsom solsikke- eller vindruekerneolie, disse er dog ikke så smagsfyldte.<br

Marinerede melonkugler
Hvis man vil have en dessert uden alkohol, kan melonkuglerne i stedet overhældes med friskpresset appelsinsaft.

Marinerede sild

Marineret makrel
Tilberedningstid, ca. 30 minutter.<br

Marineret svinemørbrad på gril

Marineret torskerogn
Spis ristet rugbrød til.<br

Markokugler
Til opskriften skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse. <br

Marokkansk kylling

Marokkansk kylling med appelsin og abrikoser
Kikærter på dåse kan købes hos de fleste tyrkiske og asiatiske grønthandlere. De er kogte og skal bare dryppe af før brug.<br

Marokkansk lam med abrikoser

Medisterpølse

Medisterpølse stegt
Nogle medisterpølser, bliver bedst af at stege uden at koge først. Stegetiden er ca. 10 minutter på hver side ved svag varme.<br

Melboller
De færdige melboller kan fryses i op til 4 måneder. En hurtig måde at lave melbollerne på, er at fylde dejen i en plasticpose. Pres dejen godt sammen. Klip et hjørne af posen. Dyp en kniv i det kogende vand. Pres lidt dej frem og snit det af. Koges som beskrevet i opskriften.<br

Melon med sommerens bær
Her anvendes melonen som skål til anretning.<br

Mexicansk kylling

Mexicansk Majssuppe

Mexicansk nationalret
Mexicansk nationalret med fjerkræ i stærk krydret sovs og chokolade.<br

Mexicanske hakkebøffer

Mexico
Mexico

Middelhavsboller
Middelhavnsboller med soltørrede tomater.<br

Middelhavsbrød
Middelhavsbrød med tørret tomater og oliven. Kan anvendes som madbrød.

Mikrobølgeovn
Mikrobølgeovn

Mild karry

Milkshake, jordbær
Hvis man følger ovennævnte fremgangsmåde, kan man lave milkshakes med næsten alle bløde frugter, som f.eks. banan, fersken, melon o.s.v. Eller man kan anvende sødet frugtsaft ad andre typer frugter og bør som f.eks. hindbær, rabarber, brombær mv.<br

Millionbøf (1)

Millionbøf (2)

Mine favorit opskrifter

Mini rugbrød
Mini rugbrød med mørkt hvidtøl. God rugbrød til sin frokost.

Minimajssuppe med kylling

Misosuppe

Modeller chokolade

Mokko orange chokoladedrik

Mole
Tilbehør: Kogte ris, løse majs samt hvedetorillas.

Momses himmelske karrykoteletter i fad
Det kan ikke siges nok !! - Det er saften fra ananas og champignons, der kombineret med fløden, giver denne ret et himmelsk tilsnit.

Morgenmad
Morgenmad

Morgenmadspandekager
Morgenmadspandekager bagt med kærnemælk.<br

Morgenmadssandwich med bacon og scrambled æg

Mors chokoladekage

Moussaka
Græsk moussaka med lammekød. Det hakket lammekød kan erstattes med hakket oksekød - eller der kan benyttes halvt oksekød og halvt lammekød.

Moussaka (vegetar)

Mousse med røget torskerogn
Moussen kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet til næste dag. I stedet for røget torskerogn kan man anvende samme mængde røget kaviar.<br

Muffins
Muffins

Mulligatawny (2)
Opskriften er en del af den menu som serveres til 90 års fødselsdagen (den som sendes på TV hver nytårs aften.) Menuen består af Mulligatawny, Vesterhavs kuller, Chicken og frugtsalat.<br

Mulligatawny (3)

Mulligatawny Suppe
Mullingatawny er en Indisk karry suppe.<br

Muslingesuppe
Til ca. 6 personer som forret.<br

Muslingesuppe med tomat-hvidløgsflute

Myntegele

Myntemarinerede kyllingespyd

Nøddebund med jordbær

Nøddeiscreme
I stedet for valnødder kan anvendes 200 gram chokolade, der kommes i når cremen er kold.<br

Nøddekartoffelmos

Nøddekugler med cognac
Til opskriften skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse. <br

Nøddemakronbund

Nødder med hvidløgssmør

Nakkefilet med hasselback kartofler og gemyse

Nem bearnaisesauce

Nem chokoladekage
Supernet chokolade kage som altid lykkedes.

Nem gulerodssuppe

New Orleans østers

Nordafrika
Nordafrika

Nougat-Kanel trøffel

Nougatis de luxe
Denne is er lidt løs i konsistensen. Den bør derfor fryses efter tilberedning og ikke serveres direkte fra ismaskinen.<br

Nougatsnitter
Til opskriften skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse.<br

Nougattoppe

Nutella

Nutellakage

Nutellatrøfler

Ny spinat med bønnespirer

Nye danske kartofler med krydderurter

Nye kartofler bagt på salt

Nye kartofler med rødløg og chili

Nytårskonfekt

Nytårsretter
Nytårsretter

Nytårssteg m. karmelliseret løgtærte

Nytårstorsk