Her finder du en
alfabetisk oversigt for de fleste punkter under opskriftsamlingen.
Vi anbefaler dog at du benytter opskriftsiden
til at finde det du søger, der finder du alle opskrifterne
kategoriseret og der er også en super god søgefunktion
og meget mere. klik her for
at gå til opskriftsiden.
Håkonkager
med chokolade
Højtider
Højtider,Julemad,Nytårsretter
Høne
i Indisk karry
Hønsekødsuppe
Hachis
Haggis
Fjern fåremaven
? og server Haggis varm sammen med kartoffelmos.<br
Hakkebøf
i tomat
Retten kan udvides
med ca. 100 gram sorte oliven, som røres i sammen med de soltørrede
tomater.
Hakkebøf
med bløde løg, kartofler og brun sovs
Kartoflerne kunne
sprayes med god olivenolie ved servering, eller der kunne tilføres
kogevandet en spsk. god olivenolie. På meget fine - og fede - restauranter
koges alle grønsager i 2/3 vand og 1/3 olivenolie. Det er nok af energimæssige
og økonomiske årsager lige vel meget.<br
Hakkebøf
med løg
Variation: Hakkebøf
med ost : Form bøfferne. Steg dem 2 minutter på hver side. Læg dem
i et smurt ildfast fad. Læg en skive ost på hver bøf. Sæt fadet på
ovnristen midt i ovnen ved 250 grader, til osten er smeltet og let
gylden. Serveres med grøn salat og kartofler<br
Hakkebøffer
i baked beans
Servering: Retten
serveres med løse ris, grovbrød og råkost til.<br
Hakkebøffer
med bearnaise sauce
Halve
æbler med gelé
Kan serveres til
andesteg eller flæskesteg.<br
Hamburger,
klassisk
Den klassiske hambruger
med oksekød bøf.
Hane
i øl
Hvis man ønsker
ekstra bitterhed, kan man anvende en engelsk Stout i stedet for den
danske porter<br
Hannes
and
Happy
Family
Hare
med kastaniepuré
Til 6 ? 8 portioner.<br
Harefilet
med østershatte
Til 4 portioner
Hasselback
kartofler
Havkat
i ingefær og limesauce
Havregrød
Protein : 14 %
(17 gram)<br
Havregrynskugler
Opbevares i køleskabet.
Helstegt
fyldt kalkun
Servere brune-
og hvide kartofler til.
Helstegt
kylling
Helstegt
kylling i kokossauce
Helstegt
oksemørbrad med pikant soyasky
Energifordeling:
Protein 31 %, Kulhydrat 41 %, Fedt 28 %
Herregårdssteg
Hindbær
i gin
Hindbæreddike
Hindbærkylling
med friske grønsager i strimler og løse ris
Hindbærmarmelade
Hindbærsaft
Hjemmelavede
bolsjer
Lav dine egne bolsjer.
Hjemmelavet
bolsjer (samt mange opskrifter)
Redskaber til bolsjekogning:<br
Hjemmelavet
leverpostej
Mængden af spæk
kan godt nedsættes - der skal så anvendes tilsvarende mere lever -
leverpostejen bliver dog noget mere tør - hvis levermængden forøges.<br
Hjemmelavet
pasta
Her følger 3 opskrifter
på hjemmelavet pasta.
Hjemmelavet
remoulade
Hjemmelavet
vineddike
Hjemmelavet
youghurt
Denne hjemmelavede
yoghurt bliver fast i konsistensen. Den anvendes til madlavning. I
mange tyrkiske retter anvendes yoghurt, her kan denne opskrift med
fordel benyttes.<br
Hokaidosuppe
med karry
Hollandaisesauce
Honning
- salt brød
Honning - salt
brød med stødt fennikel og kommen.<br
Honningbomber
I denne opskrift
skal der anvendes muffinsforme.<br
Honningkage
med hvid chokoladeparfait.
Honningkage med
hvid chokoladeparfait og rabarberkompot.<br
Honningkagen
fra 1805
Man kan lave en
fin gammeldags bikube, ved at buge en stor lerurtepotte som form.
Først beklædes dens indre dog med folie.<br
Honningmarineret
kylling
I det asiatiske
køkken spises denne ret enten som forret eller som en mellemret.<br
Honolulu
Hornfisk
fyldt med urter og grønsager
Servering: Anret
fisken på et varmt fad, og fjern tandstikkere eller kødnåle. Garnér
med citronbåde, og pynt med dild. Pillekartofler er velegnede til
hornfisken. Hæld smørret over fisken, eller server det til.<br
Hornfisk
i mild hvidløgscreme
Hornfisk
med svampe-røræg
Hornfiskeruller
med spinatsauce
Hot
spring
Til 1 drink
Hotch
Potch (Lammegryde)
HotStart's
opskrifter - opskrifter til alt slags madlavning
HotStart's
opskrifter - opskrifter til alt slags madlavning
HotStart's
opskrifter - opskrifter til alt slags madlavning
HotStart's
opskrifter - opskrifter til alt slags madlavning
Hovedret
Hovedret,Egnsretter,Blandet
kød ,Fjerkræ ,Fiskeretter,Kalvekød,Lammekød,Oksekød,Svinekød,Vildt,Fondue
og raclet,Lasagne,Pastasalater,Spaghetti & pasta,Risretter,Pizza,Wok,Burger,Grill
Hovedretter
Hovedretter
Hummer
og fiskesuppe
Hummerhaler
i chilisauce
Hummerhaler
i flødesauce
Hummersalat
med safransauce
Server salaten
med et stykke godt hjemmelavet brød til. Du kan lave salaten med andre
skaldyr, fx fejer, krebs eller krabber. Salaten kan pyntes med andre
typer rogn, fx stenbiderrogn.<br
Humus
Humus kan pyntes
med chili og oliven. Spises som tilbehør sammen med gode skiver brød.
Er velegnet til grillmad.<br
Hurtig
kyllinge-nuddelsuppe
Hurtig
mad
Hurtig mad
Hurtigt
madbrød
Hurtigt madbrød
med tørret rosmarin
Hvedeknopper
og hveder
Hvedeknopper og
hveder serveres lune med smør.
Hvid
chokolademousse
Hvid chokolademousse
med kanel og citron.<br
Hvid
chokoladeparfait
For at undgå salmonella,
bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer,
skal der anvendes pasteuriserede æg.<br
Hvid
chokoladeparfait med grapefrugt
For at undgå salmonella,
bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer,
skal der anvendes pasteuriserede æg.<br
Hvide
islandske sild i blå Ålborg
Server med godt
rugbrød, rå løg og evt. kapers.<br
Hvidkålsgryde
Hvidløg
marinerede i olie
Hvidløgsbøffer
Hvidløgsbønner
Hvidløgsdressing
Hvidløgshøne
med ost
Hvidløgshonning
Hvidløgshonning
smager godt i salatdressinger og marinader. Den kan desuden bruges
til glasering af svinekød og fjerkræ før det kommer i ovnen.
Hvidløgskylling
i fløde med østershatte
Hvidløgsmarinade
Kan bruges til
svinekød og fjerkræ. Er utroligt god til schnitzler.
Hvidløgsost
Hvidløgspure
Denne puré giver
et ekstra pift til supper, stuvninger, sauce, salatdressinger mv.
Kogningen fjerner den skarpe duft.
Hvidløgssmør
Hvidløgsspækket
skinkeculotte
Hvidløgsspinat
Hvidløgsspinat
kan bruges som tilbehør til mange retter, er bla, godt sammen med
kød og kartofler.<br
Hvidløgsstænger
Hvidløgssuppe
Smagfuld suppe
med masser af hvidløg
Hvidløgssuppe
med druer og mandler
Dejlig spansk sommersupper,
med masser af hvidløg.
Hvidvinsdampet
makrel
Juni makrellerne
er de mest egnede til denne ret, de er ikke så fede som efterårsmakrellerne.
De hvidvinsdampede makreller kan også serveres kolde, da skal smørret
udelades.<br
Hvidvinsdampet
pærer med softice
Lækker dessert
med hvidvinsdampet pærer og softice.
Hvidvinsdampet
rødspættefileter med rejeragout
Hvidvinsdampet
stenbider
Kan serveres med
løse ris, pillekartofler, flute eller butterdejssnitter<br
Hvidvinssauce
Saucen kan holde
sig i køleskabet i et par dage. Hvidvinssaucen kan eventuelt smages
til med appelsinsaft, eventuelt lidt revet appelsinskal, så man har
en appelsinsauce, som passer godt til fiskeretter.<br
Hyldebærsuppe
(1)
Hyldebærsuppe
(2)
Hyldeblomst
drik
Ibarra
Chokoladekage
Iman
Bayildi
Retten kan serveres
både kold og varm med salat til.<br
Indbagt
bounty med ananas
Indbagt
fars
Indbagt
farsbrød
Indbagt
farsbrød
Indbagt
kalvemørbrad med estragonsauce
Indbagt
kylling
Indbagt
laks
Servering: Skær
ud ved bordet. Server icebergsalat med appelsinskiver samt flødedressing
- bland efter behov. Endvidere nye kartofler eller lign. samt hollandaisesauce.<br
Indbagt
laks med mandelfars
Til ca. 3 personer
- 4 hvis der serveres forret.<br
Indbagt
mørbrad
Indbagt
postej
Indbagte
hakkebøffer med champignon
Saftige og kækre
hakkebøffer på en anderledes måde.
Indbagte
rejer
Indianergryde
Indien
Indien
Indisk
kylling
Indisk
tandoorimørbrad
Du kan stege mørbraden
som et helt stykke. Så skal den stege i ovnen ca. 10 minutter på hver
side og hvile 10 minutter, inden den skæres i tynde skiver og anrettes
på salaten.<br
Indmadspostej
På trods af navnet
på opskriften, er her tale om en leverpostej, som Søren Gericke ville
lave den.<br
Indonesion
Indonesion
Indsend
en opskrift
Ingefærbrød
Ingefærbrød med
frisk revet ingefær.
Ingefærkylling
med citrongræs
Hvis man kan lide
stærk mad, kan man finthakke friske chilipebre og komme dem i retten
lige inden serveringen. Citrongræsset som giver retten en helt speciel
aroma, kan eventuelt fjernes, lige inden serveringen ? i så fald skal
man nøjes med at skære det i korte stykker, og ikke i strimler ? som
anført i opskriften.<br
Ingefærmarineret
kalkun med kinesiske nudler
Ingefærpærer
med karamelsauce
Et glas god tawny
port vil være en god ledsager til ingefærpærerne.
Irish
coffee
Is
Is
Is
appelsiner
Is
kaffe (1)
En flot drink,
der serveres med sugerør. Det smager fortræffeligt.
Is
Kaffe (2)
Is
te
Isbjørn
(1)
Isbjørn
(2)
I stedet for kakaolikør
kan man anvende samme mængde Baileys eller kaffelikør.<br
Israel
Israel
Italien
Italien
Italiensk
brød
Italiensk brød
med kartofler, kan anvendes som madbrød.
Italiensk
farsrulle m. kartoffelgratin
Italiensk
festgryde
Italiensk
hverdagssuppe
Serveres rygende
varm. Revet ost drysses over suppen. Serveres med flûtes / italienske
ciabatta brød.
Italiensk
hvidløgsbrød
Dette Italienske
hvidløgsbrød smager af lidt mere og kan anvendes alle steder hvor
et normalt hvidløgsbrød ville have været brugt.
Italienske
svinekoteletter
Jægerkonens
dyreryg
Tilberedningstid
2 1/2 time + 2 døgn til marinering.<br
Jødekager
Jalapeno
Majsbrød
Et traditionelt,
kageagtigt brød som serveres som tilbehør til f.eks. chili con carne
i det sydvestlige USA.<br
Jamaica
sauté
Jambalaya
Denne ret stammer
fra det Amerikanske Cajun køkken.
Japan
Japan
Japansk
æggestand med kylling
Japansk
citronsauce
Anvendelse: En
fremragende sauce til grønsager som grillstegte svampe eller dampet
broccoli. Kan også anvendes med nudler.
Japansk
fondue
Japansk
rejetallerken
Japansk
Sushi
Sushi er små japanske
fiskeretter, der er tilberedt af rå fisk. Det er vigtigt at fisken
er frisk. På de fineste japanske sushirestaruranter fileters fisken
levende, mens gæsten overværer det. Så ekstremt er det selvfølgelig
ikke nødvendigt at være, men sørg for at fisken er frisk.<br
Japanske
mørbrad med wasabikartofler og tomatsalat
Du kan lave din
egen Teriyakisauce af 3 spsk. sojasauce, 2 spsk. sake eller tør sherry,
1 tsk. sukker og 1 tsk. finthakket frisk ingefær.<br
Jens's
Leverpostej
Jocondebunde
Jomfruhummer
bisque
Jordan
Jordan
Jordbær
gazpacho med fløde-yoghurt
Jordbær
i gammel balsamico - vinaigre
Jordbær
marineret i citrongræssirup
Jordbær
med amarettocreme
Jordbærbowle
Jordbærgrød
Frosne jordbær
er udmærket til jordbærgrød eller kompot.
Jordbærmarmelade
Jordbærsaft
Jordbærshake
med ahornmynte og pebermynte
Vær opmærksom på
jordbærrenes sødme og tilsæt ahorn sirup derefter.
Jordbærsyltetøj
Jordbærtærte
Saucen serveres
i en skål, mens kagen serveres på tallerkener.<br
Jordbærtærte
med chokolade
Jordskoksuppe
Jule-
mad & drikke
Jule- mad &
drikke
Jule-bagværk
Jule-bagværk
Jule-konfekt
Jule-konfekt
Juleboller
Juleflæsk
Kan serveres med
rugbrød, sennep og syltet rødbeder.
Julehjerter
Hjerterne er ikke
fryseegnede.
Julekage
(1)
Kan fryses. Holdbarhed
3-4 mdr.
Julekage
(2)
Julekager
til børn
Kagerne er ikke
fryseegnede.
Julekranse
fedtkogte
Julemad
Julemad,Jule-konfekt,Jule-bagværk,Jule-
mad & drikke
Julesalat
med appelsin
Serveres lune flutes
til
Juleskinke
Kan spises med
brune kartofler og rødkål til. Hvis den serveres kold, kan den spises
med kartoffelsalat eller en grøn salat.
Jysk
Grønlangkål
Kåldolmer
med kinakål
Tvebakkerne kan
erstattes med 2 kogte kartofler. Oksekød/Kalvekød kan ligeledes erstattes
af svinekød.
Kæmperejer
i wok
Kæmperejer
med chili og persille
Kæmperejer
med spinat og safrancreme
Kæmperejer med
spinat og safrancreme er velegnet som forret eller i forbindelse med
en frokost.
Kænguru
med orange sauce
Kængurusaute
med agurk i yoghurt og koriander
Energi pr portion
: 2850 kj (680 kacl)<br
Kærnemælkskoldskål
(1)
Koldskål kan krydres
med kardemomme, vanillesukker, eller appelsin i stedet for citron.<br
Kærnemælkskoldskål
(2)
Server koldt med
kammerjunkere og eventuelt frisk frugt. Smager HIMMELSK.<br
Kærnemælkssuppe
I stedet for æg
kan man servere flødeskum (af ca. 1 dl piskefløde) til suppen. Rosinerne
kan ombyttes med snittede mandler.<br
Kødboller
i citronsauce
Kødboller
i Pacheng-karry
Kødboller
i sherrysauce
Kødboller
i stærk sauce
Kødboller
i Thaikarry med cashewnødder
Kødboller
med salvie
Kødboller
på spid
Lækre Kødboller
på spid. Server evt. med ris eller pasta.<br
Kødboller
til suppe
Tip: Kødbollerne
kan fryses i op til 3 måneder.
Kødglace
Kødglace er mørk
kalvebouillon som er reduceret til ca. 15% af den oprindelige mængde,
således at man har et superkoncentreret produkt der kan sætte smag
og bund i en ret, uden at ændre på mængden af den sauce eller bouillon
som man har fra begyndelsen.<br
Kødgryde
med karry og ananas
Kødrand
Kødsauce
Denne grundsauce
anvendes fx. sammen med pasta - eller til lasagne.<br
Køkken
ordbog
Kaffe-Chokolade
Kaffe-kako
drik
Kager
Kager
Kakaomakronbund
Kalkun
Kalkun
i hvidløg og kokossauce
Selvom der bruges
mange hvidløg, får de en dejlig og mild smag, da de koges<br
Kalkun
og grønsager i wok
Kalkun
og rejer i karrysauce
Energifordeling:
Protein 19 % - Kulhydrat 60 % - Fedt 21 %
Kalkun
satay
Kalkunfrikadeller
Frikadellerne er
skarpere i smagen end traditionelle danske kalv/flæsk frikadeller.
Udelades persillen ændres smagen temmelig meget og i mildere retning.
De kan også laves mindre og serveres som kødboller i tomatsaucen i
"Spagetti Meatball" eller bollerne i karry saucen i "Ris
og Karry".<br
Kalkunkød
med svampe i gorgonzola sauce
Svampene kan også
steges lige før spisning og serveres for sig selv til retten. Løse
ris kan anvendes i stedet for pasta.<br
Kalkunkrebinette
Kalkunpaté
med valnødder
Pynt med nyknækkede
valnødder ved servering. Pateen er bedst dagen efter og den holder
3 ? 4 dage i køleskabet. Kalkunkødet kan erstattes af kyllingebryst.
Timian kan erstattes med estragon.<br
Kalkunroulade
med flødeost
Velsmagende ret.
Kalkunkød er billig og ofte på tilbud, så der er også tale om billig
mad.
Kalkunruller
med asparges
Kalkunruller
med bacon, feta, bønner og persillesmør
Kalkunsaute
med porrer
Lækker kalkun ret,
kan bla. serveres med ris.
Kalkunschnitzel
med avocado, revet ost, pasta tagliolini og sauce provencale
Anretning: Pastaen
anrettes i en passende skål og røres med en lille smule olie eller
smør, så du undgår, at den klasker sammen til en stor klump. Schnitzlerne
pyntes evt. med en kvist frisk basilikum og saucen serveres i en sovsekande
ved siden af.<br
Kalkunschnitzel
med banan og ananas
Kalkunschnitzel
med friskkogt pasta og flødeostesauce
Kalkunschnitzel
med sennepssauce
Kalvefilet
med ost og portvinssky
Kalvefond
Kalvehalesuppe
Suppen kan tilberedes
med oksehaler i stedet. Kogetiden skal så forlænges med mellem 30
? 60 minutter.<br
Kalvekød
Kalvekød
Kalvekødsboller
med tomatsauce
Hakket kalvekød
er en lidt finere råvarer, der fortjener lidt ekstra omsorg ved tilberedningen.
Her koges kødbollerne i bouillon og serveres med en mild hvidløgskrydret
tomatsauce.<br
Kalvekarbonader
med gorgonzola
Kalveroulade
med parmaskinke og ost
Energifordeling:
Protein 27 % - Kulhydrat 46 % - Fedt 22 % - Alkohol 5 %
Kalveruller
i morkelsauce
Man kan anvende
kantareller eller champignon i stedet for morkler.
Kalveschnitzel
med rucolamarinerede kartofler
Energifordeling<br
Kalveschnitzel
med salvie, hvidløg og hvidvinssky
Kalveschnitzel
med skinke og salvie
Kanelbund
Bundene kan bages
flere dage i forvejen og opbevares tæt indpakket i køleskab.<br
Kanelstjerner
Kagerne er ikke
fryseegnede.
Kaneltærte
med hvid chokoladetrøffel
Kaneltrøffel
Man kan justere
konsistensen efter behag ved at tilsætte mere eller mindre fløde.
Kanin
i rødvinsauce
Kanin
med urter
Kantarelsauce
Kantarelsuppe
Gem eventuelt lidt
hele kantareller som bruges som garniture.
Kantarelsuppe
med hummer
Anretning: Hummerkødet
skæres i terninger på ca. 1 x 1 cm. Disse hummerstykker og kantarellerne
kommes på suppen. Har hummeren haft rogn kommes den ligeledes på suppen.<br
Karamel
æbler
Mange andre frugter,
fx bananer og ananas, kan tilberedes på samme måde.
Karamelglaseret
grape med softice
Energi pr. person
1850 kj (440 kacl)<br
Karamelkurv
med is
Man kan variere
størrelsen på kurvene. De store er dog ret vanskelige at lave. Karamelkurvene
er sprøde, spiselige (og skrøbelige). Små karamelkurve kan evt. laves
dagen før, og opbevares i en lufttæt beholder (ellers bliver de bløde)
Selv de små kurve kræver nok lidt øvelse at lave.<br
Karry
(2)
Karry
blanding
Blandingen er især
god til kød og grøntsagsretter.<br
Karry-spaghetti
Karryflødesauce
Karrysalat
(1)
Karrysild
Karrysuppe
med ris og rejer
Energi pr. person:
2330 Kilojoule (560 kalorier)<br
Kartoffel
pandekager
Ca. 20 tykke pandekager
á 8-10 cm i diameter
Kartoffel
Tårn
Kartoffel-ærtesuppe
Kartoffel-Frittata
med tomat
Kartoffel-spinatsuppe
Groftrevet gulerod
kan røres i suppen lige før den hældes op. Kold syrnet fløde 9 eller
creme fraîche 18 % kan serveres til den varme suppe.
Kartoffelboller
Gode kartoffelboller
kan serveres med smør.
Kartoffelbrød
(1)
Et saftigt og holdbart
madbrød, der kan skæres i tynde skiver uden at smuldre.
Kartoffelbrød
(2)
kartoffelbrød der
kan anvendes som madbrød.
Kartoffelfad
på græsk
Lammekød kan erstattes
af hakket oksekød med 10% fedt. Kartoffelfad på græsk spises sammen
med en råkost eller tomatsalat bestående af modne skiveskårne tomater
med rå løgringe og pyntes med sorte oliven.
Kartoffelmos
Kartoffelmos
toppe
Kartoffelsuppe
med topping
Kartoffet
- jordskokke gratin
Retten kan evt.
gratiners med reven ost. Kan serveres med kød eller som selvstændig
ret.
Kartofler
Kartofler
Kartofler
i pose
Andre krydderier
end mynte kan anvendes, prøv fx. frisk citronmelisse - det giver en
herlig duft, når "posen" åbnes.<br
Katlesi
za samaki
Kattetunger
Kattetunger er
svenske småkager, der minder om brunkager.
Kebab
med yoghurt
I stedet for et
stort fad, kan retten portions anrettes.
Kebab
med youghurt
Keftedes
Keftedes er en
form for græske frikadeller lavet af lammekød, og det smager rigtig
godt (hvis man kan lide lam).
Kiksekage
For at undgå salmonella,
bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer,
skal der anvendes pasteuriserede æg.
Kiksekage
- moderne
Her er en "moderne"
version af den kiksekage, de fleste af os elskede som barn - hvor
palmin er erstattet af smør og chokolade.<br
Kina
Kina
Kinarejer
i sprødt rispapir-svøb
Server rejerne
som forret med en dip af soja, tilsat lidt wasabi. Server evt. også
med lidt salat til, hvor grønsager er udskåret i små mundrette stykker.<br
Kinesisk
chilisauce
Saucen kan vendes
med kogte rejer, nudler og kinakål til en salat, eller serveres til
friturestegte fisk, skaldyr, svinekød eller fjerkræ. Kan også anvendes
som dyppesauce.<br
Kinesisk
kylling i wok med svampe
Server retten med
ris eller ægnudler. Grønsagerne kan varieres med fx. forårsløg, bønnespirer,
bambusskud eller champignon. En finthakket chili kan tilsættes marinaden.<br
Kinesisk
vegetarsuppe med æggetråde
Kinesiske
kåldolmer
Kinesiske kåldolmer,
serveres fx. med groft brød eller kartofler.<br
Kinesiske
sichuanfrikadeller med chili og ingefær
Kirsebær
bowle
Kirsebærsauce
Kirsebærtærte
Kiwimousse
Kiwimousse
i chokoladeskåle
Kiwi indeholder
et enzym som hurtigt ødelægger proteinet i fløden. Vent derfor til
sidste øjeblik med at komme kiwimosen i flødeskummen.
Kiwisorbet
Kjeftedes
Tyrkiske lammefrikadeller.<br
Kløben
boller
Boller med rosiner,
sukat, cocktailbær og kardemomme.
Klejner
(2)
Klejner
(3)
Klejnerne skal
opbevares i tætsluttende dåse, når de er helt kolde. De skal opbevares
køligt.<br
Klejner
(4)
Klokkelærlingen
Knas
med chokolade, honning og mandler
Kofta
på spyd
Læg træspydene
i vand i mindst 30 minutter ? så er det nemmer at undgå at de brænder
på grillen.<br
Kogt
hamburgerryg
Fjern plastskindet
efter kogning og skær kødet i skiver. Serveres sammen med grønsager.<br
Kogt
hyldebærsaft
Kogt
rødkål
Ribssaft kan erstattes
af halvt solbærsaft og halv ribssaft.<br
Kokos
sambol
Et herligt tilbehør,
til kødretter.
Kokoshøne
fra Celebes
Kokosharmoni
For at undgå salmonella,
bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer,
skal der anvendes pasteuriserede æg.
Kokosis
med lime
For at undgå salmonella,
bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer,
skal der anvendes pasteuriserede æg.<br
Kokoskage
Kokoskogte
jasminris
Kokoskugler
Til opskriften
skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse. <br
Kokoslegeret
græskarsuppe
Kokospandekager
med æbler
Kokossuppe
med jomfruhummerhaler
Det asiatiske køkken
er kendt for sine mange og smagfulde supper, dette er en af dem.
Kokossuppe
med kylling
Kokossuppe
med kylling og galangal
Kokossuppe
med kylling og rejer
Kokossuppe
med rejer
En dejlig, fyldig
og krydret suppe, der smager syrligt og lidt bittert. Lav evt. suppen
i forvejen, men kom først rejer i lige inden serveringen.<br
Kokostoppe
Efter afkøling
kan bunden evt. dyppes i smeltet chokolade.
Kold
agurkesuppe (1)
Kold
agurkesuppe (2)
Kold
appelsinsauce
Saucen er velegnet
til fx. stegt svinekød eller dampet fisk.<br
Kold
avocadosuppe
Kold
avocadosuppe med krydret creme
Spis tortillas
til suppen samt en klat krydret creme.
Kold
bearnaisesauce
Kold
ferskensuppe med creme chantilly
Kold
Porrecreme suppe
Den kolde porresuppe
er praktisk gæstemad - da den kan laves færdig i forvejen.<br
Kold
yoghurtsuppe
Stil en skål med
nyristet franskbrødsterninger på bordet. Yoghurten kan tilsmages med
knust hvidløg og den kan krydres med fintreven citron eller limeskal
og saft. I sommersæsonen er det forfriskende at servere suppen med
isterninger i. Andet grønt kan også bruges, fx. Friske tomater i tern
eller courgetter i små tern.
Kolde
drikke (uden alkohol)
Kolde drikke (uden
alkohol)
Konfektruller
Til opskriften
skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse.<br
Kong
po kylling
Kongelig
brun og hvid chokolademousse
For at undgå salmonella,
bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer,
skal der anvendes pasteuriserede æg<br
Koriandergravad
okseindlår med agurkecreme
Kotelet
med gril tomat og dampet græskar
Koteletter
i estragonsauce
Anretning : Læg
evt. koteletterne over i et par dybe varme serveringsfade, hæld estragonsaucen
over og garner med grønsager.<br
Koteletter
med abrikos, chili og spinatpasta
I stedet for frisk
spinat kan bruges optøet frossen hel spinat, hvor vandet er trykket
af.<br
Koteletter
med champignoner & ost
Koteletter
med kålsalat
Energifordeling
og indhold :<br
Koteletter
med karrysauce
Krabbe
i gratin
Retten kan varieres
ved at erstatte krabber med andre skaldyr.
Krabbekød,
rejer og ris i ananas
Krabbekløer
med to slags kold sauce
Krabbemousse
Krabbepilaf
Brug friske krabbekløer,
når sæsonen er der (fra maj til oktober) Kog dem i 10 minutter i vand,
der er tilsat 1 spsk. salt pr. liter. Lad dem køle af i kogelagen
i 10 minutter ? ikke længere, så bliver de tørre. Knæk kløerne med
en nøddeknækker eller et let slag fra en hammer og pil forsigtigt
kødet ud.<br
Krabbesalat
med mango
Kransekage
Lækker hjemmelaver
kransekage.
Kransekage
Kransekagerne er
fryseegnede. Opbevaringstid: Ca. 4 mdr.
Kransekagekonfekt
Til opskriften
skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse. <br
Krappesuppe
Lækker krappesuppe
serveres evt. med flüte til.
Krebinetter
med ost og purløg
Krebsehaler
tempura
Tilbehør ? et godt
stykke brød.
Kreolerkylling
Krone
af havkat og laks
Krydderdressing
Denne dressing
kan bruges til salater, kartofler eller pasta.
Krydderkage
En meget enkel
kage at bage, og yderst velsmagende.
Kryddersmør
Krydderurtedressing
Krydderurtepandekager
med laksecreme
Krydrede
agurkestænger
Krydrede
farsboller
Krydrede
hønsekarbonader
Krydrede
kødboller i peberfrugtsauce
Servering: Kødboller
i peberfrugtsovs serveres f.eks. med løse ris evt. med vilde ris i.
Råkost eller dampede grøntsager serveres til.<br
Krydrede
karbonader
Spis fx. råstegte
kartofler til og læg citronbåde ved siden af karbonaderne.<br
Krydrede
konger
Krydret
agurkesalat
Krydret
andebryst med appelsin
Krydret
citronkylling
Krydret
fiskefilet
Krydret
fiskesauce
Krydret
Græskarsuppe
Krydret
kyllingesuppe med kokosmælk
Suppen skal koge
sagte, så man undgår at kokosmælken skiller. Man kan reducere chilien,
hvis suppen ønskes mindre krydret.
Krydret
leverpostej
Leverpostejen kan
også fryses ubagt, skal så bages i ca. 1 time 15 minutter. Bagt leverpostej
som har været frossen, har tilbøjelighed til at smuldre.<br
Krydret
rejesuppe med citrongræs
Rejerne må ikke
koge for længe, så bliver de seje. Det giver det bedste resultat at
bruge hjemmelavet kyllingefond.
Krydret
skinkemignon
Energi pr. person:
2930 kJ ? 700 Kcal<br
Krydret
suppe
Kurvebrød
med durumhvede
Kurvebrød kan bruges
til en forret eller til en hovedret.
Kvædesnaps
Kyllin
i portvinssauce
Serveringsforslag:
Serveres med løse ris eller pasta. Drikkevarer : En let rødvin, øl
eller mineralvand.<br
Kylling
a la denise
Opskriften på denne
anderledes kyllingeret stammer fra Australien, hvor man ofte bruger
frugt i maden, specielt i retter med fjerkræ. Kyllingen steges i druesaft
og pyntes med banan, vindruer og bacon.
Kylling
a la Nicoise
Server stegte courgetter,
pasta eller ris til. De friske tomater kan erstattes af samme mængde
fra dåse. De skal blot dryppes af, før de hakkes. Tilsæt gerne nogle
kapers eller et par hakkede ansjosfilet'er til saucen.
Kylling
Cordon bleu
Kylling
i chili-chokoladesauce.
Kylling
i chilisauce med cashewnødder
Kylling
i Coco-cola
Kylling
i fad med bacon og fløde
Lækker og saftig
kylling i fad med bacon og fløde.
Kylling
i galanga-kokosmælk
Kylling
i Hvidløgssauce
Kylling
i karry med søde kartofler
Kylling
i karry og rosin sauce
Energifordeling:
Protein 21 % - Kulhydrat 48 % - Fedt 31 %
Kylling
i rød karry
Kylling
i yoghurt
I stedet for hele
kyllinger, kan eventuelt anvendes kyllingebryst, som befries for ben.
Kylling
med æbler og cider
Kylling
med 40 fed hvidløg
Kylling
med abrikoser og appelsin
Servering: Drys
med persille. Server retten med ris eller kartoffelbåde<br
Kylling
med cashewnødder
Kylling
med chili og tomat
Kylling
med chokoladesauce og bagte rodfrugter
Kylling
med couscousfyld og krydret honningsauce
Kylling
med græskar
Kylling
med grønsager i lergryde
Der kan bruges
en netske eller hulske til at servere de enkelte portioner med.<br
Kylling
med ingefær
Kylling
med karry og kokos
Kylling
med purløg og sennep
Kylling
med rosmarin
Kylling
med svampe og citrongræs
Kylling
og banan i karry
Energifordeling:
Protein 22 % - Kulhydrat 54 % - Fedt 24 % (650 kacl pr. person).
Kylling
og rejer i kokosmælk
Retten stammer
fra Seychellerne.<br
Kylling
og skinketærte
Kyllingbryst
marineret i peber, løvstikke og citron
Kyllinge
og kokosnøddesuppe
Kyllinge
satay
Kyllinge-pastagryde
Kyllingebryst
i appelsinsauce
Kyllingebryst
med ristet kokos
Kyllingegryde
Kyllingekebab
på japansk
Kyllingeleverpostej
Server fx. postejen
i tynde skiver med smørstegte champignoner, blandet salt og små chorni
chons.<br
Kyllingeragout
med bønnespirer
Kyllingesalat
Hvis man har en
rest kyllingekød til overes, kan man hurtigt tilberede retten. Mængden
af kyllingekød kan varieres efter, hvad der er til rådighed og der
kan eventuelt suppleres med æg.<br
Kyllingesalat
m. estragoncreme og bacon
Kyllingesuppe
med citron
Kyllingesuppe
med Couscous
Kyllingesuppe
med kokosmælk
Kyllingeterrine
kyllingsalat
med soya-ingefærvinaigrette
Løgsuppe
Velegnet som forret
eller natmad
Løgsuppe
med ostebrød
Løvehoveder
Denne ret, der
stammer fra Yangzhou i Jiangsprovinsen (Kina) kaldes løvehoveder,
fordi hver kødbolle skal forestille et løvehoved og kålen er manken.
Labskovs
for fattigrøve
Lagkager
Lagkager
Laks
Laks
bagt i folie
Laks
bagt i glaseret rødkål
Anretning: Laksen
anrettes på spinaten. Beurre blancen varmes meget forsigtigt, da den
ellers vil skille. Smag til med knuste rosa peberkorn og salt. Eventuelt
lidt peber efter smag og hæld den omkring laksen.<br
Laks
i fløde-citronsauce med pasta
Laks
med kinesisk ingefærsauce
Server dem med
den kinesiske sauce hældt over og kogte ris.<br
Laks
med ris kogt i vin
Laks
og havtaske med limesauce
Lakseørred-ruller
med kørvelsauce
Lækker fiskeret
som er velegnet som forret.
Lakseørredboller
med spinat
Lakse-tofu
kroketter
Ca. 280 kacl. per.
portion
Laksefarseret
rødspættefilet
Rødspætte og laks
danner sammen grundlaget for denne lækre fiskeret.
Laksefilet
i papillot
Laksekoteletter
med morkelsauce
Laksemousse
(1)
Laksemousse
(2)
Laksepakker
med porre
Lakseravioli
med peberfrugter
Anretning: Fordel
saucen på en varm tallerken. Læg raviolien herpå og pynt med purløg,
der er skåret i 4 cm. lange stykker.
Lakseruller
med grønne asparges
Lakseruller
med skaldyrssauce
Lakseruller
med Tomatharissa
Lam
Braiseret i beaujolais
Lam
Exochike
Lam
i rødvin
Lam
med kikærter og abrikoser
I Tunesien kommer
man sædvanligvis sukker i denne ret, man hvis abrikoserne er tilstrækkeligt
modne, er retten formodentlig sød nok uden sukker ? men prøv eventuelt
at søde retten, hvis du vil have den autentiske smag.<br
Lam,
kogt i søde tomater, mandler og kartofler
Lammebov
i kokos og ananassauce
Forslag til tilbehør:
Dampede haricots verts, dampende varme ris samt lune pitabrød.<br
Lammeburger
med Blue Cheese
Lammeburger med
blue cheese, persille og hvidløg.<br
Lammefond
Lammefrikadeller
med fetaost
Lammegryde
Lammekød
Lammekød
Lammekød
i stærk sauce
Lammekød
med chili og mynte
Lammekølle
a la familien skovby
Lammekølle
a la madame desbussont
Lammekølle
bagt i salt
Lammekølle
med kiwi-hollandaise og søde kartofler
Lammekarbonade
Lammekoteletter
i ovn
I Tyrkiet beregner
man rigeligt med kød, når man serverer lammekoteletter - derfor de
mange lammekoteletter til 4 personer.
Lammekoteletter
marineret i tandoori
Lammekoteletter
på italiensk
Server med råstegte
kartofler og en stor skål tomatsalat.<br
Lammepaté
Lammeragout
Lammesteg
fra Portugal
Tilberedningstid,
ca. 90 minutter + 1 dag til marinering
Langtidsbagte
tomater
Langtidshævet
brød (1)
Langtidshævet brød
med pastamel og pizzamel.
Langtidshævet
brød (2)
Langtidshævet brød
med forskellige slags mel.
Langtidshævet
brød (3)
Langtidshævet brød
med havregryn
Langtidshævet
franskbrød
Den lange hævetid,
bevirker at gæren får lov til at gære helt igennem, så gærsmagen forsvinder.
Samtidig bliver brødets krumme herlig elastisk, så brødet kan skæres
i meget tynde skiver.<br
Langtidsstegt
kylling med hvidløg og citron
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagnen kan forberedes
flere timer før den skal anvendes ? så den bare skal i ovnen og gratineres
lige inden den skal serveres.<br
Lasagne
al forno
Leverpostej
Kan fryses, holdbarhed
2-3 mdr. <br
Libyen
Libyen
Likør
af konfektrosin og lakridsrod
Limefromage
Citronfromage i
en moderniseret udgave. Lime giver en fantastisk frisk og parfumeret
smag, og en sart grøn farve. Server fromagen i dekorative høje glas.<br
Limeis
Limemarineret
andebryst
Energifordeling:<br
Limemarineret
kylling
Limesauce
Linsefrikadeller
(1)
Linsefrikadeller
(2)
Longdrink
Longdrink
Louisiana
Gumbo
Louisiana gumbo
er lånt af kokken John Folse fra restaurant Lafittes Landing i Louisiana.
Skal det være dyrt, så lav den på østers og hummer. Men muslinger
og krabbe, som jeg har brugt i opskriften, fungerer fint.<br
Lun
laksetatar med avocadosalat
Lune
pandebrød
Server de lune
pandebrød til fx. en feta salat.<br
Lynhurtig
chokolademousse uden æg
Er det ikke årstid
for friske hindbær, kan frosne sagtens anvendes.
Lynstegt
kylling i sur-sød sauce med skaldyr
Lynstegt
kylling med mango og cashewnødder
Lynstegt
stærkt krydret oksekød
Lynstegt
svinekød
Lynstegt
svinekød med grønsager
Tip: Med denne
grundopskrift kan man tilberede alle slags kød og grønsager på ægte
kinesisk facon Ingredienserne kan med andre ord varieres efter årstidens
udvalg.
Lys
bund med citron
Denne bund er sprød
udvendig og blød indeni.<br
Lys
chokoladekade med rabarbertrøffel
Jivara Lactèe 40%
: Særegen og meget intens smagende chokolade med associationer til
karamel og vanille. Kan anvendes i alle sammenhænge hvor man skal
bruge en mælkechokolade. Dens finesse kommer dog mest til sin ret
i kolde cremer, bavarioser og mousser.<br
Lys
hønsefond
Lys
kalvefond
Mælkeærter
Denne egnsret stammer
fra Lolland.
Mælkechokoladetrøffel
Mælkechokoladetrøffel
med citron, kardemomme og Blå Ålborg.
Mælkethe
med krydderier
Mørbrad
i gorgonzolasauce
Mørbrad
med flødeost og nødder
Mørbrad
medaljoner
Mørbrad
vendt i nødder og timian sursød papajakompot
I stedet for chili
kan man bruge 1/2 rød peberfrugt. I stedet for papaja kan bruges fx,
gul peberfrugt eller tomater uden kerner. Hvis mørbraden steges til
en centrumtemperatur på 65 grader, er den svagt rosa - ved 70 grader
er den gennemstegt.<br
Mørbradbøf
i fad
Mørbradbøf
i gorgonzolasauce
Server mørbradbøfferne
i saucen med fx. friskkogt pasta og groft brød.<br
Mørbradbøf
med løg
Mørbradbøffer
på tortillabund med citrondryp
Mørbradgryde
Mørbradpakker
Mørdej
Smør gør en mørdej
skør. Sukker gør den sprød. For meget mel gør den tør. Kakao virker
på samme måde som mel.<br
Mørk
chokoladeparfait
For at undgå salmonella,
bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer,
skal der anvendes pasteuriserede æg.<br
Mørk
hønsefond
Mørk
kalvefond
Müsli
Brug fantasien
(og egen smag) ovenstående blanding kan varieres i det uendelige,
bland fx. Tørrede bananer i samt andre tørrede frugter.<br
Madeira
marineret indbagt oksemørbrad
Server mørbraden
med hjemmelavede pomfritter - og en salat bestående af meget fintsnittet
hvidkål og æbler, rosiner - samt en dressing bestående af balsamico-eddike,
olie og masser af knust hvidløg.
Majs
m. chili og koriander
Majs-Chowder
Chowder, som er
en tyk og fyldig suppe, findes i mange varianter i det amerikanske
sydstatskøkken. Denne majs-chowder er velsmagende, mættende og nem
at tilberede.<br
Majsbrød,
flade
Majsbrødet kan
spises til morgenmad eller som tilbehør til supper eller til en god
salat.
Majsfrikadeller
Majskolber
Majskolber
medkryddersmør
Majssuppe,
Amerikansk
Makaroni
gratin
Makrel
eller hornfiskesalat
Makrel
med basilikum
I Indonesien stiller
man ofte fisken koldt natten over, efter at den er færdigstegt, og
varmer den op et øjeblik næste dag ? lige inden den serveres. Fisken
kan også serveres kold, som forret.<br
Makrelbøffer
Makronbund
med lys chokoladesherry mousse
Kagen ledsages
evt. Af pærer pocheret 15-30 minutter ( alt efter modenhed og sort)
i en lage af 1 liter vand, 1 dl. sherry, 500 gram sukker og 1/4 stang
vanille.
Malta
Malta
Mandarin
pandekager
Pandekager med
andebryst og grøntsager.
Mandel
- Ingefærkurv
Mandel - Ingefærkurv
med kanel valnøddeparfait og rødvinspocherede pærer.<br
Mandelbund
Mandelkage
med klassisk trøffelcreme
Mandelkonfekt
Mandelmasse
med abrikos-ingefær
Mandelsplitter
i chokolade
Mandeltoppe
med cornflakes og rosiner
Opbevares koldt
Mango
glød habanero chilisovs
En dejlig orange
sovs, som giver selv de mest hærdede chili-fans varmen indefra. Kan
også laves med andre chilier end habaneros, men smagsindtrykket bliver
noget anderledes.<br
Mangoglaseret
and
Mangosuppe
med jordbær og lime
Manhattan
Mansaf
Mansaf er fra det
Jordanske køkken og består af lammetern kogt i youghurt,
Marcipan
Opskriften kan
varieres på utallige måder. Mandlerne kan erstattes helt eller delvist
af fx. Pecannødder, valnødder, pistacienødder, hasselnødder o.s.v.
Eller en blanding heraf.<br
Marcipan
med rosiner
Hvis det er muligt
anvendes 80% rom og ikke den sædvanlige 40% rom. <br
Marcipan
og bærkage m creme fraiche
Er det tiden, hvor
man skal have ryddet ud i fryseren og skaffet plads til den nye bærhøst?,
så er her en dejlig dessert. Den er hurtig, nem og dejlig frisk.<br
Marcipanæblekage
Marcipanbrød
Til opskriften
skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse. <br
Marcipanbrød
med abrikoser
Til opskriften
skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse. <br
Marcipanbrød
med cognac og rosiner
Marcipanbrød
med pistacie
Til opskriften
skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse.<br
Marcipanbrød
med svesker
Til opskriften
skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse.<br
Marcipankage
Servering: Kagen
skal spises lun, server flødeskum eller creme fraiche til.<br
Marcipankurve
med is
Marcipankurvene
kan bages nogle dage før og opbevares i en lufttæt kagedåse. Det er
vigtigt at smører dejen tyndt ud, ellers kan det blive vanskeligt
at forme kurvene.<br
Margarita
Marinade
til grillet lammekød
Tør kødet lidt
af før det grilles !<br
Marinade
til grilning af fisk og kød
Fede fisk, laks,
makrel eller helleflynder egner sig bedst til marinering, da det tager
kortere tid for marinaden at give smag hertil.<br
Marinader
& dip
Marinader &
dip
Marinerede
fiskespyd
Marinerede
kartofler
Marinerede
kartofler
Den lidt dyrere
jomfruolivenolie, men også meget velsmagende olie kan erstattes af
andre typer olier, såsom solsikke- eller vindruekerneolie, disse er
dog ikke så smagsfyldte.<br
Marinerede
melonkugler
Hvis man vil have
en dessert uden alkohol, kan melonkuglerne i stedet overhældes med
friskpresset appelsinsaft.
Marinerede
sild
Marineret
makrel
Tilberedningstid,
ca. 30 minutter.<br
Marineret
svinemørbrad på gril
Marineret
torskerogn
Spis ristet rugbrød
til.<br
Markokugler
Til opskriften
skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse. <br
Marokkansk
kylling
Marokkansk
kylling med appelsin og abrikoser
Kikærter på dåse
kan købes hos de fleste tyrkiske og asiatiske grønthandlere. De er
kogte og skal bare dryppe af før brug.<br
Marokkansk
lam med abrikoser
Medisterpølse
Medisterpølse
stegt
Nogle medisterpølser,
bliver bedst af at stege uden at koge først. Stegetiden er ca. 10
minutter på hver side ved svag varme.<br
Melboller
De færdige melboller
kan fryses i op til 4 måneder. En hurtig måde at lave melbollerne
på, er at fylde dejen i en plasticpose. Pres dejen godt sammen. Klip
et hjørne af posen. Dyp en kniv i det kogende vand. Pres lidt dej
frem og snit det af. Koges som beskrevet i opskriften.<br
Melon
med sommerens bær
Her anvendes melonen
som skål til anretning.<br
Mexicansk
kylling
Mexicansk
Majssuppe
Mexicansk
nationalret
Mexicansk nationalret
med fjerkræ i stærk krydret sovs og chokolade.<br
Mexicanske
hakkebøffer
Mexico
Mexico
Middelhavsboller
Middelhavnsboller
med soltørrede tomater.<br
Middelhavsbrød
Middelhavsbrød
med tørret tomater og oliven. Kan anvendes som madbrød.
Mikrobølgeovn
Mikrobølgeovn
Mild
karry
Milkshake,
jordbær
Hvis man følger
ovennævnte fremgangsmåde, kan man lave milkshakes med næsten alle
bløde frugter, som f.eks. banan, fersken, melon o.s.v. Eller man kan
anvende sødet frugtsaft ad andre typer frugter og bør som f.eks. hindbær,
rabarber, brombær mv.<br
Millionbøf
(1)
Millionbøf
(2)
Mine
favorit opskrifter
Mini
rugbrød
Mini rugbrød med
mørkt hvidtøl. God rugbrød til sin frokost.
Minimajssuppe
med kylling
Misosuppe
Modeller
chokolade
Mokko
orange chokoladedrik
Mole
Tilbehør: Kogte
ris, løse majs samt hvedetorillas.
Momses
himmelske karrykoteletter i fad
Det kan ikke siges
nok !! - Det er saften fra ananas og champignons, der kombineret med
fløden, giver denne ret et himmelsk tilsnit.
Morgenmad
Morgenmad
Morgenmadspandekager
Morgenmadspandekager
bagt med kærnemælk.<br
Morgenmadssandwich
med bacon og scrambled æg
Mors
chokoladekage
Moussaka
Græsk moussaka
med lammekød. Det hakket lammekød kan erstattes med hakket oksekød
- eller der kan benyttes halvt oksekød og halvt lammekød.
Moussaka
(vegetar)
Mousse
med røget torskerogn
Moussen kan tilberedes
og stå tildækket i køleskabet til næste dag. I stedet for røget torskerogn
kan man anvende samme mængde røget kaviar.<br
Muffins
Muffins
Mulligatawny
(2)
Opskriften er en
del af den menu som serveres til 90 års fødselsdagen (den som sendes
på TV hver nytårs aften.) Menuen består af Mulligatawny, Vesterhavs
kuller, Chicken og frugtsalat.<br
Mulligatawny
(3)
Mulligatawny
Suppe
Mullingatawny er
en Indisk karry suppe.<br
Muslingesuppe
Til ca. 6 personer
som forret.<br
Muslingesuppe
med tomat-hvidløgsflute
Myntegele
Myntemarinerede
kyllingespyd
Nøddebund
med jordbær
Nøddeiscreme
I stedet for valnødder
kan anvendes 200 gram chokolade, der kommes i når cremen er kold.<br
Nøddekartoffelmos
Nøddekugler
med cognac
Til opskriften
skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse. <br
Nøddemakronbund
Nødder
med hvidløgssmør
Nakkefilet
med hasselback kartofler og gemyse
Nem
bearnaisesauce
Nem
chokoladekage
Supernet chokolade
kage som altid lykkedes.
Nem
gulerodssuppe
New
Orleans østers
Nordafrika
Nordafrika
Nougat-Kanel
trøffel
Nougatis
de luxe
Denne is er lidt
løs i konsistensen. Den bør derfor fryses efter tilberedning og ikke
serveres direkte fra ismaskinen.<br
Nougatsnitter
Til opskriften
skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse.<br
Nougattoppe
Nutella
Nutellakage
Nutellatrøfler
Ny
spinat med bønnespirer
Nye
danske kartofler med krydderurter
Nye
kartofler bagt på salt
Nye
kartofler med rødløg og chili
Nytårskonfekt
Nytårsretter
Nytårsretter
Nytårssteg
m. karmelliseret løgtærte
Nytårstorsk
|