HotStart.dk - Internet portal og startside for dig der har Internet.
  Kilk og stem! - hotstart.dk      

   
.
 

opskrifter - Sitemap A-G

 

Her finder du en alfabetisk oversigt for de fleste punkter under opskriftsamlingen. Vi anbefaler dog at du benytter opskriftsiden til at finde det du søger, der finder du alle opskrifterne kategoriseret og der er også en super god søgefunktion og meget mere. klik her for at gå til opskriftsiden.


Map A-G | Map H-N | Map O-U | Map V-Å


Abby cocktail

Abehjerne
På trods af et ulækkert navn smager det faktisk godt.

Abehjerne

Aberginemos
Retten er fra det græske køkken, og kan laves dagen før. Retten skal mindst stå og trække 4 timer,før den spises.
Der kan evt. også blandes kogt moset kartoffel i retten, og raspen kan udskiftes med brød udblødt i vand.

Abrikosboller
Lækre og utraditionalle boller med tørrede abrikoser.

Abrikoscreme i chokoladeskaller
Lækker dessert med abrikoscreme smagt til med Grand-Marnier, serveres i chokoladeskaller.

Abrikosris
Krydderiblandingen MASALA er alfa og omega i indisk mad. I Indien har hver familie sin egen blanding. Krydderierne blandes efter smag, måske med et enkelt krydderi som det dominerende. Der findes traditionelle standardblandinger, og den mest udbredte er garam masala, som består af seks til syv forskellige krydderier som fx. Kardemomme, kanel, spidskommen, nelliker, peber, muskatnød og koriander. En let og hurtig måde at lave sin egen masala på, er at anvende stødte krydderier. Her er udgangspunktet lige dele af hver, fx. 1 tsk.

Acapulco

Agurk sandwich

Agurkesalat

Agurkesalat med youghurt

Alexander

Aloo Dahi
Server til indiske kødretter (eller måske frikadeller). Fra Det rigtige indiske køkken.<br

Alvear Palace

Amerikansk fjerkræsalat
Rester af stegt kalkun eller andet fjerkræ egner sig godt til denne salat.

Amerikansk krydderketchup

Amerikansk Pumpkinpie
Rester af dejen kan laves til blade til pynt på pien.

Amerikanske pandekager
Servering: Serveres med ahornsirup. Hvis man har appetit kan man sammen med pandekagerne servere sprødstegt bacon, spejlæg stegt på begge sider eller scrambled æg.<br

Amerikanske spareribs

Ananas og kokos shake

Ananaskage med hindbær

And a la orange
Server løse ris eller råstegte kartofler til.<br

And fra Asien
Anretning: Læg nudlerne i den ene halvdel af en tallerken og læg skiver af andebrystet ovenpå. Læg de stegte hvidløg ved siden af. Stil filo-kurven på den anden halvdel af tallerkenen og fyld agurkesalat i. Øs med en ske lidt af karrysaucen på begge sider af nudler og andebryst.<br

And fra Meyers Køkken

And Langtidsstegt

And med krydrede grønsager og dybstegte ris

And på indisk med kokoskål

And som i Peking

And, stegt med æbler og svesker

And, stegt med æbler og svesker
Serve brune-og hvide kartofler samt rødkål til. <br

Andalusisk gazpacho
Spansk gazpacho suppe. Kan også stivnes med husblas til krydre gele, som passer fint til fx. kold skinke eller andet koldtskivet.<br

Andebryst med appelsin
Tip: Andeskind har et meget højt fedtindhold, så det er vigtigt at fjerne overflødigt fedt, for at undgå at ilden blusser op. Hvis det sker, må man flytte kødet væk fra den direkte varme et øjeblik, så flammerne kan dø hen, og så derefter forsætte stegningen.

Andebryst med peberragout og noilly prat sauce

Andefond

Andesuppe med sprødt skind
Denne suppe er meget tidskrævende (og dyr) at lave, og kræver nok også lidt øvelse i et køkken.<br

Andet
Andet,Billig mad,Diabetikerkost,Syltning og henkogning ,Eddiker,Olier,Grøntsager,Mikrobølgeovn,Morgenmad,Retter med æg,Grundopskrifter,Grød,Tærter,Pandekager,Æbleskiver

Andet
Andet

Andet
Andet

Andre lande
Andre lande,USA,Asien (generelt),Australien,Brasilien,Chile,Frankrig,Grækenland,Indien,Indonesion,Israel,Italien,Japan,Jordan,Kina,
Libyen,Malta,Mexico,Nordafrika,Portugal,Rusland,Skotland,Spanien,Sverige,Thailand,Tyrkiet,Ungarn,Vietnam

Angels face

Apotekets Gløgg
Læg eventuelt kardemomme, nelliker, kanel, ingefær og pomeransskal i en lille gaze pose ? så er det nemt at fjerne når gløggen skal serveres.

Appelsin havregrynskugler
Opbevares køligt.

Appelsin og spinatsalat

Appelsin-nougatkage

Appelsinglasseret kalkunbryst

Appelsinhjerter

Appelsinkage med chokoladetrøffel
For at undgå salmonella, bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer, skal der anvendes pasteuriserede æg.

Appelsinsorbet
Nem appelsinsorbet smagt til med citronsaft.

Appelsinstegt svinekam
Serveres med brunede kartofler eller smørvarmede kartofler. (provencekartofler m. rosmarin kan anbefales).<br

Appelsintrøffel
Stykkerne kan eventuel pyntes med ekstra stykker sukkerkogt appelsinskal uden overtræk.

Arabisk kardemomme kaffe
Her opskriften på en eksotisk kaffe fra mellemøsten.

Asiatisk kyllingesuppe med nudler

Asiatisk marinade
Denne marinade passer fint til fisk eller fjerkræ. Prøv fx med små portionsmakrel.

Asiatisk yoghurtkylling

Asien (generelt)
Asien (generelt)

Aspargessuppe
Aspargessuppe kan smages til med lidt tør sherry eller hvidvin.

Aubergine Quiche
Serveres med en stor portion frisk grøn salat, gerne med en kraftig hvidløgsdressing til.<br

Auberginer i stærk sauce

Auberginer i tomatsauce

Australien
Australien

Australsk lakseret med ananassauce

Avocadocreme
Løjrom er svenskernes "kaviar". Den orangerøde rogn er fra en lille fisk sikløjen. Løjrom kan erstattes af den langt billigere stenbiderrogn på glas, eller frisk i sæsonen.<br

Avocadodressing

Avocadoer med krabbefyld
Retten kan stå færdig i ca. 3-4 timer i køleskabet. I stedet for krabbekød kan også anvendes rejer - eller halvt af hver.<br

Avocadoparfait
Avocadoparfait serveret med frugtsauce.<br

Avocadosalat med rejer

BÛCHE DE NOËL (juleroulade)

Bær & frugt
Bær & frugt

Bøf Bourguignonne
Champignon kan evt. erstattes med små brødcroutoner der smørristes med knust hvidløg. Det er et godt gammelt råd at bruge en lige så god rødvin til retten, som man vil drikke til.<br

Bøf i fad
Pr. person :<br

Bøf Lindstrøm

Bøf med ris på kinesisk

Bøf stroganoff (1)
Tilbehør: Løse ris eller kartoffelmos

Bøf stroganoff (2)

Bønner med hakket oksekød

Bønneragout

Bacondolmere

Bagels
Lækre bagles med birkes eller sesamfrø. Smager for eksempel dejligt med laksefyld.

Bagels med pebermakrel og koriandercreme
Bagels, kan eventuelt erstattes med sandwich brød<br

Bagt hornfisk med courgette
Saucen kan tilsættes krydderurter efter behag, fx. Kørvel, persille eller dild.

Bagt kartoffel med spinatfyld
Bagt kartoffel med spinatfyld. Kartoflerne kan fyldes og stå parat til at sættes i ovnen når de skal bruges. Skal stå i ovnen ca. 15 minutter, hvis de er kolde.<br

Bagt slethvar med sauce og vild syre

Bagte grøntsager

Bagte kartofler med hvidløg
Bagetid, ca. 25 minutter ved 225 grader.<br

Bagte kartofler med ost

Bagte kartofler med zucchinifyld
Kan Serveres som tilbehør til kød, kylling eller andre vegetariske retter.

Baguette
Friskbagt baguette som egner sig både som tilbehør til aftenbordet eller som brød til madpakken.

Bagværk
Bagværk,Brød,Kager,Boller,Muffins,Andet,Småkager,Lagkager

Baileys-kugler
Til opskriften skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse.<br

Baked Beans
Den ægte vare! Har intet med dåsebønner at gøre.

Bakmi goreng
Kinesiske nudler på indonesisk facon.

Balalaika

Balinesisk stegt fisk

Balsamico-marineret kylling

Banan Foster
Lækker banandessert med is.

Banan Milkshake

Banana bliss

Banana split
En lækker dessert, som aldrig slår fejl.<br

Bananer m kokos og orangekaramel

Banankage (1)

Banankage (2)

Banankage med druer

Banansorbet
Nem sorbet med banan.<br

Barbecue kartofler

Barbecue ribs
Saucen er en grundopskrift, som kan drejes i en anden retning ved at tilføje andre ingredienser. Eddiken kan f.eks. udskiftes med citronsaft eller man kan gøre den orientalsk ved at tilføje mørk sesamolie, finthakket, frisk ingefær og soya sauce. Den kunne drejes i en italiensk retning ved at tilsætte tomatpasta, hvidløg og oregano.

Baronens baconbøffer

Baronesser

Basilikumolie
Denne olie kan bl.a. anvendes til pizza, pasta og salater.

Bavaroise special orange

Bearnaisesauce

Beates skønne fiskeret

Bechamelsauce

Benløse fugle
Tilbehør: Kartoffelmos og salat.<br

Berberi andebryst med appelsinsauce

Berner Rösti

Bernies barbecue sauce

Biksemad
Skær et æble i terninger. Svits det let og bland det i biksemaden.

Billig mad
Billig mad

Biscuitbund

Bitter aperitif
Drikkes med isterninger som aperitif eller med is og danskvand som long drink.

Blåbærmuffins

Black Russian

Blandet frugtsaft

Blandet kød
Blandet kød

Blinis (1)
Blinis er Russiske pandekager

Blomkål i krydret yoghurt
Hvedemelet stabilisere yoghurten og hindrer den i at skille og dermed se ulækker ud.

Blomkålsgratin (1)
Der kan eventuelt drysses lidt parmesanost over retten, inden den gratineres.

Blomkålsgratin (2)

Blomkålssuppe

Blommesauce
Anvendelse: Serveres til koteletter og som dyppesauce, eller kom den i ovnretter med kød, til at give frugtsmag.<br

Bloody Mary

Boghvedegrød

Boller
Boller

Boller i karry

Boller i karry

Boller i karry a la styrmand mike fra sylon

Boller i karrysauce
Servers med løse, kogte ris.<br

Boller i selleri

Bondeomelet
Husk at en omelet bør være blød på overfladen og ikke stegt tør som sålelæder. Det er en god idé at røre i æggemassen med en gaffel. Til denne begynder at stivne.

Bortsch
Ved serveringen: Kom creme fraiche og rødløg i små skåle hver for sig. Hæld rødbedesuppen i en varm skål og server straks.<br

Bortsch (2) (russisk rødbedesuppe)

Bouillonris med vilde ris

Bourbonflamberet andebryst
Bourbonflamberet andebryst med hjemmelavet rødkål, ristet spinat og sødkogte kartofler.

Brændene kærlighed

Brændene kærlighed

Brændte mandler
Det er vigtigt at mandlerne opbevares i en lufttæt dåse, da mandlerne hurtigt suger fugtighed og bliver våde.

Brød
Brød

Brød med mælk og hvidløg
Lækkert madbrød. Kan anvendes som brød til en hovedret.

Brød med soltørrede tomater
Koldhævet brød med soltørrede tomater. Kan anvedes som madbrød.

Brødcroutoner

Brøndkarse a la creme med gåselever
Anretning: Den flødestuvede brøndkarse fordeles på varme tallerkener, derover lægges den stegte gåselever. Man kan eventuelt servere retten med butterdejssnitter.<br

Brøndkarsesalat med pocheret æg

Brøndkarsesuppe

Brøndkarsesuppe med råstegt hummer og hummerskum

Brønkarse-kartoffelsuppe

Braiseret oksekød med svampe

Brandbil

Branket torsk eller sej.
Branket torsk eller sej med kryddersmør, grønsager og kogte kartofler.

Brasede kartofler

Brasiliansk fiske og skaldyrssuppe

Brasilianske osteboller
Osteboller efter brasilliansk opskrift.

Brasilien
Brasilien

Broccoli salat

Brombær-chokoladekage

Brownies (1)
Lad kagen køle af i formen, før den skæres ud i passende stykker.<br

Brownies (2)
Afkøl kagen i formen. Vend den forsigtigt ud og skær den i passende stykker.<br

Brownies (3)
Kagen kan evt. også bages i små papirforme.

Brun fiskbouillon

Brun fond

Brun hummersuppe
Suppen anrettes i varme skåle. Garner med hummerkødet, rognen og purløg.

Brun sauce

Brunede kartofler
Sådan laver du brunede kartofler

Brunede Kartofler
Kan serveres til flæskesteg, steg and eller gås. Kan også serveres til hamburgerryg med grønlangkål.

Brunkål

Brunkål

Brunkager (1)

Brunkager (2)

Brunkager (3)
Dej til brune kager holder sig godt i køleskabet i ugevis. <br

Brunkager (4)

Brunkager (5)

Brunkager (6)

Brusebadsboller
Friskbagte boller til morgenmad

Bucatini all amatriciana
Retten stammer fra Amatrice, en lille by i nærheden af Rom. Bucatini er tykke spaghetti med hul igennem, ligesom makaroni, men man kan også bruge spaghetti.<br

Budding & Fromager
Budding & Fromager

Bull dog
Coolers er svalende longdrinks, der ofte serveres "dekorerede" og altid i whiskyglas.

Burger
Burger

Butterdej
Er til 1 portion.<br

Butterdejsskål med pighvar og hummer (Læsø)
Opskriften er til en forret.

Butterdejsskåle med æblefyld
Butterdejsskåle med æblefyld serveres med creme fraiche.

Butterfly flip

Cafe Mexicano

Cajun grøntsager

Cajun krydderi
Der kan anvendes hvidløgssalt eller løgsalt i stedet for løgpulver.

Cajun skinkeschnitzler med pastasauce
Skinkeschnitzlerne kan også steges lidt kortere tid, hvis de ønskes svagt rosa indeni. Man kan købe færdig Cajunkrydderi i visse forretninger.<br

Calzone

Canadiske Spareribs
Serveres med ris eller flutes og salat.

Cappuccino
Her er en opskrift på cappuccino, for dem der ikke har maskineriet hertil.

Capriccico af nye kartofler og courgette

Caribisk kakaodrik

Carm tunsauce med pasta

Casablancagryde

Cassate med frugtfyld
Cremeis server med frisk frugt.

Cecilboller

Ceddar oste majsbrød
Lækkert majsbrød.

Cevapcici
Hovedret med lammekød fra det jugoslaviske køkken.

Chai
Man opnår det bedste resultat ved at lade både te og krydderier trække natten over i køleskabet. Næste dag sigtes teen ? varmes op og serveres straks ? eller nydes kold som den er.<br

Champagnebrus

Champagnesuppe

Champange Punch
Lækker og forfriskende nytårs Punch

Champignon og spinatpie
Lækker frokostret. Serveres med en tomat salat.

Champignonsauce
Hvide champignoner vil give denne sauce en sart smag. vælges der brune markchampignoner eller vilde svampe, vil saucen få en kraftigere smag.

Champignonsauce med hvidløg

Champignonsuppe med rejer og dejlåg

Charlottekage

Cheeseburger
Cheeseburger med cheddarost og hakket oksebøf.

Cheeseburger med bacon
God cheeseburger med bacon.

Cherrytomat suppe
Cherrytomat suppe med majs, grillet forårsløg og krydderidressing.<br

Chicken
Opskriften er en del af den menu som serveres til 90 års fødselsdagen (den som sendes på TV hver nytårs aften.) Menuen består af Mulligatawny, Vesterhavs kuller, Chicken og frugtsalat.<br

Chile
Chile

Chile-appelsin olie
Olien er nem at lave, har en lang holdbarhed og stor anvendelighed. Olien er velegnet til marinader, grillning, wokretter, og dressinger. "Bundfaldet" er velegnet til farsretter og gryderetter. De gærede sorte bønner fås hos kinesiske dagligvarebutikker. Chilimængden kan justeres efter ønske.<br

Chili Con Carne (1)

Chili Con Carne (2)

Chili Con Carne med reelt kød

Chili-youghurtdressing

Chiliburger
Chiliburger med koriander og hvidløg

Chilieddike
Man kan selv bestemme eddikens styrke ved antallet af anvendte chilier. Hvis man ønsker en mild chili eddike, kan man fjerne kerne ? da det er her den stærke smag findes.

Chiligryde med rissalat
Chiligryde kan serveres med taco-skaller.

Chilikartofler

Chilimedailloner med grønsagssalat og grøn pasta
Skær rucolaen i mindre stykker og blend den med fløde, salt og peber. Kom det i en gryde og giv det et opkog. Hæld pastaen i et dørslag og vend den i den varme rucolafløde. Smag til med salt og peber.<br

Chiliris
Ris der virkelig smager af noget, godt tilbehør til mange kødretter.

Chilisauce
Chilisaucen kan bruges umiddelbart, fx. som tilbehør til ris, bønner eller pasta. Ønskes saucen mere ensartet, kanden gnides gennem en sigte eller blendes.

Chochlate chips cockies

Chokolade nøddekage med orange
Servering: Drys kagen med flormelis, byd et glas Madeira eller tokayer 5 el 6.<br

Chokolade-banankage

Chokolade-konditorcreme
Denne Creme egner sig fortrinligt til dessert og kage tilberedninger, hvor man ellers ville bruge en konditorcreme uden chokolade.<br

Chokoladeboller
Den kolde creme kan gøres ekstra lækker med 1 dl. piskefløde. Uden glasur - kan bollerne holde sig 3-4 måneder i fryseren.

Chokoladebrød

Chokoladedessertkager
Lækker chokoladedessertkager med frugt

Chokoladedrik med mynte og tequila
Ved vanillesukker menes der et glas med sukker hvori resten af adskillige skrabede vanillestænger er sat ned. Denne måde at lave vanillesukker på, giver en fantastisk aroma. Vanillesukkeret kan holde sig mindst et år. Fyld glasset op på ny med sukker hver gang der er brugt en portion.

Chokoladefondue
Denne fondue kan spises hele året, og den kan varieres i det uendelige efter årstidens spædende frugter.

Chokoladefondue, mørk
Et udvalg af friske og syltede frugter er velegnet til at dyppe i en chokoladefondue. Vælg fx. Modne bananer, modne mangofrugt, jordbær eller modne pærer. Undgå helst frisk frugter med et for højt syreindhold. Deres aroma og struktur passer ikke med chokolade. Små sprøde kager passer også godt til chokoladefondue.<br

Chokoladefudge
Lidt cacaopulver kan blandes i flormelisen, før fudgen vendes i den.

Chokoladeglasur

Chokoladegodter

Chokoladeis
Lækker chokoladeis.<br

Chokoladekage (2)

Chokoladekage Guanaja 1502 (1)
Hvis man ikke lige står og venter 47 gæster, kan kagen sagtens fryses ? det bliver den faktisk ikke ringere af<br

Chokoladekage Guanaja 1502 (2)
Der anvendes: Til 2 kager à ca. 20 stykker.<br

Chokoladekage med hvid chokolademousse
Denne kage kan godt laves dagen i forvejen.

Chokoladekage med jordbær i rødvin

Chokoladekage med karamel
Lækker chokoladekage med karamel top. Den hvide chokolade kan undlades men det giver et ekstra fif.

Chokoladekage med kardemomme og mokka

Chokoladekage med mokka trøffel

Chokoladekage med smørcreme
Kagen kan laves dagen i forvejen, men skal så ikke pyntes med blade af citronmelisse før ved serveringen.

Chokoladekage med solbær
Tip: Solbærsyltetøjet i kagen kan med fordel erstattes af en tilsvarende mængde usødede bær.<br

Chokoladekage med valnød og pærer

Chokoladekage, bagt med blommer og trøffelfyld.

Chokoladelagkage
For at undgå salmonella, bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer, skal der anvendes pasteuriserede æg.

Chokolademørdej
Til en portion.

Chokolademørdej (2)
Til en portion

Chokolademousse
Chokolademoussen er florlet og milevidt fra de ofte tunge typer.<br

Chokolademousse
Chokolademousse med kokos.<br

Chokolademousse manjari
Lækker chokolademousse.<br

Chokolademuffins

Chokoladeovertræk (2)
Til en kage. <br

Chokoladeparfait
Chokoladeparfaik med chokolade og kakaopulver.<br

Chokoladesauce
Ønskes man en mindre fyldig sauce erstattes piskeflødes af fløde 13 %.<br

Chokoladetærte
Kagen er konfektagtig og holder sig fint et par dage. Server kagen til en gang kaffe.<br

Chokoladetærte med frisk frugt

Chokoladetærte med pecannødder
Servering: Skær tærten i passende stykker med en skarp kniv, der er lunet under den varme hane. Tærten kan både serveres kold, ved rumtemperatur eller lun.<br

Chokoladetimbaler
Der anvendes: Til ca. 15 små timbaler.<br

Chokoladetrøffel kugler

Chop Suey (1)
Chop suey er en af verdens mest populære kinesiske retter og med god grund, da tilberedningen ved lynstegning ikke bare er hurtig ? men også nem og meget nærende. Retten kan varieres på mange måder, og den kan spises med ris eller kinesiske nudler.<br

Chop Suey (2)
Chop suey er en meget populær kinesisk ret. Denne version stammer fra San Fransisco og Jack Nocholsen´s Chinatown (hvor retten efter sigende blev skabt).<br

Ciabatta (1)
Ciabatta' betyder tøffel og hentyder til den facon, brødet får på bagepladen.<br

Ciabatta (2)
Ciabatta, der betyder tøffel (hjemmesko), stammer fra Como i Norditalien. Dejen kan formes som en stor herretøffel eller som flere små børnetøfler. Brødet har ret blød krumme og skorpe takket være olivenolien.<br

Citron - og chilimarinade
Marinaden kan anvendes til okse, kalve, svinekød samt fisk og grønsager.

Citronfromage
Citronfromage er en dejlig dessert, som de fleste kan lide.<br

Citrongræssirup
Brug denne sirup til at smagssætte is, sorbet eller som marinade til kød, frugter og bær.

Citrongræssorbet med kokos
Hvis du vil undgå at sorbeten krystalliserer, skal du røre i massen hver halve time, indtil den er helt frossen.<br

Citronkylling
Serveringsforslag: Server kyllingen med råstegte små kartofler, strimlet courgette og hakket peberfrugt, samt en portion råkost salat.<br

Citronsalt
Citronsalt er velegnet/perfekt til fisk og grønsager.

Citronsorbet
Nem citronsorbet lavet af frisk siet citronsaft.<br

Citrontoddy

Club sandwich
Lækker sandwich med kylling og bacon. Skal helst spises inden 1-2 timer så brødet ikke bliver for blødt. Ellers godt at tage med på fx. skovturen.

Cocktails & drinks
Cocktails & drinks

Coleslaw (1)
En salat som er både billig, mættende og velsmagende.<br

Coleslaw(2)

Consommé
Consomme laves altid af en bouillon kogt på rigeligt kød (benene må højst udgøre 1/3) urter samt en suppevisk. Det tager tid at koge en consomme, men smagen er rigeligt besværet værd.

Cook-A-Leekie
Denne suppe stammer fra Edinburgh.<br

Coq au vin (1)

Coq au vin (2)
Tip: Saucen kan jævnes med en smørbolle eller lidt maizena mel rørt ud i vand.

Cordon Bleu
Brasede kartofler og kogte bønner eller ærter er velegnet tilbehør. Kødet kan smøres med lidt dijonsennep, inden skinke og ost lægges i.

Cornflakestoppe

Courgetter med kartoffelfyld
De fyldte courgetter er velegnet tilbehør til både kød og fisk. Og også udmærket som en vegetarisk forret.<br

Courgettesuppe
Efter agurketiden kommer courgettetiden ? gule ? grønne ? ufoer?<br

Courgettesuppe med tomat
Energifordeling:<br

Créme Anglaise
Denne Crème anglaise er et fornemt tilbehør til alle mørke chokoladedesserter.<br

Creme brulé m. appelsin

Creme vichyssoise
Dejlig fyldig og smagfuld suppe.

Cremet grønsagssuppe med kylling

Cremet spinatsuppe med kylling

Croissant med indrullet smør
Til et fransk morgenbord hører Cafe au lait og friskbagte croissant`er. Det er et enkelt og let morgenmåltid.

Culotte
Culotte med champignong i kålpakker, Rösti og pebersauce.

Culottesteg

Dadelkage med portvin
Kagen drysses med flormelis og serveres med mascarpone creme. Pyntes med dadler.<br

Dadler med pistaciemasse
Hvis det er muligt anvendes 80% rom og ikke den sædvanlige 40% rom. <br

Dagligbrødet
Dagligbrødet kan anvendes til f.eks. frokostbordet, eftermiddagskaffen eller aftenskaffe.

Daim muffins

Dampet fisk
Det nordøstlige Thailand har mange opskrifter på ferskvandsfisk og en af de mest populære tilberedningsmåder er dampning, som bevarer fiskens smag og fugtighed.<br

Dampet fisk på ananas
Frisk fiskeret som er velegnet som forret.

Dampet havørred
Dampet havørred med basilikum og appelsinolie.

Deep sea

Delikate fiskefrikadeller
Fiskefrikadellerne er velegnet til frysning.

Dessert
Dessert,Budding & Fromager ,Bær & frugt ,Andet ,Tærter,Dessertsovs,Is

Dessertsovs
Dessertsovs

Det gode brød
Brød til f.eks. eftermiddagskaffen.

Diabetikerkost
Diabetikerkost

Djævlekoteletter med bønnesalat
Hvis du er til stærkere mad, kan du hakke en hel chili.<br

Dobbelt Chokolademousse
Hvid/mørk chokolademousse med pistaciesauce.<br

Douglas Fairbanks
En fyldig drinks med en bittersød aroma.

Drømmekage fra Brovst
En lille bradepande

Dressing
Dressing

Dressing med mayonnaise og tomat

Drinks & drikke
Drinks & drikke,Cocktails & drinks,Shots,Kolde drikke (uden alkohol),Varme drikke (uden alkohol),Longdrink,Punch,Varme drikke med alkohol

Dry martini

Dybstegt kylling med sojasauce

Dybstegte fiskefileter

Dybstegte fiskekrokrettet

Dybstegte rejeboller

Dybstegte rejebrød

Dybstegte rejer og grønsager
I Thailand hvor denne ret stammer fra, serveres den med en stærk sur / sød sauce til. Beignet dejen gør rejer og grønsager både sprøde og indbydende.<br

Dybstegte ris

Dynamite Chicken soup
Dynamit er det rette ord for denne fantastiske ret. Den vil åbne dine tårekanaler, rense bihulerne og give dig en smagsoplevelse, du sent vil glemme. Begynd med en beskeden mængde chilipeber, sennepsfrø og ingefær, hvis du ikke vil have den så stærk. Krydderierne kan altid tilsættes i slutfasen for at justere smagen.

Dyreryg (1)

Dyreryg (2)

Dyreryg (3)

Eddiker
Eddiker

Egnsretter
Egnsretter

Eksotisk lammegryde

Eksotisk wok gryde
Server med salat efter årstiden udbud.<br

El presidente (1)

El presidente (2)

Elg steg
Tilberedningstid 18 timer, heraf 12 timer i ovnen + 6 timer til marinering.<br

Elgbøffer med tyttebærsovs

Elgruller i flødesauce

En god chokoladekage
Man kan også tilberede kagen med lys chokolade. I så fald skal man skære sukkermængden ned med 50 gram og reducere smørmængden med 25 gram.<br

Enchilladas (vegetar)
Enchilladas er mexicanske fyldte majspandekager.<br

Enebærgryde m. bagt kartoffelmos
Enebærgryden og den bagte kartoffelmos kan forberedes nogle timer i forvejen og være klar til opvarmning og bagning.<br

Engelsk bøf
Serveres med kartofler og en salat.

Engelsk Julekage

Estragon kyllingebryst på salat med spirer
Anretning: Salaten anrettes på en tallerken og garneres med de lune kyllingebryster, der dekoreres med brødtern og sprødstegt kyllingeskind samt estragonkviste.<br

Et godt hvedebrød
Et virkelig godt brød. Det kan godt betale sig at bage en dobbelt portion.

Exodus

Fadkoteletter i sur-sød sauce.
Saucen kan tilsættes 1/2 tsk. stødt chili, hvis den ønskes stærkere. Halvdelen af miniløgne kan undlades, og bønnespirer vendes hurtigt i, efter at bønnerne er møre.<br

Falaffel (1)
Israelernes svar på "Hotdogs" hedder falafel. Små kuglerunde frikadeller lavet af rå udblødte kikærter, stegt i olie og serveret i pitabrød med masser af grønt og en dressing af tahin. Retten er vist oprindelig af arabisk oprindelse.<br

Falaffel (2)

Farfar brød
Brødet kan anvendes til morgenmad, eftermiddagskaffe eller aftenskaffe med f.eks. ost.

Farfars gryderet
Serveres med kartoffelmos.

Farsbrød med bacon og frugt
Bagetid: Sæt pladen med kartofler i en kold ovn. Indstil på 200 grader og bag i ca. 1 time og 20 min.<br

Farsbrød med vildtsmag

Farserede auberginer på tyrkisk

Farserede peberfrugter

Farserede porre
Energifordeling : 28 % fra protein - 32 % fra fedt - 40 % fra kulhydrat

Farseret due
Kan du ikke få duer, kan retten tilberedes med kylling i stedet.

Farseret kalkun
Er kalkunen for bleg, kan den brunes ved højere varme, evt. under grill. Er den ved at få for meget kulør undervejs, det afhænger af ovnen, kan den dækkes med stanniol.<br

Farseret kalkunbryst

Farseret oksetournedos

Farsfad med tomater

Farshorn med mandler

Farspandekager med sauterede peberfrugter og ris
Til sidst kunne der sprayes eller tilføres 2 tsk. god olivenolie til peberfrugtsautéen, for at gøre den energirigtig og velsmagende.<br

Farsret med kartofler
Bagetid: 55 min. ved 200 grader.<br

Farsret med ovnbagte kartofler
Bagetid for farsret og kartofler: Ca. 45 min. ved 200 gram.<br

Farsterrine med auberginer og tomater
Farsterrine med auberginer og tomater, serveret med groft brød og salat.

Fasanbryst bagt i butterdej

Fasansouffle

Fastelavnsboller med creme
Gode fasterlavnsboller til eftermiddagskaffen.

Fedtfattig mad
Fedtfattig mad,Forretter,Frokost,Hovedretter,Tilbehør

Ferskengratin med hindbærsorbet
Ferskengratin med hindbærsorbet, her i opskriften skal der anvendes hindbær brændevin.

Festlagkage med friske jordbær

Fillodejspakker med kammuslinger og rejer

Filoni
Filoni er et snoet tilspidset brød, der har sprød skorpe.

Filur

Finnan Haddie

Finskbrød (1)
Opbevares i en dåse med tætsluttende låg, må først kommer i kagedåsen, når de er kolde for ellers bliver de bløde. <br

Finskbrød (2)

Fish & Chips
Server med eddike.

Fisk & skaldyrsragout
Herlig fiske og skaldyrsragout med dejlåg.

Fisk a la Indien
I stedet for fisk kan anvendes kalkun eller skinkeschnitzel - de skal dog have ca. 20-25 minutter i ovnen for at være gennemstegt.

Fisk a la Italien
I stedet for fisk kan anvendes kalkun eller skinkeschnitzel - de skal dog have ca. 20-25 minutter i ovnen for at være gennemstegte.<br

Fisk a la Kina
I stedet for fisk kan anvendes kalkun eller skinkeschnitzel - de skal dog have ca. 20-25 minutter i ovnen for at være gennemstegte.<br

Fisk a la TEX-MEX
I stedet for fisk kan anvendes kalkun eller skinkeschnitzel - de skal dog have ca. 20-25 minutter i ovnen for at være gennemstegte.<br

Fisk a la Thailand
I stedet for fisk kan anvendes kalkun eller skinkeschnitzel - de skal dog have ca. 20-25 minutter i ovnen for at være gennemstegt.<br

Fisk i appelsinsauce m. vilde ris

Fisk i chili
Variation: Halvdelen af torsken kan erstattes af 250 gram kogte, pillede rejer. De tilsættes når torsken har kogt i 5 minutter.

Fisk i hvidvinssauce

Fisk i kål med spinatcreme
Store rødspættefileter der er rullet i spidskålsblade med spinat dampes og serveres på en creme af ny spinat. Retten tager sig flottest ud, hvis man portionsanretter den og skærer fiskepakkerne igennem, så man kan se den hvide fisk og grønne spinat.<br

Fisk i kokos

Fisk i Sur-Sød sauce

Fisk med kokos og karry

Fisk og bananer
Server på et opvarmet fad, fisk, banan og sauce. Server fx ris til.

Fiskefars
Med fiskefars kan man lave dejlige måltider til en billig pris. Gedde, sandart, laks eller torsk er velegnet til fiskefars. Det er vigtigt at alle ingredienserne til farsen er så kolde som muligt, når man arbejder med dem, så risikerer man ikke at farsen bliver for varm og skiller.

Fiskefilet indbagt i øldej

Fiskefilet med tomat-agurksalat og bulgur
I stedet for rødspætte eller skrubbe, kan bruges filet af ising eller rødtunge ? frisk eller frossen.<br

Fiskefileter i urtesauce
Pr. pers.:<br

Fiskefileter med agurke-remoulade
Serveres med rugbrød og smør.

Fiskefileter med krydderurtesauce

Fiskefileter med ostesauce
Bagetid: Ca. 1/2 time ved 200 grader.<br

Fiskefiletter med orangesauce

Fiskefond
For at få en meget klar bouillon, f.eks. til supper, sigtes fonden igennem en opvredet engangskarklud.

Fiskefondue
Bouillonen kan efterfølgende anvendes - smag fx. Til med piskefløde - og server som fiskesuppe med baconterninger og lune flüte

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller med basilikumsauce og hjemmelavet remoulade

Fiskefrikadeller med sesamfrø

Fiskelasagne
Man kan godt nøjes med at benytte en slags fisk. Som alternativ kan anvendes filet af lyssej, kuller, kulmule eller havkat. Alle fisk kan anvendes frisk eller fra frossen stand ( skal dog optøes inden anvendelse)<br

Fiskepandekage

Fiskeret fra læsø

Fiskeretter
Fiskeretter

Fiskespyd

Fiskesuppe

Fjerkræ
Fjerkræ

Fjerkræleverpostej
Server fjerkræleverpostejen lun eller kold med cornichoner eller oliven og flüte.<br

Flækkerter
Flæk bollerne og server "flækkerterne" lune med smør og ost.

Flæskesteg
Forskæring: Skær sværen af og del den ud enkeltvis. Skær kødet i 1/2 cm tykke skiver.

Flæskesteg med sprød svær
Serveres med brune og hvide kartofler samt rødkål.

Flødegratineret kartofler

Flødelegeret Champignonsuppe

Flødestuvet chanpignoner

Flødestuvet spinat
Spinat er sundt og smager godt.

Flødeterrine med røget laks
Server retten med ristet flute i tynde skiver.<br

Flade boller med spinatfyld
En lækker frokostboller med spinatfyld.<br

Flade boller med tomatfyld
Frokostboller med tomatfyld.<br

Flamberede bananer med yoghurt og flødecreme
Desserten skal flamberes i brun rom.

Flamberet fasan i peberrodssauce
Serveres med råstegte kartofler, grønne bønner, gele og syltede løg.<br

Flavor boosted kylling

Focaccia
Focaccia - et godt madbrød. <br

Foie Gras Terrine

Fondue og raclet
Fondue og raclet

Forloren hare

Forloren kænguru med ris og salat

Forloren Skildpadde, klassisk
Den færdige ret serveres i et dybt stegefad, overdrysset med boller og frikadeller. Der pyntes med de overskårne æg og garneres med butterdejssnitter.

Forloren Skildpadde, moderne
En forloren skildpadde er oprindeligt er kogt på et kalvehoved. Det kan dog ikke anbefales i disse tider, hvor der er risiko for kogalskab (hjernehinde-betændelse). Derfor denne moderne variation af en klassisk ret.

Forret
Forret

Forret fra andelsbjergene
En meget mættende forret, fra Chili.

Forretter
Forretter

Frølår i hvidvinssauce

Frankrig
Frankrig

Fransk bøf
Anret bøfferne på et varmt fad med haricots verts og stegte tomater udenom. Læg smørrullerne på bøfferne. Server retten straks, med pommes frites til.<br

Fransk bondebrød
Anvendes som f.eks. madbrød

Fransk fiskepaté

Fransk fiskeret

Fransk gulerodssuppe
Fransk gulerodssuppe serveret med Creme fraiche og purløg over.

Fransk hverdagssuppe
Nem og billig suppe. Kan tilberedes i god til og så opvarmes.<br

Fransk nougat

Fransk nougatdessert
Hvis man har en sød tand, kan mængden af nougat-creme forøges.

Fransk tomatsauce

French coffee

Frikadeller (1)

Frikadeller (2)
Serveres med kartofler, grønsager eller og skysauce.<br

Frisk frugtmüsli
Kan også anvendes som drys over et surmælks produkt, fx. Yoghurt.

Frisk hvid majssuppe med purløg

Friske frugtstænger

Friterede jomfruhummerhaler med kokos
Hold jomfruhummerhalerne varme i en varm ovn med ovndøren på klem. Server dem som forret med en dip af yoghurt, krydret med hvidløg, karry og stødt ingefær, samt en grøn salat til.<br

Friterede kæmperejer

Friturestegt fisk

Friturestegt kylling

Friturestegt spinat i kikærtedej
Det drejer sig her om en usædvanlig delikat, ganske tynd og let pakora. Fordi kikærtedejen bliver rørt sammen med rismel og isvand umiddelbart før friturestegningen, opnår man en pakora, der er enestående sprød og lækker. Dejen skal være tilstrækkelig tynd og letflydende til at hele overfladen på de regelmæssigt formede spinatblade bliver dækkede af et sammenhængende tyndt lag dej.<br

Friturestegte bananer
Server bananerne med det samme mens de forsat er varme og sprøde. Server sammen med vanilleis. Pynt med skiver af frisk lime, og hæld lidt flydende honning ved.

Friturestegte courgetter

Friturestegte fiskefileter
Friturestegte fiskefileter er specielt anvendelig hvis man skal lave mange fiskefileter til en stor frokost. Man kan selvfølgelig også panere fileterne, ved at vende dem i mel, pisket æg og derefter i rasp.<br

Friturestegte grillspid

Friturestegte kartofler

Friturestegte krabbekløer i svinekøds og rejehylster

Friturestegte rejer (1)
Kan evt. indgå som del af et frokost eller fiskebord, men kan også spises som en selvstændig ret.

Friturestegte rejer (2)

Friturestegte rejer med courgetter
En rigtig lækker og anderledes forret, der nemt bliver en sucess.<br

Frokost
Frokost,Sandwich,Pålæg og smørrebrød

Frokost
Frokost

Frokostsalat med æg, bønner og broccoli
Som tilbehør serveres ristet brød.

Frosne pizzabunde

Frugt marineret i hyldeblomst
Melon og jordbær marineret i hyldeblomst.

Frugt og is i champagne
I stedet for melon, hindbær og blåbær kan man anvende jordbær, kiwi og ananas. Pynt eventuelt med lidt reven chokolade.

Frugtdrik med papaja, fersken og passionsfrugt
Denne frugtdrik er tyktflydende. Farven er orange-lyserød. Indeholder kun lidt fedt.

Frugtkager
Kagen kan varieres med alle mulige slags frugt og nødder. Der kan fx. bruges pærer, ferskner, mango eller blot saften af en citron og en håndfuld grofthakkede mandler.

Frugtlagkage med råcreme
En rigtig god, frisk og velsmagende lagkage - som er rimelig nem at lave

Frugtsalat med jalapeno honning
Frugtsalat bestående af pære, mango, banan, jordbær, honningmelon og papayfrugt.<br

Frugtsalat med portvinscremesauce
Den festlige menu afsluttes med frugt og portvin. Et ædelt glas 40 Years Old Tawny Port fra Niepoort vil være helt specielt, men en 20-års Tawny kan også gøre fyldest.<br

Frugtsalat med varm chokoladesauce
Frugtsalat skal altid tilberedes så sent som muligt før servering. Luftens ilt ødelægger nemlig C vitaminet i frugten.

Frugttærte, hjemmebagt
Frugttærte med jordbær eller blåbær.

Fuckin' Blue

Fyld til tarteletter

Fyldt kyllingebryst

Fyldt kyllingefilet med hokaido
Hele menuen pr. person.:<br

Fyldt svinekam med bacon

Fyldt svinekotelet

Fyldt svinemørbrad med æbler, bacon og soltørrede tomater
Forslag til yderligt tilbehør: Smørdampede grønne asparges, forårsløg og søde ærter.

Fyldte æg med rejer

Fyldte champignons

Fyldte dadler
Til opskriften skal der bruges ren, rå marcipan og ikke konfektmasse.<br

Fyldte farsbøffer

Fyldte krebinetter
Fyldte krebinetter. Server med fx. pasta eller kartofler - samt grønsager.<br

Fyldte lasagneplader

Fyldte peberfrugter
Serveres sammen med en osteanretning (ostebord) eller lægges på en usødet kiks og serveres til en kop te eller kaffe.<br

Fyldte squash

Fyldte tomater
2-3 pers. som hovedret, 4 pers. som tilbehør.<br

Gås, traditionel julegås
Serveres med ribsgele, rødkål og brunede kartofler.<br

Gåsefond

Gado-Gado salat
Salaten bør først blandes lige inden serveringen, da den ellers bliver for vandet. Man kan anvende alle mulige forskellige grønsager til en Gado-Gado salat, fx kan også anvendes agurk, grønne bønner, ærter, gulerødder eller icebergsalat.<br

Gammeldags agurkesalat

Gammeldags dansk hvedebrød
Gammeldags dansk hvedebrød med revne kartofler.

Gammeldags julebrød
Gammeldags julebrød med rosiner og sukat. <br

Gammeldags nellikebrød
Gammeldags nellikebrød med stødt nelliker og ingefær.

Gammeldags okseroulader
En af husmandskosten meget benyttede retter er okseroulader. Efter traditionen skal de fyldes med sennep, syltede agurker og løg og serveres med flødesauce og naturligvis tyttebærsyltetøj til.<br

Gammeldags stegt kylling

Garam Marsala (indisk krydderi)

Gastrik
Anvendes til sauce eller pensling af fjerkræ inden bruning i ovnen. Giver en meget flot og gylden klar farve.

Gateau au chocolat

Gazpacho

Gedekoteletter med grøntsager
Der spises desværre ikke så meget ged i Danmark, måske fordi det stadig siges, at ged smager af BUK (ofte ligesom lam hævdes at smage af uld). I dag har gedekød så fin en smag, at det bør serveres ofte og i mange forskellige variationer.<br

Geonisebund med abrikos og hvid chokoladebavaroise

Geonisebund, kakao

Geonisebund, klassisk
Kagen kan tilberedes i forvejen og pakkes ind i husholdningsfilm indtil den skal flækkes og anvendes. Kagen har en let og luftig konsistens og kan bages i en lys eller mørk udgave (hvis kakaoen tilsættes)<br

Gigantbøf
Gigantbøf kan fx. serveres med kogte grønsager eller kartofler.<br

Gin cobbler
Cobblers nydes af høje, slanke glas halvt fyldt med knust is. De pyntes med frugt og serveres med sugerør.

Glögg alternativ

Glødende kartoffel-porersuppe
En nem og traditionel kartoffel-porre suppe bliver festligere og flottere når den anrettes med en svirvel af fløde kogt op med lidt hjemmelavet "mango glød" chilisovs.<br

Gløgg

Gløgg

Gløgg med rom

Gløgg, alkoholfri

Glaserede æbler
Kan serveres til flæskesteg

Glaserede medailloner med timianstegte kartofler og porrer
Energifordeling og indhold pr. person 2495 kJ ? 595 Kcal.<br

Glaseret skinke

Gode klejner (1)
Klejner er ikke fryseegnede. <br

Gorgonzolafyldt kylling med tranebær

Grækenland
Grækenland

Græsk farsbrød
Græsk farsbrød spises koldt som frokost eller middagsret med salat og flute.<br

Græsk farsbrød med agurkesalat

Græsk kartoffelsuppe
Pr. pers.: <br

Græsk salat

Græsk stifado med kanel og spidskommen
Energi pr. person 2301 kJ = 550 kcal<br

Græskar - kastaniesuppe
Kastanier er hyggemad. De heldige kan rage dem ud af egen brændeovn. Et moderne komfur er funktionelt, men knapt så hyggeligt. Husk krydset i toppen ellers eksploderer kastanierne, når de bliver varme. Bag gerne en stor portion kastanier og læg et halvt græskar i ovnen ved samme lejlighed. Så kan du lave denne purerede græskar-kastaniesuppe dagen efter. Den får en smuk, varm orange farve og den umiskendelige kastaniesmag er en behagelig overraskelse for gæsterne.

Græskarbrød
Græskarbrød med ristet græskarkerner og valnødder.

Græskarkage

Græskarmarmelade

Græskarsuppe
Suppen er lækker i sig selv eller med nybagt brød, men du kan også servere den med urtesalt og creme fraiche.<br

Græske rejer
Lækker frokostret som dog også kan bruges som hovedret med tilbehør.<br

Grød
Grød

Grøn dressing

Grøn karrypasta (1)
Hjemmelavet karrypasta er langt mindre koncentreret, end dem man køber færdige. Beregn derfor ca. 3 gange så meget som anført i opskrifter, der er baseret på købt karrypasta.<br

Grøn karrypasta (2)
Denne pasta er basis for mange thailandske karryretter. Det hævdes at galangarod er absolut nødvendigt i denne ret, og kun bør erstattes af frisk ingefær som en sidste nødløsning.

Grøn salat med avocado og asparges

Grøn/ Gul salat
Salat af æble, appelsin og gullerødder, med dressing. Serveres fx. til kødretter med svinekød.

Grønlandsk pasta
Pastaret med det gode fra havet.

Grønlandske rødfiskefileter

Grønt lys

Grøntsager
Grøntsager

Grøntsagsret med kokos

Grøntsagssuppe med kylling

Grasshopper

Gratin med hakket køde & kartofler
En græsk gratin som indeholder både hakket oksekød og hakket lammekød, som giver en helt speciel smag.

Gratinerede krabbe
En riesling fra Alsace vil klæde denne forret.

Gratinerede tomater

Gratineret ananas
Gratineret ananas med flydende sirup.

Gratineret aubergine og mozzarellafad
Auberginer med tomat, mozzarellaost og Parmesanost

Gratineret Courgette med fisk

Gratineret fisk

Gratineret hummer
Lækker hummerret som også er egnet som en fin frokostret.

Gratineret laksemad

Gratineret rabarber - jordbær suppe
Suppen skal være kold og den gratinerede top varm, når desserten serveres.<br

Gravad ørred
Serveres med f.eks. surbrød og asparges.

Gravad sauce
For at undgå salmonella, bør der anvendes pasteuriserede æg, hvis man laver til over 10 personer, skal der anvendes pasteuriserede æg.<br

Gravet laks
Marineringstid ? 2 døgn. Denne opskrift er meget let at anvende.

Grill
Grill

Grillede bananer med kardemommecreme
Kardemommecreme kan laves af kardemommekapsler.

Grillede bananer med rørt flødeis og toffeesauce

Grillede kyllingebryster

Grillede lammekoteletter m couscous
<br

Grillede lammespyd med rispilaf

Grillede nye kartofler
Læg træspyddene i koldt vand en times tid før brug - så tåler de bedre den stærke varme fra grillen.

Grillet courgette
Dette dejlige tilbehør kan også tilberedes, hvis du ikke har tændt op i grillen ? i stedet steges courgetterne på en pande.<br

Grillet hellefisk i savojkål
Når fisken pakkes ind, bevares den sarte fiskesmag og du undgår, at fiskekødet går i stykker. Spis ikke indpakningen.

Grillet kylling med kokos-chili sauce
Server løse jasmin eller basmati ris til.<br

Grillet sværdfisk

Grillspid med kyllingekød og satay sauce

Grovbrød
Grovbrød med courgetter eller gulerødder.<br

Grundopskrift til chokoladeovertræk
Sådan laver du overtrækschokoladen rigtigt.

Grundopskrifter
Grundopskrifter

Guacamole (1)

Guacamole (2)

Guiso de Cordeo
Lamme ret med ærter, artiskokker og kartofler fra køkkenet i Villamayour.

Gule ærter
Lad suppen stå natten over, så bliver den kraftigere i smagen. Retten er fryseegnet.<br

Gule ris

Guleærter

Gulerodsboller
Gulerodsboller med solsikkekerner. <br

Gulerodskage

Gulerodskage (2)
Pr. stk.: <br

Gulerodssuppe med frisk ingefær

Gulerodstrekanter
Gode gulrodstrekanter. <br

Gullash
Navnet gullasch kommer af det ungarske "gulyás" som betyder oksehyrde. Det var hyrderne på den ungarske Pusta, som først begyndte at tilberede denne sammenkogte kødret, der nu er kendt over det meste af verden.<br

Gullerodssuppe

Gummikage
Denne kage bliver kaldt gummikage pga. den lidt gummiagtige konsistens kagen får.<br

Gyldenrissalat